realista2 napisał(a):Dlatego nie rozumiem skąd ten zmasowany atak na tych którzy Chorwacje widzą nie tylko w różowych barwach. Chcecie ich zniechęcić?
hmmmm.. jest subtelna różnica pomiędzy twoją oceną, którą popieram, a wypowiedziami ludzi typu - za drogo, za zimna woda, za dużo kamieni na plaży itd. Poddałeś ocenie pewne aspekty nie narzekając przy tym, a robiąc normalny opis rzeczywistości, poczytaj te fragmenty:
lament number 1
Niestety mimo tego że wyczytałem z "informatorów" że w miesiacu wrześniu temperatura wacha się w okolicy 27 stopni a morze jest naprawdę ciepłe spotkała nas niemiła niespodzianka. Było zimniej a morze wcale nie było ciepłe ...
lament number 2
Rok temu w połowie czerwca w Tunezji były upały w okolicach 35 stopni a morze było baaardzo ciepłe ...
A tutaj porazka ...
Woda czyściutka ale temperatura wody zbliżona do temperatury w Bałtyku.
lament number 3
W Chorwacji jest drożyzna. W sklepie kupowaliśmy chleb (8 kun) , lody (gałka) - 6 kun , czekolada 9kun ...
Wjazd na most KRK - 30 kun ...
Paliwo (LPG) po przeliczeniu na złotówki (płatność kartą) - 2,5zł ...
Ceny (Konzum) średnio od 3x wyższe niż w PL ...
Wybraliśmy się na Plivickie Jeziora. Szczerze mówiąc zbytnio nikomu się zbytnio nie podobało ... Jest może i ładne , ale nie zachwyca ...
Do tego bardzo drogo (110kun od łepka) + płatny parking (7kun za godzinę).
lament number 4
Co do Chorwacji to jest tam naprawdę drogo ....
Drogi w Chorwacji naprawdę dobre , choć jak jechaliśmy na Plivickie jeziora drogą zaproponowaną przez AutoMapę , to moja jedna z córeczek zwymiotowała z powodu serpentyn i ostrych zjazdów i skrętów , ale za to wrażenia niesamowite icon_wink.gif
lament number 5
No cóż na mnie Chorwacja nie zrobiła wrażenia. Jak dla mnie za zimno i za drogo. Dużo "atrakcji" mocno "przedrożona" i mocno przereklamowana ...
Także jak widać ocena Chorwacji poprzez żarcie, wodę zimną i dużą ilość kamieni na plaży.
Aha autor tych słów był jeden raz w Chorwacji. Więc sam oceń czy nie można się zirytować.