Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja czy Bułgaria

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 20.04.2009 12:43

Sysia_86 napisał(a):Ja mam doskonałe porównanie - rok 2007 w Bułgarii, a 2008 w Chorwacji i dla mnie właściwie... nie ma porównania - na korzyść Chorwacji oczywiście. W Bułgarii masz właściwie piasek, mnóstwo ludzi i hotele, żeby zobaczyć coś konkretnego np. zabytkowe miasteczko Neseber, musisz się wybrać na wycieczkę. Nie to co w Chorwacji, gdzie większość miasteczek ma swój niepowtarzalny klimat. Powiedziałabym, że Bułagria bardziej przypominała mi nasze polskie morze. Na wypoczynek bierny w sam raz, ale jeśli chcesz mieć jakieś niepowtarzalne wrażenia to na pewno Chorwacja. Poza tym dodam, że w Bułagarii trzeba było uważać, żeby nie złapać jakiego wirusa (prawdopodobnie z wody) - w końcu i tak wszyscy się pochorowaliśmy. Chorwacja natomiast pierwsza klasa :)

Koleżanka z Cieszyna ma bardzo interesujący Avatorek. Z koleżanką Bułgaria napewno nie jest nudna, wręcz przeciwnie nabiera kolorytu. No ale jakby tu nie mówić to Chorwacja jest rzeczywiscie pierwsza klasa. Pozdrawiam koleżankę ciepło i serdecznie.
kato
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kato » 21.04.2009 06:57

Witam.

To mój pierwszy post, chociaż śledzę to forum od dłuższego czasu. Zaniepokoiła mnie trochę ta informacja:

http://polskatimes.pl/stronaglowna/107562,brytyjski-msz-odradza-wyjazdow-do-chorwacji,id,t.html

Zastanawia mnie co Anglicy mają do dochodów z turystyki Chorwacji, że mieliby wykonywać taką krecią robotę?

pozdrawiam
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 21.04.2009 08:50

ciekawe kiedy zaczną Polskę odradzać ;)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 21.04.2009 09:00

:D hmmm ;d wcześniej były Rekiny ;d , i inne ;d przypadki ;d , teraz terrorysći : ) , w końcu do Chorwacji pojadą tylko cropelkowcy ;)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 21.04.2009 09:02

W Polsce gorsze rzeczy się dzieją, a turystyka międzynarodowa (np. w Krakowie) kwitnie.
Angolom bym nie ufał, z pewnością coś knują!

Niechby lepiej napisali o Ukrainie lub Rosji, gdzie takie rzeczy są na porządku dziennym i w rozmiarze 100 krotnie wyższym.

Nie przejmowałbym się tym zupełnie!
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 21.04.2009 09:02

z tego co wiem to w Zagrzebiu rządzą;d BAD BLUE BOYS :D DYNAMO ZAGRZEB haha ;)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 21.04.2009 09:04

janniko napisał(a):W Polsce gorsze rzeczy się dzieją, a turystyka międzynarodowa (np. w Krakowie) kwitnie.
Angolom bym nie ufał, z pewnością coś knują!

Niechby lepiej napisali o Ukrainie lub Rosji, gdzie takie rzeczy są na porządku dziennym i w rozmiarze 100 krotnie wyższym.

Nie przejmowałbym się tym zupełnie!

haha ;) dokładnie ;) po tym artykule jakże stronninczym , jakie to cro jest nie dobre ;p coś mi tu śmierdzi ;) , czyżby grejt BRYTYN obawiało się coraz mnie turystów ;p na ich terenach? ;p
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 21.04.2009 09:07

ja tam sie nie zmartwie bardzo jak mniej ludzi przyjedzie ;)
w sensie, ze tłok będzie mniejszy
Badi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Badi » 21.04.2009 09:18

Też słyszałem te opowieści... Uwielbiam słyszeć takie pierdoły ;) Może dzięki temu będzie luźniej i taniej? Wcześniej tez słyszałem opowieści o rekinach zjadających ludzi w Adriatyku, szaleńczych kierowcach chorwackich zabijających wszystkich na drogach a teraz to...
Ciekawe co będzie za rok?
Pozdrawiam wszystkich, którzy nie zrażają się takimi opowieściami!
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 21.04.2009 09:20

Badi napisał(a):Też słyszałem te opowieści... Uwielbiam słyszeć takie pierdoły ;) Może dzięki temu będzie luźniej i taniej? Wcześniej tez słyszałem opowieści o rekinach zjadających ludzi w Adriatyku, szaleńczych kierowcach chorwackich zabijających wszystkich na drogach a teraz to...
Ciekawe co będzie za rok?
Pozdrawiam wszystkich, którzy nie zrażają się takimi opowieściami!

moze nie szaleńczy kierowcy, ale na pewno niektorzy niezle wstawieni ;)
Badi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Badi » 21.04.2009 09:22

tego nie wiem ale jak porównam swoje dojazdy do pracy w Polsce z jazdą po Chorwacji to ojczyzna przegrywa sromotnie...
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 21.04.2009 09:30

a to z pewnoscia ;)
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe