Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

chorwacja -godne polecenia cempingi

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marek as
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek as » 02.08.2006 21:25

Wybieram sie na krk dalej okolice Zadaru.dalej makarska lub Hvar .Proszę osugestie i własne opinie o cempingach godnych polecenia z tych regionów

Pozdrawiam Marek as ze szczecina
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 03.08.2006 12:24

www.hotelizivogosce.com
Nad samym morzem, fajna plaża, zacieniony. Na miejscu sklep z normalnymi cenami, lody. Sanitariaty OK. Polecam.
Witecki Przemysław
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witecki Przemysław » 28.08.2006 05:37

Czy możesz na maila podać więcej informacji. jak dojechać, dokładną lokalizację, jakieś porady co warto zwiedzić w okolicy.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.08.2006 08:24

Jeśli chodzi o Hvar to przejrzyj dotychczasowe tematy w dziale "kempingi" jest sporo ciekawych wypowiedzi. Napewno będą pomocne.
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 28.08.2006 09:08

Ally!!!!!!!!!!!!!!!!
Trochę nie w tym watku ale chyba byłaś na Korsyce w tym sezonie? a gdzie opis wrażeń? Pozdrawiam!!
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 28.08.2006 13:56

Zivogosce 20 km za Makarską, niewielka miejscowość. Camping po lewej stronie, nie sposób go nie zauważyć. Można wybrać się do Splitu, Dubrownika, Biokovo. Godny polecenia Mostar i wodospady Kravice w Bośni. Można wybrać się na fish picnik.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 28.08.2006 14:51

krzysiek M. napisał(a):Ally!!!!!!!!!!!!!!!!
Trochę nie w tym watku ale chyba byłaś na Korsyce w tym sezonie? a gdzie opis wrażeń? Pozdrawiam!!

Dopiero będę :D
Wyjazd 1.09
adam_cro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam_cro » 02.09.2006 13:44

Polecam zdecydowanie camp Ciste w Zivogosce - super polożony, dobre ceny, sanitariaty rewela.
pozdrav
Adam
Witek1965
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witek1965 » 02.09.2006 23:55

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie kampów. Jak mam traktować cennik, bo jeszcze na campie nie byłem, tylko na kwaterach. Parcela równoważy cenę za prąd, samochód i przyczepe, czy mam do ceny parceli doliczyć wszystko?przyczepę, prąd, auto, przedsionek i osoby?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2006 13:29

Campingi godne polecenia:

1. "Paradiso" koło Vodic - 20 m od morza plaża żwirowa, właściciel Mario to rozsądny człowiek i dogadać się z nim można, wieczorem ... rakija jak ktoś mu przypadnie do gustu to za darmo i do bólu :) trzeba tylko zagadać, że i Chorwacja i Polska mają prawie wspólną przeszłość - u nich Jugosławia a u nas ZSRR itp... co ja będę podpowiadał przecież to słowianie :)

2. Zdecydowanie dalej na południe "Pod Maslinom" w Orasacu 12 czy 11 km przed Dubrownikiem ceny takie same jak w "Paradiso" ale za to lepiej wyposażony, zejście do morza 300 m przy 15% nachyleniu (dość uciążliwe) plaża kamienista - wręcz skalista, mała ale za to w wodzie luz i dużo rodaków :)

Pozdrawiam
P.S. link do campingu "pod Maslinom": www.orasac.com
Ostatnio edytowano 23.09.2006 15:35 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 3 razy
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.09.2006 13:39

Witek1965 napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie kampów. Jak mam traktować cennik, bo jeszcze na campie nie byłem, tylko na kwaterach. Parcela równoważy cenę za prąd, samochód i przyczepe, czy mam do ceny parceli doliczyć wszystko?przyczepę, prąd, auto, przedsionek i osoby?

hm... ja płaciłem za osoby, samochód, namiot... nic nie wiem na temat płacenia za "parcelę". Wiem, że osobno się płaci za osobę, samochód, autocaravan, prąd, przyczepę, inaczej za motor, inaczej za samochód, dziecko, do określonego wieku (ale to jest do dogadania z właścicielem campu) i opłata klimatyczna w cenniku umieszczona przeważnie maluśkimi literami na dole

Główna zasada panująca na campach (z tego co zauważyłem) jak miły jesteś w stosunku do obsługi tak obsługa w stosunku do Ciebie :lol:
Witek1965
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Witek1965 » 23.09.2006 14:13

NA pewno masz rację. Ja jeździłem do tej pory na kwatery. Ostatnio przejżałem mnustwo stron i cenników z kampami. Na jednym było właśnie dość niejasno napisane. Parcela ( prąd w cenie parceli). Z tego co mi mówił znajomy to jeżeli płaci się za parcelę ( niektóre kampy takiej opcji w ogóle nie mają) to nie płaci się za kamp, czy namiot i prąd oraz auto), a tylko za osoby. Jest to jakby logiczne, ale chciałem potwierdzić jeszcze z kimś, kto bywał na kampach więcej razy.Co do stosunków z obsługą to masz całkowitą rację. Nie na darmo przysłowie mówi " Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie". Zresztą Chorwaci są bardzo mili, uczynni i gościnni. Mi to odpowiada i zawsze odwzajemniam im się tak jak tylko umiem uprzejmie
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 23.09.2006 16:44

Są różne kempingi. Są takie z parcelami gdzie płacisz za ludzi i parcelę, a parcele często też są w różnej cenie zależnej np. od położenia czy zaopatrzenia w prąd. Na takich bezparcelowych liczą ci osobno za wszystko (na niektórych jest inna cena za mały a inna za duży namiot).

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone