Aldonka napisał(a):Pozwólcie, że i ja się tu podepnę z pytaniem. Żeby dotrzeć do Drvenika na prom na Hvar to z autostrady zjazd Sestanovac? Czy cosik innego?
Marek358 napisał(a):Miken77 napisał(a):Marek358 napisał(a):A ja z innej beczki bo Pakostane mnie nie interesuje.
Gdzie z A1 zjechać na rejon Zaostrog-Podaca-Gradac?
W Sestanovacu czy gdzieś dalej?
Jak Zaostrog to zjazd w Sestanovac, a jeśli Gradac to następny zjazd w Ravcy.
Ponieważ nie znam tej części autostrady - pisząc Ravca masz na myśli - do końca autostrady i dalej przez Ploce?
Miken77 napisał(a):Marek358 napisał(a):Miken77 napisał(a):Jak Zaostrog to zjazd w Sestanovac, a jeśli Gradac to następny zjazd w Ravcy.
Ponieważ nie znam tej części autostrady - pisząc Ravca masz na myśli - do końca autostrady i dalej przez Ploce?
Tak, miałem na myśli ostatni zjazd z autostrady, teraz nie jest to już Ravca a Vrgorac, przepraszam za nieścisłość. Z Vrgoraca jadąc przez Ploce masz najbliżej do Gradac. Jednak jadąc do Zaostrogu zjazd w Sestanovac jest ok.
Marek358 napisał(a):Jeżeli dobrze rozumiem - jak się jedzie w ten rejon to i tak źle i tak źle bo mimo, że autostrada dochodzi aż do wysokości interesującego mnie rejonu to nie ma jednak bezpośredniego łącznika. Do wyboru jest albo okrężna, bardzo kręta droga przez Ploce, albo przejazd przez wszystkie miejscowości Makarskiej Riwiery.
Marek358 napisał(a):Jeżeli dobrze rozumiem - jak się jedzie w ten rejon to i tak źle i tak źle bo mimo, że autostrada dochodzi aż do wysokości interesującego mnie rejonu to nie ma jednak bezpośredniego łącznika. Do wyboru jest albo okrężna, bardzo kręta droga przez Ploce, albo przejazd przez wszystkie miejscowości Makarskiej Riwiery.
Miken77 napisał(a):Marek358 napisał(a):Jeżeli dobrze rozumiem - jak się jedzie w ten rejon to i tak źle i tak źle bo mimo, że autostrada dochodzi aż do wysokości interesującego mnie rejonu to nie ma jednak bezpośredniego łącznika. Do wyboru jest albo okrężna, bardzo kręta droga przez Ploce, albo przejazd przez wszystkie miejscowości Makarskiej Riwiery.
Dokładnie tak jak napisałeś
Marek358 napisał(a):Miken77 napisał(a):Marek358 napisał(a):Jeżeli dobrze rozumiem - jak się jedzie w ten rejon to i tak źle i tak źle bo mimo, że autostrada dochodzi aż do wysokości interesującego mnie rejonu to nie ma jednak bezpośredniego łącznika. Do wyboru jest albo okrężna, bardzo kręta droga przez Ploce, albo przejazd przez wszystkie miejscowości Makarskiej Riwiery.
Dokładnie tak jak napisałeś
Dzięki.
A orientujesz się czy na końcu autostrady, na bramkach zdarzają się korki?
Marek358 napisał(a):Dzięki.
A swoją drogą mogliby wreszcie trochę usprawnić to Lucko.
Miken77 napisał(a):Marek358 napisał(a):Dzięki.
Tak, Lucko to obowiązkowy postój, który należy wkalkulować w czas przejazdu. W ubiegłym roku wracałem do domu 1 września i spędziłem w korku w Lucko 2h. Korek był kilkukilometrowy
Bocian napisał(a):Miken77 napisał(a):Marek358 napisał(a):Dzięki.
Tak, Lucko to obowiązkowy postój, który należy wkalkulować w czas przejazdu. W ubiegłym roku wracałem do domu 1 września i spędziłem w korku w Lucko 2h. Korek był kilkukilometrowy
Trzeba było płacić kartą w okienku dla karciarzy Postój 5 minut.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi