odpowiedz
napisał(a) Grzegorz Ćwik » 30.04.2006 16:12
Fajnie że potwierdzasz wybór Breli. Mam dużą nadzieję na wyjazd, wysłałem już przedpłatę rezerwacyjną za apartament.
Widzę, że w tym poście przewija się wątek tunezyjski. Tak się składa, że w zeszłym roku wyladowałem na 2 tg w okolicy Sousse (Tunezja). Może przypadkowo- pierwotnie miała być to Kreta- mały hotelik All Incl. na zachodnim wybrzeżu, planowo zupełne zadupie- Kolimbari, ale plaża taka jak w Chorwacji- otoczakowata i miało być pusto i spokojnie. Na kilka dni przed wylotem- TRIADA, bo z nią miałem przyjemność odwołała całą imprezę. Do dnia dzisiejszego nie znam prawdziwej przyczyny, bo miejsca wszystkie rozsprzedano (dobra? i tania impreza). Szczęśliwie odzyskałem z perturbacjami pieniądze, ale z uwagi, że były to pierwsze dni lipca- nie mogłem nic ciekawego zamówić. Odwołalem urlop i zacząłem przeglądać oferty internetowe. Szukałem największych zniżek oraz Last Minute (niekiedy się kumulują). I tak na przelomie sierpnia i września znalazłem ofertę w Tunezji, nigdy tam nie byłem, a podobno w życiu wszystko jest warto zobaczyć- Hotel Orient Palace, 5*, jeden z najlepszych na wybrzeżu- za połowę ceny. Od osoby z przelotem za 2tg zapłaciłem ok 2,000 złotych ( w tej cenie są hotele 3 i1/2 gwiazdkowe). Przyznam się, że pierwszy raz egzystowałem w takim luksusie, bo hotel wart był swoich gwiazdek. Dwa posiłki- paleta dań nieograniczona. Na obiado-kolację zwykle jadłem tylko owoce morza, krewetki, ośmiornice, kalmary- dla takigo żarcia dam się pokroić. Dlatego przynajmniej nic złego o tej sferze Tunezji nie mogę powiedzieć. Jednak poza enklawą jaką stanowił hotel- dalej to syf i brud. W okolicy jeden sklep, gdzie marne winko i piwko mozna było kupić. Zobaczyłem i więcej tam nie pojadę. Pozdrawiam- Gregorz z Lublina.