Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja czy Bułgaria gdzie jedziecie i gdzie lepiej....

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
FUX
Weteran
Re: Chorwacja czy Bułgaria gdzie jedziecie i gdzie lepiej...

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.05.2016 20:46

darkmen1978 napisał(a):Hej, rok temu byłem w Bułgarii, było super, chce poznać Wasze zdanie na temat tych dwóch krajów. Teraz zamierzam pojechać do Chorwacji... Dajcie plusy i minusy tych krajów i drogę... jaka lepsza... waszym zdaniem. Z góry dzięki :)

Popraw ten tytuł przewodni.
Nie gdzie, tylko dokąd. :roll:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.05.2016 21:26

FUX napisał(a):
dark men 195 napisał(a):Hej, rok temu byłem w Bułgarii, było super, chce poznać Wasze zdanie na temat tych dwóch krajów. Teraz zamierzam pojechać do Chorwacji... Dajcie plusy i minusy tych krajów i drogę... jaka lepsza... waszym zdaniem. Z góry dzięki :)

Popraw ten tytuł przewodni.
Nie gdzie, tylko dokąd. :roll:

Może zmieni, ale ostatni raz tu był w sierpniu 2012 roku :oczko_usmiech: :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.05.2016 21:34

No to d*** ... po temacie ... chyba, że petycję do moda złożyć, aby gdje na kuda zamienił. :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.05.2016 21:36

Bez tej zmiany wątek traci jakikolwiek sens. :mrgreen:

Bułgaria?
Nie byłem.
Ale jak słyszę opowieści znajomych jak wygląda trasa....rejczel się nie wybiorę. :?
Za piaskiem też jakoś nie tęsknię. :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.05.2016 21:51

A ja rejczel zweryfikuję opowieści znajomych. :D Nie żebym tęsknił za piaskiem, bo już się do tych kamlotów przyzwyczaiłem,
ale po drodze jest Rumunia i m.in. to, o czym napisałem wcześniej. :wink:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 16.05.2016 21:54

rafal1435 napisał(a):Tu i tu fajnie, chorwacja jednak jest duzo czystsza ale tez duzo drozsza...
Grecji nie polecam to takie cos pomiedzy... drogo i brudno

Widocznie kolega słabo zna Grecję bo z perspektywy jednej czy dwóch wysp jak i zatłoczonej Riviery,której nigdy nikomu bym nie polecił(bardzo przypomina Bułgarię)
Grecja ma to co Bułgaria(piasek)i to co Chorwacja(skałki,żwir) co pozwala pogodzić najbardziej wybrednych bo wystarczy plażować na styku skał i piasku by mieć co kto lubi.
Dodatkowym atutem są puste plaże(nie dotyczy Riviery itp)bywa,że kilometrami nie uświadczysz turysty a i wspomnianego brudu.
Co do cen mocno bym polemizował bo jest drożej jak w Bułgarii,ale taniej jak w Chorwacji.
Powyższe poparte doświadczeniem Cro x 10,Bg x 1(i wystarczy)Gr x 8 (kolejny wyjazd w planie)
Jadąc do Bułgarii czy Grecji oczywiście trzeba się liczyć z dłuższą trasą i granicami,ale w środku tygodnia jest ok.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.05.2016 22:19

walp napisał(a):ale po drodze jest Rumunia..

Rumunia i owszem, korci. :D
Paulka75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka75 » 13.01.2017 15:13

Byłam 2x w Chorwacji i 2x w Bułgarii. Dla mnie Chorwacja to cudowny, magiczny kraj, jestem zakochana i chcę tu wracać jak najczęściej :) dojazd zajął nam 12 godz. z południa Polski i komfort jest bardzo duży, ceny droższe niż w Bułgarii oczywiście. W Bułgarii byłam 2x ale z biurem podróży, dojazd autokarem i to jest masakra- trasa przez Serbię, praktycznie doba w autokarze... Byliśmy 2x w małej miejscowości niedaleko Sozopola- Kiten. Bardzo urokliwe miasteczko, kilka małych, kameralnych plaż (nie to co Złote Piaski i Słoneczny Brzeg). Pogoda we wrześniu 30st. Gdybyśmy jeszcze kiedyś jechali do Bułgarii to zdecydowalibyśmy się na Sozopol, zdecydowanie to miasto nas urzekło. Dodam, że ceny w Bułgarii (przynajmniej tam gdzie byliśmy) super, piwko 3zł w knajpie, drinki 5/6zł, kolacja dla dwóch osób z butelką wina itd. 30/40 zł :)

2.JPG

1.jpg

12.JPG
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 14.01.2017 15:14

Nie byłem kilka lat na forum....... i żałujeeee że zajrzałem.
Znowu jedyna słuszna prawda rządzi.
To co zwykle , tylko CRO i CRO i crlapki na oczach.
Polskie morze beeee , bułgaria beeee
A raptem raz był i trafił do kołchozu.

Dla myślących - nie tylko mono- Bułgaria ma kilka zalet.
Sw. Vlas - tam jest widok na góry , w pobliżu cudny Nessebar

jedzonko tańsze i uważam że lepsze
porównać burka w Breli do sw.Vlasa ?
bułgarski cztery razy większy , w kilkunastu smakach a nie w trzech, osiemset razy smaczniejszy i cztery razy tańszy

za tydzień w końcu czerwca z samolotem(Wizz), hotelem z wyżywieniem (Neckermann), wyszło w sumie tysiąc pln za dwie osoby
nie po tysiąc tylko w sumie tysiąc - w cro nierealne
uważam że warto wybrać się do Bułgari , tylko nie Piaski i Słoneczny, i nie zrobiłbym tego samochodem.
I jakoś o różach nie było :) tak Bułgaria to róże i kwitnące, i przetwory, i kosmetyki różane , aromaty itp itd.

I polskie morze też polecam, są piękne miejsca, ale na pewno nie podam żadnego tutaj.
Zresztą po co , przecież nad Bałtykiem jak jedyną słuszną prawdę głoszą całe wakacje pada, jak zaczyna w marcu to kończy w grudniu, potem zamarza do marca i znowu pada. To zresztą nasz bałtycki wynalazek parasol na plaży - dlatego że ciągle pada.
ps. możecie nie odpisywać, ale znam Was croludkowie, zaraz się rzucą w gniewie że ich świętą flagę bezczeszczą i co innego niż CRO chwalą.
A czy ja komu bronię jechać tam gdzie lubi ?
Faktycznie wszystkie plaże w Polsce i Bułgarii zatłoczone a Makarska, Brela, Baska czyściuchne i puściuchne . :)
ps2. i tak tu więcej nie zajrzę :) już przecież wiem dzięki Wam gdzie jest jedynie B O S K O
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 14.01.2017 16:54

A czego się kolego spodziewałeś na forum miłośników Chorwacji? Ciekawe czy na forum VW ludzie się zachwycają Oplami :oczko_usmiech: :mrgreen: :papa:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 17.01.2017 23:09

dids76 napisał(a):A czego się kolego spodziewałeś na forum miłośników Chorwacji? Ciekawe czy na forum VW ludzie się zachwycają Oplami :oczko_usmiech: :mrgreen: :papa:

Dokładnie forumowiczu Zibek. Tu jest forum miłośników Chorwacji, więc czego się spodziewać?
Nikt tu nie ma klapek na oczach, bo myślę, że większość z tego forum była nie raz w innych krajach niż tylko Cro i wyrobiła sobie na tyle swoje zdanie, że to właśnie do Cro chce wracać. No, niestety w Bułgarii nie uświadczysz tylu pięknych miasteczek z wąskimi uliczkami, wysokich gór schodzących prosto do morza, maleńkich skalistych zatoczek z miejscem na 2 ręczniki, wysp, gdzie życie toczy się we własnym tempie, pięknych Parków Narodowych itd., itd. A właśnie to wszystko kochają miłośnicy tego forum.
Oczywiście Bułgaria też jest piękna na własny sposób i trzeba ją zobaczyć, tak jak wiele innych krajów, dlatego chyba w tym roku i my zdecydujemy się na Bułgarię, ale czy będę chciała do niej wracać tak jak do Cro, to się okaże. Mam nadzieję w swoim życiu zobaczyć wiele krajów przynajmniej tych europejskich, ale i mam nadzieję, że na innych kontynentach będzie mi dane być (raz byłam w Sharm el sheikh, więc azjatycki mam zaliczony - tak Sharm el sheikh to Azja, nie Afryka)
Heike
Odkrywca
Pytanie o Bułgarię.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heike » 07.03.2017 23:50

Witam :)

Zacząłem w tym roku zastanawiać się nad tym, by może raz zabrać rodzinę gdzie indziej niż do Chorwacji ;)
I zastanawiam się nad Bułgarią.
Powiedzcie mi, czy warto? Chodzi o wyjazd z dziećmi.
Myślę o Sweti Włas. Zależy mi raczej na spokoju i na tym, żeby to była dobra baza wypadowa.
Co ciekawego można zobaczyć w okolicy?
Czy możecie polecić jakieś sprawdzone apartamenty?
I jeszcze pytanie o trasę: lepsza przez Rumunię czy przez Serbię? Jak sprawa winiet na tych trasach?
I czy możecie polecić jakiś nocleg w drodze do Bułgarii?
Jeśli ruszymy w tym kierunku to chciałbym na jeden rzut zrobić około 1000 km, przespać się i potem resztę.
Jak chodzi o ten nocleg po drodze to niech będzie tani. Ważne żeby tylko łóżko było wygodne, a reszta nie gra roli, bo to tylko ma być do przekimania się w podróży ;)

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Pytanie o Bułgarię.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.03.2017 15:44

Heike napisał(a):Witam :)

Zacząłem w tym roku zastanawiać się nad tym, by może raz zabrać rodzinę gdzie indziej niż do Chorwacji ;)
I zastanawiam się nad Bułgarią.

Myślę, że więcej dowiesz się na innym forum >>> http://bulgaricus.pl/forum/
Heike
Odkrywca
Urlopbg

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heike » 08.03.2017 15:44

Witam :)

Czy ktoś zna i korzystał z usług serwisu urlopbg.com?
Czy wszystko było w porządku?

Pozdrawiam :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Urlopbg

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.03.2017 15:57

Heike napisał(a):Witam :)

Czy ktoś zna i korzystał z usług serwisu urlopbg.com?
Czy wszystko było w porządku?

Pozdrawiam :)

To biuro oferuje Bułgarię.
Nie zakładaj nowych wątków, pytaj tutaj ... lun na innym forum.
:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Chorwacja czy Bułgaria gdzie jedziecie i gdzie lepiej.... - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies