Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja- hmm za drogo

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 27.05.2014 12:54

mervik napisał(a):
przemo99 napisał(a):Nie ma obowiązku jeżdżenia do CRO, i nie ma co innych na siłe przekonywać.

...strasznie drogo się zrobiło ,a wiecie dlaczego :roll:
...w BV powiedziała mi właścicielka , że muszą zarobić w sezonie na cały rok :wink:
...a i tak mniej biorą od nas jak od niemiaszków tak powiedziała ,a ja jej no ale rezerwacja przez booking jest taka sama dla wszystkich 8O
.....zaczęła się tłumaczyć że nie rozumie :D
Wniosek jeden albo szukamy tanio ,albo nie jeżdżimy do CRO :oczko_usmiech:

Ale właśnie Niemców, czy Szwedów jest mniej w Cro niż kiedyś, teraz tam jest hitem wyjazd na Bali...Ja ani razu nie miałam za sąsiadów Niemców, jeżdżę zawsze początek sierpnia, czyli absolutny szczyt sezonu. Byli Ukraińcy, Słoweńcy, Włosi i rodacy, gdzieś dalej Rosjanie. :hut:
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 27.05.2014 13:25

Fanka napisał(a):Ale właśnie Niemców, czy Szwedów jest mniej w Cro niż kiedyś, teraz tam jest hitem wyjazd na Bali...Ja ani razu nie miałam za sąsiadów Niemców, jeżdżę zawsze początek sierpnia, czyli absolutny szczyt sezonu. Byli Ukraińcy, Słoweńcy, Włosi i rodacy, gdzieś dalej Rosjanie. :hut:

Coś w tym co piszesz jest, bo ja też nigdy nie miałam za sąsiadów Niemców czy Szwedów
(chociaż ja preferuję campingi, to może dlatego :mrgreen: )
Byli Czesi, Słoweńcy, Bośniacy, Austriacy, Holendrzy, Francuzi czy Szwajcarzy, no i Polacy rzecz jasna a Niemców i Szwedów nie...
Rosjan widziałam w Radisson Blu Resort w Orasaču ale też nie byli moimi sąsiadami :D

Chociaż... raz chyba widziałam w Cro samochód na blachach z Finlandii :lool:
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 27.05.2014 13:36

Myślę że oni poprostu do innych miejscowości jeżdżą, są miejsca modne w Polsce które niekoniecznie są modne w innych krajach. Stety... niestety cro.pl trochę prowokuje miejsca do wyjazdów, jedna fajna relacja i za rok tłumy z tablicami pl.
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 27.05.2014 13:48

Apropo "pole" czy dwór" : historia prawdziwa: na stacji PKP dwóch młodych wojskowych udzielało pomocy starszemu Panu, który zasłabnął.
Grupa osób przyglądała się całemu zdarzeniu. Podjechał pociąg na peron, w pewnym momencie jakaś Pani mówi do młodych odważnych wojskowych " chłopcy idźcie już bo Wam pociąg odjedzie" na co młodzi zaskoczeni pytają " a skąd Pani wie gdzie my jedziemy" , ona odpowiada" bo na pole chodzi się tylko w Krakowie".

Może wpis nie na miejscu, ale tak mi się przypomniało "dwór" czy "pole"

Pozdrowienia,
iwoniczanka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwoniczanka » 27.05.2014 14:20

kibic hr napisał(a):Jadę w tym roku pierwszy raz do Chorwacji bo chcę na własne oczy zobaczyć co jest w tym kraju takiego co każe gonić tam co roku rzeszom naszych rodaków. Już teraz bez ruszania się z domu wiem że mnie ta wyprawa wyniesie dużo drożej niż dotychczasowe pobyty nad Bałtykiem-mało tego w Polsce nigdy nie gotowaliśmy a tam co nieco bierzemy ze sobą. Nigdy nie rozumiałem ludzi ,którzy twierdzą że urlop w Chorwacji wypada taniej niż w Polsce- dużo dalej samochodem a więc większe koszty paliwa,opłaty autostradowe,o promach nawet nie mówię. Ceny kwater podawane w euro i to tak od 50 w górę- nikt mi nie wmówi że w Polsce nie można znaleźć tańszych kwater a i jedzenie droższe niż u nas- skąd więc te wyliczenia że jest taniej. Biją nas tylko klimatem i mają ciekawszą linię brzegową- choć też nie wszędzie. Wiele plaż położonych tuż przy ulicy- jak to się ma do naszych szerokich piaszczystych plaż oddalonych wydmami i lasem. W Rewalu w zeszłym roku miałem kwaterę z żoną i 9- letnim wtedy synem niedaleko zejścia na plaże tuż przy promenadzie z dostępem do kuchni z małą lodówką w pokoju i płaciliśmy w lipcu 120 zł. - jak ktoś mi znajdzie kwaterę w podobnym miejscu i w podobnej miejscowości wtedy powiem że tam faktycznie jest porównywalnie z naszym morzem.

Z plusów Bałtyku nie wymieniłeś jeszcze, że można zahartować organizm- wszyscy dobrze wiedzą, jak dobroczynny wpływ na nań mają kąpiele morsów. Ja też w wieku 9 lat byłam z rodzicami nad Bałtykiem i miałam usta sine, ale w wodzie konsekwentnie siedziałam- potem w ogóle nie chorowałam w okresie jesienno-zimowym!
Potem rodzicom się odwidziało i jakaś anginka się zdarzyła.
Dobrze robicie: nie ma to jak pomoczyć dupkę w lodowatej wodzie. Mmmm, aż mnie ochota naszła. A jeszcze jak deszczyk spadnie- rewelacja!

A w podobnym miejscu raczej nie znajdziesz kwatery- w Cro nigdzie nie ma tak zasyfionej wody jaka jest w Bałtyku....:(
Doman73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doman73 » 27.05.2014 15:27

Są argumenty za pobytem nad naszym morzem, jak i przeciw...
Są argumenty za pobytemw Cro, jak i przeciw...
Największym, przynajmniej dla mnie argumentem przemawiającym za Cro jest i będzie pogoda...
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 27.05.2014 15:31

Za drogo ale co tam będę sobie żałował, jeszcze by tego brakowało.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2014 16:20

Załóżmy, że ktoś lubi ciepłe morze, a narzeka na drogą Chorwację 8)
Co ma wybrać :?: :roll:

Chorwacja nie jest droższa od Włoch, jest od nich tańsza.

Cenowo podobnie wychodzi jak Chorwacja Słowenia.

I to wszystko, bo podróże autem całe 2 dni w jedną stronę do Bułgarii, Grecji czy Hiszpanii to dla mnie zbyt daleko.
A podróż samolotem do hotelu w Egiptowie czy innej Tunezji, czy Turcji , żeby tam okupować basen i się obżerać, zapłacić za śmiertelne nudy niezłą kasę,
to moim zdaniem nieporozumienie :roll:
Doman73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doman73 » 27.05.2014 17:03

Pozostaje nieco droższe lazurowe wybrzeże..
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2014 17:11

Rozumiem, że słowo "nieco" to ironia :wink:
iwoniczanka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwoniczanka » 27.05.2014 18:32

Ano właśnie, zgadzam się z poprzednikiem. Szczególnie, że ja np. jadąc z Krakowa mam praktycznie taką samą drogę do pokonania nad Bałtyk, co do Cro. Więc jaki sens jechać do Władysławowa? Kilometrów i tak muszę natłuc, więc wolę jechać tam, gdzie mam pewniaka. Rozumiem jednak, że są tacy, co lubią adrenalinę: będzie lać, czy nie będzie? Woda będzie zimna, czy bardzo zimna? ;)
Doman73
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doman73 » 27.05.2014 19:23

Woda w Bałtyku zawsze zimna...
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 27.05.2014 19:42

Nie zawsze (na Polskie realia) :D Wczoraj woda w Ustce miała 18 stopni i ludzie się kąpali.

Mieszkając na południu Polski to faktycznie raczej bym się nad Bałtyk nie fatygował :lol: Ja akurat mam 19km to inna sprawa ;)
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 27.05.2014 21:00

Calapula napisał(a):Za drogo ale co tam będę sobie żałował, jeszcze by tego brakowało.

kto bogatemu zabroni :oczko_usmiech:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.05.2014 22:59

Śledzę ten wątek od początku i w ogóle dziwią mnie takie porównania Bałtyk-Adriatyk!
Toż to całkiem różne wakacje!
-klimat
-woda
-plaża
......chyba wystarczy , jak ktoś dalej chce porównywać to powodzenia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja- hmm za drogo - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone