Wątek raczej bez sensu...Na zasadzie: spotyka się dwóch Polaków na urlopie zagranicznym i nie znając się, licytują się gdzie każdy z nich był i co widział. Czyli gadka- szmatka..
Pozdrawiam,
Tomek
klerjeser napisał(a):
W Chorwacji jedzenie jest bardzo dobre, ale trudno porównywać z kuchnią włoską, bo to inne galaktyki
We francuskiej Nicei i Cannes też można wtedy spotkać różnych meneli, bo wtedy policja nie czyści tak promenad jak latem.
Grecja to nie tylko Akropol, także Meteory, Santorini, Asklepion czy wąwóz Samaria, atrakcji z wszechświatowej ligi tam nie brakuje...
W Dubrowniku kręcili Grę o Tron, za to na Skopelos Mamma Mia, a Grek Zorba z Krety to już liga sama w sobie
TJL napisał(a):Wątek raczej bez sensu...Na zasadzie: spotyka się dwóch Polaków na urlopie zagranicznym i nie znając się, licytują się gdzie każdy z nich był i co widział.
Lednice napisał(a):klerjeser napisał(a):
W Chorwacji jedzenie jest bardzo dobre, ale trudno porównywać z kuchnią włoską, bo to inne galaktyki
We francuskiej Nicei i Cannes też można wtedy spotkać różnych meneli, bo wtedy policja nie czyści tak promenad jak latem.
Grecja to nie tylko Akropol, także Meteory, Santorini, Asklepion czy wąwóz Samaria, atrakcji z wszechświatowej ligi tam nie brakuje...
W Dubrowniku kręcili Grę o Tron, za to na Skopelos Mamma Mia, a Grek Zorba z Krety to już liga sama w sobie
Ale jaką kuchnią włoską
Np. pizzę najlepszą jadłem do tej pory w Słowenii, a ta Chorwacka była często lepsza niż we Włoszech.
Tak jak w każdym kraju są kucharze-wirtuozi i tacy do d...
Wszystkie wymienione wąwozy i wyspy trudno mi porównywać z Akropolem, Dubrownikiem i Plitwicami,
Meteory do listy wszechświatowej trzeba dopisać
Lednice napisał(a):Przecież to nie było do nikogo personalnie w tym wątku
Taka dygresja
Kilka razy spotkałem się z hasłem, że "wszystkie muzea na świecie są takie same", "wszystkie zabytki na świecie są takie same", itp.
( czytaj beznadziejne )
Co do kuchni, to ludzie mają różne smaki, nie każdemu smakują np. włoskie makarony
A zły kucharz najlepszy przepis schrzani, tak może być i jest w każdym kraju
Także we Włoszech
loco1 napisał(a):Witam
co do pizzy to ja najlepszą jadłem u rodzinki na Sycylii a kupną w centrum Handlowym w Palermo ( takie zaje.....te że az zrobiłem sie głodny )
a w temacie Grecja Chorwacja zdecydowanie to pierwsze
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe