Lednice napisał(a):Dlaczego ciekawe Dla mnie oczywista oczywistość i co w tym dziwnego
Co innego ocena knajp, plaż, kwater, humoru kelnerów, itp.,
co innego ocena znaczenia wielu bardzo znanych miejsc dla światowego dziedzictwie ludzkości
Nie trzeba być na Akropolu, żeby ocenić jego wielką rolę w dziejach świata
Tak samo tylko kompletny ignorant może stwierdzić, że Dubrownik jest bezwartościowy
Typowe. Gdy brak argumentów, trza rzucić w kosmos jakąś obelgę. Nie wydaje mi się, żeby można było rzetelnie porównać dwa kraje i ich atrakcje, będąc tylko w jednym. Trudno się z Tobą dyskutuje. Odbiegasz od tematu, wygłaszasz jakieś komunały, polemizujesz z poglądami, których nikt tu nie przedstawił...
Piszesz, że nie ma w Grecji atrakcji dorównującej Plitwicom i Dubrownikowi. Hmm, na liście UNESCO jest 17 obiektów z Grecji, może warto by na niektóre rzucić okiem przed taką oceną?
Piszesz też o ocenie znaczenia wielu bardzo znanych obiektów dla światowego dziedzictwa ludzkości. Ciekawe, UNESCO nie podejmuje się oceny znaczenia obiektów na liście. Nie ma rankingów, skali punktowej, podziału na obiekty o większym i mniejszym znaczeniu. Trza do nich napisać, że niejaki Tadek ze Śląska Cieszyńskiego posiadł rzadką umiejętność oceny znaczenia i chętnie im to usystematyzuje. Co więcej, nie musi nawet tych obiektów widzieć! Geniusz!
Jeszcze jedno. Nie napisałem, że poziom usług w Chorwacji jest na niskim poziomie, sądzę, że jest całkiem nieźle. Tyle że po doświadczeniach kreteńskich uważam, że może być o wiele lepiej.
Nara. Kłóć się dalej z wyimaginowanym oponentem, co to twierdzi, że Dubrownik nie jest wszechświatową atrakcją. Ja spadam.