viltob08 napisał(a):piekara114 napisał(a):To czekamy na relację i własny ranking plusów i minusów Cro-Gr
Sama taki zrobię w swojej relacji...pewnie zimą..
wielki - za to, że daaaaaleko, ale za to można coś po drodze zobaczyć
duży + za jakość kwater, ich cenę i, w naszym przypadku, cenę w knajpkach na zadupiu
Opinia subiektywna dotyczy Grecji, aczkolwiek z pewnością do Chorwacji wrócimy Poniżej ocena Cro:
- stosunek ceny do jakości kwater, drogo w knajpach, takich, żeby zjeść coś lokalnego i się najeść ( nie myślę o pizzy i frytkach )
+ plaże z kamieniami ( piasek jednak trochę przeszkadza;-) ), no i bliżej
To z założenia nie miała być relacja, tylko właśnie opis subiektywnych odczuć w jednym i drugim kraju oraz ich porównanie - nie tylko moich, bo pewnie nie tylko ja bardzo chętnie poznam opinie innych forumowiczów .
Jeśli czas pozwoli, to chciałbym opisać w/w wraz z krótkim opisem oraz zdjęciami odwiedzonych miejsc.
Jeśli zachęci to kogoś do odwiedzenia Grecji, to będzie bardzo miło .
Największy minus to właśnie odległość, co już Vitob napisał.
Poruszył też kwestię kwater i ich odległości od morza.
W Grecji jest z tym dużo lepiej, w wątku o pływaniu w Grecji wyrzuciłem zdjęcie naszej kwatery (drugiej, bo zmieniliśmy z powodu przedłużenia pobytu).
Placilismy 50 euro, za dwupokojowy apartman z łazienką, klimą, bardzo dużym tarasem i w pełni wyposażoną kuchnią.
Co 2-3 dni wymiana ręczników i codzienne sprzątanie.
Cena ustalana bez targowania.
Wrzucę i tu zdjęcie.
W pierwszym miejscu placilismy 45 euro ze śniadaniem, ale był jeden pokój z aneksem kuchennym (klimą, łazienką i balkonem). Cena z bookingu.