napisał(a) Fender » 23.01.2005 09:57
Jako że wypoczywam w Chorwacji właśnie pod namiotem mogę podzielić się swoimi uwagami.Jak ktoś już tu stwierdził Chorwacja to wymarzone miejsce na spędzenie wakacji pod namiotem.
Ja posiadam spory namiot prod.polskiej Lubawa-tak się firma nazywa a namiot to "Krokus-4".Jest to namiot typu domek ( 2 sypialnie i spory przedsionek) waga około 40 kg. wys. 205 cm.zadaszona weranda.
Materace także polskie typowe ale dwuosobówki i takie polecam-mam je już kilkanaście sezonów i są niezawodne.
Do Chorwacji musowo młotek i dokupić za grosze gwożdzi i to "konkretnych"ale nie tam żadnych hartowanych.
Dodatkowo mam stolik rozkładany i 2 szt.krzesła + 2 szt. taboreciki rozkładane.Myślałem o pawilonie ogrodowym ale zdecydowałem że dwa parasole ogrodowe są praktyczniejsze i miałem rację w 100%.
Raz że w razie wiaterku można je szybko zwinąć a po drugie zabierałem je sobie na plażowanie - niezbędna sprawa !!!
Oczywiście mam także przedłużacz do prądu + oświetlenie + czajnik itp.
Mój namiot to prawdziwy domek i dlatego moja żonka nie miała oporów bo i sukienki na wieszakach sobie wiszą i jest miejsce na lusterko i inne babskie "duperele". Jako że nie jestem "koszykarzem" to 205 cm wysokości jest dla mnie i mojej rodzinki normalnym "sufitem" .
Do pompowania materaców stosuję zwykłą pompkę z napędem nożnym-niezawodna sprawa.
Przewożę cały ten dobytek + torby 3 szt. i oczywiście lodówkę z jedzonkiem + 4 osoby Renia Thalią 1,4 i jest zawsze fajowo!!!
Polecam wszystkim bo to frajda niesamowita i oszczędność kasy ogromna !!!