napisał(a) _Rafi_ » 30.06.2012 22:05
grzeslaw napisał(a):_Rafi_ napisał(a):podstawowe dania(frytki,mieso,surówki) też w granicach 50kun
Coś mi się nie chce wierzyć. Już 3 lata temu za podobne danie trzeba było zapłacić w okolicach 100 kun. W jakiej miejscowości byliście?
Ceny pewnie z maja lub czerwca, w pełnym sezonie jeszcze zdrożeje.
Szkoda, że rakija też poszła w górę
To ceny z czerwca ,bo właśnie jestem w CRO i to ceny dań byle jakich przy plaży w BV.Tam na końcu jest teraz knajpa co daje promocje za 4 pizze 90k lub 2 pizze i gratis coca cola i piwo 70kun ,da się przeżyć .
Dziś byliśmy w Konobie Planti Rai od Mimic przed Omisiem i za Kalmary 90k,danie mieszane mięsa z grilla 70k,frytki z ketchupem 15k i za piwa po 15k od sztuki ,sprite 12k =całość 277 z napiwkiem 290k.
Konzum Makarska dziś troche zakupów i 355k . Ogólnie jest drożej ,ale tragedi nie ma.W tych zakupach było piwo,jakieś sosy na dwa obiady w słoikach gotowe,dwa paszteciki małe ,makarony dwa,kurczak,przyprawy,napoje,brzoskwinie i warzywa.Na kilka dni spokój.W Lidlu woda po 2,70k gazowana ,gdzie niżej 5,60 nigdzie znaleźć nie mogłem,a naprawdę dużo tu idzie.
Dajcie spokój woda cieplutka wszystko nadrobi.Jak pisałem zabrać coś ze sobą i na pierwszy tydzień starczy ,a jest gorąco i jeść się nie chce,prędzej owoce i picie idzie.
A co do rakiji to w Mimicach pod sklepem jest taki układ,że jak chcesz w ładnej butelce 0,7l to cena jak podałem, a jak w plastiku po Karlovacko to 1l w cenie tej z butelki szklanej.Oczywiście zawsze daje sprubować z butelki którą kupujesz.