Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

CHORWACJA Crikvenica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kseby
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kseby » 25.06.2021 10:04

1. Tucepi i ogólnie klimat riwiery Makarskiej. 2. Pag wyspa 3. Crikvenica - świetny apartament, blisko do plaży, urokliwe miasteczko, blisko z Polski, brak jeżowców w wodzie.
Cieszę się że każdemu podoba się coś innego.
Zbigniew74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbigniew74 » 25.06.2021 10:25

kseby napisał(a):1. Tucepi i ogólnie klimat riwiery Makarskiej. 2. Pag wyspa 3. Crikvenica - świetny apartament, blisko do plaży, urokliwe miasteczko, blisko z Polski, brak jeżowców w wodzie.
Cieszę się że każdemu podoba się coś innego.

A tak na koniec jaki jest top 4?

Ps. W tym roku wracamy na PAG (Stara Novalja) kiedyś było Simuni i drugi tydzień Primosten. Makarska Riwera piękna jak ktoś pierwszy raz do Chorwacji od Makarskiej powinien zacząć, my raczej Igrane, Draśnice, Brist te mniejsze miejscowości :)
kseby
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kseby » 25.06.2021 11:04

4 to chyba Krk i Baśka; chociaż stacjonowaliśmy w Punat to w Baśce plażowaliśmy 2 dni a i z Crikvenicy pojechaliśmy tam na dzień.
My przygodę z Cro zaczynaliśmy od Tucepi, choć wiele głosów jest za tym żeby zaczynać od północy a Riwierę Makarską, Dubrownik i Peljesac zostawić sobie na deser.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 25.06.2021 11:11

Ja zawsze polecałem ludziom aby zaczynali swoją przygodę z Chorwacją od miejscowości wzdłuż masywu Biokovo. Jest wtedy murowany efekt wow.
Zawsze po powrocie przyznawali mi racje.
kseby
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kseby » 25.06.2021 11:51

wikol napisał(a):Ja zawsze polecałem ludziom aby zaczynali swoją przygodę z Chorwacją od miejscowości wzdłuż masywu Biokovo. Jest wtedy murowany efekt wow.
Zawsze po powrocie przyznawali mi racje.

Potwierdzam, było WIELKIE WOW!!!!
Teraz moja współlolatorka co wakacje mówi; jedźmy żeby było morze i góry...
daszma2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) daszma2 » 25.06.2021 14:04

Zbigniew74 napisał(a): Nie dziwi Cię że wątek o Crikvenicy ma tak mało wpisów?

Nie rozumiem związku :)

To będzie mój 10 pobyt w Chorwacji (w różnych miejscach od południa po północ) i teraz patrze gdzie najbliżej mam z Cieszyna.
Tatojuzlato
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tatojuzlato » 25.06.2021 21:24

daszma2 napisał(a):Witam mam pytanie dla osób, które były w Crikvenicy czy lokum przy ulicy Ante Starčevića 4 będzie położone w spokojnej okolicy? i jak z dojściem do plaży czy będzie ono uciążliwe. Na mapie wygląda to miarę ok, ale chciałbym dowiedzieć się jak wygląda rzeczywistość

Pozdrawiam

Pisząc spokojne co masz na myśli?
Bo to już blisko "centrum" i trochę tam budynków i ludzi tam się przewija.
Osobiście nie byłem w lokum w tamtych okolicach bo wolę spokojniejsze miejsce. Ale Spacerowałem trochę w tamtych uliczkach. Dojścia są ale kawałek kręcenia uliczkami będzie.

Ja polecam okolice Crikvenicy bo ogólnie ludzi nie za dużo a i ceny przystępne.
daszma2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) daszma2 » 25.06.2021 21:57

Dziękuję za odpowiedź. O to mi właśnie chodziło. A z tym dojściem do plaży to mam pytanie czy są jakieś przejścia pomiędzy ulicami aby jak najkrócej dostać się do plaży?
Tatojuzlato
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tatojuzlato » 29.06.2021 17:21

Tak są.
Lotka2018
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lotka2018 » 20.04.2022 07:29

Cześć,
W tym roku pierwszy raz wybieramy się do miejscowości Crikvenica. Podpowiedzcie proszę która plaża w tej miejscowości jest najspokojniejsza? Którą plażę polecacie?
bigis
Podróżnik
Crikvenica, Selce

Nieprzeczytany postnapisał(a) bigis » 04.07.2022 08:02

Czy ktoś z Was będzie w terminie 12-22.07.22 w tych rejonach z dziećmi? Nie chodzi o towarzystwo dla nas bo my sobie radzimy w Cro, ale, żeby nasze córki (11, 15 lat) nie musiały siedzieć na telefonach...wiem, że taki wiek, ale trochę mnie to drażni ;)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne