Heike napisał(a):Witam
Zacząłem w tym roku zastanawiać się nad tym, by może raz zabrać rodzinę gdzie indziej niż do Chorwacji
I zastanawiam się nad Bułgarią.
Powiedzcie mi, czy warto? Chodzi o wyjazd z dziećmi.
Myślę o Sweti Włas. Zależy mi raczej na spokoju i na tym, żeby to była dobra baza wypadowa.
Co ciekawego można zobaczyć w okolicy?
Czy możecie polecić jakieś sprawdzone apartamenty?
I jeszcze pytanie o trasę: lepsza przez Rumunię czy przez Serbię? Jak sprawa winiet na tych trasach?
I czy możecie polecić jakiś nocleg w drodze do Bułgarii?
Jeśli ruszymy w tym kierunku to chciałbym na jeden rzut zrobić około 1000 km, przespać się i potem resztę.
Jak chodzi o ten nocleg po drodze to niech będzie tani. Ważne żeby tylko łóżko było wygodne, a reszta nie gra roli, bo to tylko ma być do przekimania się w podróży
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
czy warto? z dziećmi? pewnie że warto.
dlaczego nie zobaczyć, poczuć na własnej skórze a potem dawać dobre rary
2 lata temu wylądowaliśmy w Carewie na 7dni, później Byala na 8 dni, dwie super bazy wypadowe na zwiedzanie wybrzeża
bez małego odcinka północnego przy granicy z Rumunią całe wybrzeże zaliczone, dzieci wówczas 6 i 3 nie marudziły że nudno, czy że zmęczone, chętnie chłonęły nowe okolice
jeśli trasa to zdecydowanie przez Rumunię: kopalnia soli w Turdzie, trasa transfogarska, transalpina, zamek w bran, zamek w poienari - moc atrakcji dla starych i dla dzieci
o ile będziesz potrzebował sprawdzonego noclegu w Rumuni, daj znać, mam sprawdzone lokum z naprawdę wygodnym łóżkiem niedaleko od kopalni soli