Janusz Bajcer napisał(a):
PS Popraw "żadko"
czyżby smerf maruda wrócił?
kaszpir napisał(a):Rok temu w połowie czerwca w Tunezji były upały w okolicach 35 stopni a morze było baaardzo ciepłe ...
A tutaj porazka ...
kaszpir napisał(a):W Chorwacji jest drożyzna. W sklepie kupowaliśmy chleb (8 kun) , lody (gałka) - 6 kun , czekolada 9kun ...
kaszpir napisał(a):O wiele większe wrażenie zrobił na mnie i pozostałych wąwóz Vintgar w Słowenii. Sporo taniej 4E za osobę (parking za darmo) i naprawdę bardziej ciekawe i o wiele mniej ludzi
kaszpir napisał(a):No i "obiad" w Wenecji w MC Donalds - 15Euro
kaszpir napisał(a):No cóż na mnie Chorwacja nie zrobiła wrażenia. Jak dla mnie za zimno i za drogo.
Dużo "atrakcji" mocno "przedrożona" i mocno przereklamowana ...
Osobiście uważam że chyba Słowenia ma więcej do zaoferowania ...
Chorwacja nie ma ani super zabytków , ani super plaż ani super pogody , za to ma super wysokie ceny ...
kaszpir napisał(a):Za rok sądzę że wrócimy do Tunezji albo Turcji albo może .. Słowenia ...
stary_jac napisał(a):jeśli zahaczają o Słowenię to pewno chodziło o "Julijske Alpe" ale to tylko czeski błąd
Rafal_X napisał(a):Nie pamiętam, aby było cieplej niż 26 st. C w okresie 5-13 września.
Torac napisał(a):Jeżeli tak analizujesz ceny wszystkiego jak 18 groszy różnicy pomiędzy lpg na Słowenii i lpg w Cro to wyglądasz mi na gościa który "dupę szkłem podciera"
Taka różnica jest w Polsce pomiędzy 2 stacjami oddalonymi od siebie o parę km.
fiolek napisał(a):
Wenecja przepiękna , ale........
nie wiem gdzie jest tak tani parking
My płaciliśmy za 1 godzinę ok. 3,5 euro, (w samym centrum zaraz przy kanale), za tramwaj wodny ( abonament na wszystkie linie ważny 12 godzin - 16 euro/osobę ), w McD nie byliśmy nie lubimy tego jedzenia.
Wejście do bazyliki bezpłatne, ale tarasy 4 e/osobę, złote tabernakulum 2 euro itd, itp
Dwa lata temu byliśmy też w Słowenii i m.in. w wąwozie Vintgar,
wg mojej oceny Plitvice to całkiem inna bajka,
piękniejsza bajka