Dla zainteresowanych tendencyjny, ale ukazujący trochę faktów artykuł Jasenovacu;
http://republika.pl/ofiaromwojny/teksty/0591.htm
http://www.eioba.pl/a/1tin/ustasze-chor ... ie-i-mordy
FortArt napisał(a):Chorwacja jest niepodległa, bogatsza, bardziej europejska. Ta lepsza. To do niej jeździmy na wakacje.
FortArt napisał(a):[Ale ta wojna już się skończyła i Chorwacja jest niepodległa, bogatsza, bardziej europejska. Ta lepsza. To do niej jeździmy na wakacje.
grga napisał(a):Dla zainteresowanych tendencyjny, ale ukazujący trochę faktów artykuł Jasenovacu;
http://republika.pl/ofiaromwojny/teksty/0591.htm
http://www.eioba.pl/a/1tin/ustasze-chor ... ie-i-mordy
Josko Bulic napisał(a): Widacz da srbsko-jugoslaweński loby jest mocna strona na Croforumu. Latwo jest pisacz pierdole i obwińat Gotovinu dla zbrodnie nad nibi newinim serbami gżejonc fotel w czeplutenkom domu .Smutno mi czitat nekture wasze ochibne monologe bo Wy nibi jesteszcie milosznikami Horwacije.(
Josko Bulic napisał(a):Pszeklenti jugonostalgiczari żijom i do dnia dziszaszego .Czekawa żecz jest da nikt od was nie pszipomina ofjare welikosrpske agresije na Horwacije i burde kture som doprowadzile do akcije Oluja .Widacz da srbsko-jugoslaweński loby jest mocna strona na Croforumu. Latwo jest pisacz pierdole i obwińat Gotovinu dla zbrodnie nad nibi newinim serbami gżejonc fotel w czeplutenkom domu .Smutno mi czitat nekture wasze ochibne monologe bo Wy nibi jesteszcie milosznikami Horwacije.W samemu szpitalu Vukovarskom jest zabito wience osub nisz w caloj akciji buża ale o temu nikt nie spomińa,czy fakt da som ti bjedni srbi okupowali jednom treczom calego teritorijuma horwacije i prowadzili etniczko czyszczenie a wsziszisko co jest bilo horwacko deptali na proch.Horwacki narud nie potszebuje wroguw jak ma takwich pszijaczeluw
Lubuszanin napisał(a):le procent chorwatów jest dumnych z Ante Gotowiny?Dlaczego przehandlowali Gotowine za wejście do UE?
Phantom napisał(a):Lubuszanin napisał(a):le procent chorwatów jest dumnych z Ante Gotowiny?Dlaczego przehandlowali Gotowine za wejście do UE?
Cytat (Nazwa) z jednej z akcji pro-Gotowinowych na facebooku:
"Ante, prodala te je država, nije narod".
Z relacji mojego kumpla (Chorwata) wynika, że nie spotkał przez cały dzień nikogo zadowolonego, wszyscy byli raczej wnerwieni. A te zamieszki to powietrze też robiło?
hepik napisał(a):Tak ogólnie -jedna wielka turystyczna hipokryzja.
Gdyby Serbia lezała nad ciepłym morzem,z palmami na plaży to bylibysmy za Serbią czy za Chorwacją?
Jedni czy drudzy -bracia Słowianie.
Phantom to nie bilo pod twuj adres tyko do tich co cali czas opowjadajom da som srbi z krajine newini.Tilko mi żal da wczesznie niż w 95 r nie mieliszme wistarczajonco brońi i szile do prawdżiwe walke z okupantami i rużnorodnim srbskim bojuwkami kture som pszichodżile z Belgradu.Zabijanie ciwiluw nie popieram ale wojna nije granie w pjaskownici i zabawa.Buża je bila popjerana pszez amerikanuw i niekturich państ evrope bo som sie bali da srbi nie użonzom jeszcie kilka podobnich akcija jak Srebrenica.Na końcu buże som tak uczekali da som doslownie czogami razjeżdalich swojich ciwiluw na drogach.Phantom napisał(a):Josko Bulic napisał(a):Pszeklenti jugonostalgiczari żijom i do dnia dziszaszego .Czekawa żecz jest da nikt od was nie pszipomina ofjare welikosrpske agresije na Horwacije i burde kture som doprowadzile do akcije Oluja .Widacz da srbsko-jugoslaweński loby jest mocna strona na Croforumu. Latwo jest pisacz pierdole i obwińat Gotovinu dla zbrodnie nad nibi newinim serbami gżejonc fotel w czeplutenkom domu .Smutno mi czitat nekture wasze ochibne monologe bo Wy nibi jesteszcie milosznikami Horwacije.W samemu szpitalu Vukovarskom jest zabito wience osub nisz w caloj akciji buża ale o temu nikt nie spomińa,czy fakt da som ti bjedni srbi okupowali jednom treczom calego teritorijuma horwacije i prowadzili etniczko czyszczenie a wsziszisko co jest bilo horwacko deptali na proch.Horwacki narud nie potszebuje wroguw jak ma takwich pszijaczeluw
Hej, hej, hej, Josko, a o czym ja cały czas mówię?! Przecież staram się wytłumaczyć, że to Serbowie od zawsze chorwatów tłukli i chorwaci mogli być na tyle wnerwieni, że w końcu nie wytrzymali i wytłukli Serbów. Sam bym zapewne lepiej od nich nie wybrał w takiej chwili.
Nie mówiący "pierdolę", trzymający się swoich poglądów i popierający Generała Phantom