Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja ??? - chyba jednak nie ...

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2009 17:46

AdamSz napisał(a):Raczej oczekiwałem merytorycznych komentarzy. Pardon, za te znaczki. Trochę chyba poprawiłem. Pozdrawiam.

Merytorycznie to można się odnieść do czegoś co da się przeczytać bez męczenia. W związku z tym, iż ledwo da się dobrnąć do 3 linijki (no może Jan desperat to przeczytał) merytorycznej oceny nie będzie (popraw tekst na czytelny z przecinkami, spacjami itp. i itd. to się więcej osób do niego odniesie).

Ps. Owoców morza również nie znoszę, a ułomnym się nie czuję. Moja znajoma nie lubi schabowego ani mielonego i też z jej mózgiem wszystko w porządku.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 23.09.2009 18:27

ja uwielbiam owoce morze, nie wiem jak można tego nie lubić..nie zrozumiem tego nigdy :) heheheh :twisted:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 23.09.2009 18:49

Kolego Zebik.
Jeżeli nie chce Ci się tego czytać, to trudno. Patrząc jednak na Twoje wpisy, myślę, że zgodziłbyś się ze mną (gdybyś jednak podjął mały wysiłek). Teraz jestem w pracy i nie mam czasu. Potem poprawię, Obiecuję to Jego Wielmożności.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2009 18:53

jotem napisał(a):Natomiast ceny owoców w Chorwacji są absolutnie niczym nie uzasadnione.

Jak ktoś jedzie z nastawieniem, że...tam sobie poje owoców południowych do woli i taniej niż w PL...no nie może być zadowolony :!:

Jeśli za owoce południowe uważamy cytrusy ,to przecież w Chorwacji kupujemy te same cytrusy ,które sa w Polsce-pomarańcze,mandarynki,cytryny ,kiwi itp itd chorwackie dojrzewają w okolicach Wszystkich Świetych czyli koniec października ,początek listopada.
Winogrona czy brzoskwinie w lipcu czy nawet w sierpniu też raczej nie chorwackie tylko import z Hiszpanii,Izraela czy podobnych klimatycznie krajów.
Ichnie na pewno sa figi.
I to chyba wszystko.
Z owoców morza najbardziej lubię żurek śląski .
Zawsze zabieram z dwie butelki ukiszonego.Hanysy beda wiedzieć o czym mowa ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2009 18:56

AdamSz napisał(a):Kolego Zebik.
Jeżeli nie chce Ci się tego czytać, to trudno. Patrząc jednak na Twoje wpisy, myślę, że zgodziłbyś się ze mną (gdybyś jednak podjął mały wysiłek). Teraz jestem w pracy i nie mam czasu. Potem poprawię, Obiecuję to Jego Wielmożności.

Jak poprawisz to przeczytam i zgodzę się z tym co napisałeś lub nie. Nie jestem wielmożnością tylko osobą co lubi nie męczyć wzroku.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 23.09.2009 18:58

No, może się coś zacznie dziać. Zaczyna się rysować podział na zwolenników i przeciwników owoców morza. :wink:
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 23.09.2009 19:00

Witam. Ja tylko jednego nie rozumiem. To że "głupie" Polaki stadnie jeżdżą do Cro to pikuś, ale co roku w Cro widzę mnóstwo Słoweńców, Włochów, Czechów, Niemców, Austriaków (o zgrozo) i co oni w tym "koszmarnym", "nieciekawym" "drogim" kraju robią. Zaiste dziwolągi jakieś. Pozdrawiam wszystkich cromianiaków.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2009 19:01

ines napisał(a):ja uwielbiam owoce morze, nie wiem jak można tego nie lubić..nie zrozumiem tego nigdy :) heheheh :twisted:

Jeden lubi ogórki, a drugi ogrodnika córki. Droga Ines gdyby wszyscy mieli jeden gust to część dziewczyn na tym świecie pomarłaby w dziewictwie.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 23.09.2009 19:15

hepik napisał(a):Z owoców morza najbardziej lubię żurek śląski .
Zawsze zabieram z dwie butelki ukiszonego.Hanysy beda wiedzieć o czym mowa ;)

I jak tu nie lubić Śląska? Ja jeszcze uwielbiam kluski śląskie w wydaniu mojej ciotki z Bytomia :) .

Sam robisz ten żurek, czy masz jakiś upatrzony w sklepie :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2009 19:25

gospodarz napisał(a):
Sam robisz ten żurek, czy masz jakiś upatrzony w sklepie :?:

Sklepowy to juz nie to...kupuje się na targowiskach,kiszony po domach przez stare hanyski ,a sprzedawany w butelkach po wódczanych ćwiartkach czy innych słoikach ...taki cro odpowiednik oliwy w plastikach ;)
Jacek2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek2 » 23.09.2009 19:35

kaszpir napisał(a):Za rok sądzę że wrócimy do Tunezji albo Turcji albo może .. Słowenia ...

No to w przyszłym roku będzie luzniej na plazy w CRO :lol:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 23.09.2009 19:37

Hepik :!: relacja z Braću Ci stygnie :!:
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 23.09.2009 19:40

hepik napisał(a):
jotem napisał(a):Natomiast ceny owoców w Chorwacji są absolutnie niczym nie uzasadnione.

Jak ktoś jedzie z nastawieniem, że...tam sobie poje owoców południowych do woli i taniej niż w PL...no nie może być zadowolony :!:

Jeśli za owoce południowe uważamy cytrusy ,to przecież w Chorwacji kupujemy te same cytrusy ,które sa w Polsce-pomarańcze,mandarynki,cytryny ,kiwi itp itd

Z tą małą poprawką, że pomarańcze, mandarynki jednak nie są sezonowym owocem w sierpniu - miałam na myśli winogrona, arbuzy - czyli sezonowy hit.
Winogrona w Chorwacji mają zazwyczaj włoskie - czyli jak u nas:)
Z wyjątkiem ceny niestety :twisted:

Dobry żurek nie jest zły :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2009 20:10

Torac napisał(a):Hepik :!: relacja z Braću Ci stygnie :!:

A warto to sie męczyć ?

Popatrz na statystyki tego wątku.

Drugi dzień na forum-117 postów,3,5 tys odsłon...a wystarczyło napisać,że w Cro do d..y ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2009 20:14

hepik napisał(a):
Torac napisał(a):Hepik :!: relacja z Braću Ci stygnie :!:

A warto to sie męczyć ?

Popatrz na statystyki tego wątku.

Drugi dzień na forum-117 postów,3,5 tys odsłon...a wystarczyło napisać,że w Cro do d..y ;)

Zmień tytuł swojej relacji
z: "Brač wg hepika"
na: "Brač wg hepika jest do d..y"
i od razu skoczy Ci statystyka :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja ??? - chyba jednak nie ... - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone