napisał(a) Bruno » 01.04.2005 09:04
Hejka
W 2003 planowałem podobnie .....znaczy się tydzień w Montenegro... potem 2 w Cro
....i tak zrobiłem.....przejechałem całe wybrzeże Czarnogórskie do Ulczinj......tam znalazłem kwaterkę.....potem jeszcze pojechałem na Ada Bojana.....to już koniec Montenegro...dalej....to już Albania
...po drodze...widoki przepiękne.....góry, morze....zabytkowe miasta.....ciepło....nawet za bardzo
Miałem być tydzień.....byłem 3 dni....o trzy za dużo....bo nie jechałem zwiedzać tylko leniuchować.... ciężko zwiedzać....jak masz ze sobą 3 letnie beaby....a temperatura....uffffff
Co do Ulczinj.....pojedziesz zobaczysz....ja wiem jedno....takiego syfu w mieście, na plaży.....nie widziałem nigdzie...mam video z tego miejsca.....brrrrrr.....sporo tam mają ludzików coś jak u nas jakiś czas temu tzw "Rumuni"......a oni jakoś mają inne poczucie estetyki...mi to nie pasi
....ale na temat.....plaża miejska.....jak chcesz miejsce...wstawaj wcześnie rano....tak około 8:00....potem możesz mieć już problem ze znalezieniem miejsca na.....klapki
Velika Plaża....no tam znajdziesz miejsce dla siebie......13 km piacho-popiołu.....problem w tym że aby tam się znaleźć...trzeba...samochodzik odpalić i.....kawałek dojechać....potem parking....i już jesteś...
Mi osobiście się nie podobało.....woda zmącona......tyle że ciepła...ale wizualnie.....to nad Bałtykiem fajniej
Fajniejsze plaże......zdecydowanie fajniejsze....w mijanych kurortach....ale tłoczne....
W....zatoce Kotorskiej....przewaga wąskich plaż....przy których wiedzie główna droga....
A co do braku umiejętności pływania.....woda tak słona....że....machać nie trzeba
A mistrzostwo świata.....to utopić się w Adriatyku
Twój wybór jak spędzisz wakacje.....ja żeby się nie denerwować....melinuję się w Cro.....choć na zakupy.....napewno do Montenegro skoczę
....bo z Prevlaki to już rzut beretem
Pozdrówka