Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

chorwacja ceny 01.06.2009

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 14.06.2009 15:26

Piotrek_B napisał(a):
fotograf123 napisał(a):
Leszek W napisał(a):Nie chcieli mi honorować polskiej karty makro w metro koło Zadaru, nie wiem, może obsłudze się nie chciało pisać, ale pomógł mi wchodzący do sklepu Chorwat - ne ma problema -powiedział, wszedłem z nim, zrobiłem zakupy i rozliczyłem się gotówką przy kasie. :lol:

A nie chcieli karty przy kasie ?.

Przecież masz odpowiedź w tym zdaniu:
Leszek W napisał(a):.....wszedłem z nim, zrobiłem zakupy i rozliczyłem się gotówką przy kasie. :lol:
:wink:

A może sie umówili przy kasie i dopiero sie rozliczył w naszym Makro bez karty nie mozesz wystawić nawet paragonu ( nie rozumiem twojej irytacji.....)
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 14.06.2009 15:28

Cóż się dziwić - toż to Słowianie :) Zakupy robiłem w pierwszej połowie lipca 2008, może teraz jest już inaczej. Faktycznie umówiłem się z tym panem, dał mi 30 minut czasu i dokładnie po tym czasie spotkaliśmy się przy kasie.
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 14.06.2009 16:04

I wszystko jasne dzieki ....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2009 16:34

Serce w pasy napisał(a):
badurianin napisał(a):Nie ma co : Chorwacja staje się BARDZO DROGA !

No to będziesz musiał wydać ok 10tyś euro na te wakacje :?
Chyba, że załadujesz Q7 po dach jedzeniem to Ci wyjdzie 7tyś Euro :wink:

Coś badurianin już się nie kwapi do swoich opowieści dziwnej trści o tysiącach euro wydawanych na wakacjach w Chorwacji
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 15.06.2009 18:51

Serce w pasy napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

Coś badurianin już się nie kwapi do swoich opowieści dziwnej trści o tysiącach euro wydawanych na wakacjach w Chorwacji

Mama mu kieszonkowe zabrała :D :D :D
badurianin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) badurianin » 15.06.2009 19:11

darek1 napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):

Mama mu kieszonkowe zabrała :D :D :D

Jedziemy , jedziemy już niedługo. Nowe plany to rejs na Korfu
:twisted:
mroczny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroczny » 17.06.2009 06:11

Za sprawą słabiutkiej złotówki ceny w Chorwacji mniej cieszą niż wcześniej. Jest tylko trochę drożej niz na lazurowym czy costa brawa :cry:

lpg - 3.3 kuny
lignjie w knajpie -100kn
bateria aaa na stacji - 9kn
breskvy na straganie - 35kn
piwo bez kaucji - 6.5kn
kruh - 8-11kn

dobry obiad 200kn na łeb
tomaszc_r4
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszc_r4 » 17.06.2009 08:35

W zeszłym roku przypadkiem w Splicie trafiłem do Lidla =- Lidl jest tani ;) i faktycznie uważam było ok. W tym roku znowu na Ciovo do splitu jakies 20 km więc raz w tygodniu podjade zapakuję bagażnik i będzie ok
www.lidl.hr
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.06.2009 10:41

Ja mam takie przewrotne pytanie...
Ile można jeść, że aż trzeba na mega zakupy jeździć? 8O
Makro, Lidl, Konzum, etc.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.06.2009 12:58

FUX napisał(a):Ja mam takie przewrotne pytanie...
Ile można jeść, że aż trzeba na mega zakupy jeździć? 8O
Makro, Lidl, Konzum, etc.

Jak to ile? Aż zjem wszystko co na talerzu.
given2fly
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) given2fly » 17.06.2009 13:36

Ja byłem na wyspie Rab, jest to jedna z najdroższych wysp Chorwacji, ze względu na dużą ilość turystów z Niemiec. W roku 2006 byłem tam i przykładowo 1 jajko na PLN kosztowało 1,50 PLN, 1 gałka lodu kosztowała 3 zł. Chleb około 3 zł. Ogólnie ceny były makabryczne, ale za to plaża była piaszczysta :D Z tego co mi wiadomo w roku 09 ceny o wiele się nie podniosły, być może nawet nieco zmalały. Pozdrawiam
agneess
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agneess » 17.06.2009 13:47

Najlepszym wyjściem jest zabrać ile się da z Polski,a na miejscu lody czy wyjście z dwa razy do knajpy nie będzie wielkim problemem.
Polecam również nabiał Chorwacki bardzo dobry :D
Filipki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Filipki » 17.06.2009 13:59

No powiem szczerze,że jestem "sporym"facetem,ale wieeeelkość tej pizzy przykuwa uwagę i nie wiem czy sam bym sobie z nią poradził 8O Chyba ktoś Ci pomógł w konsumpcji...???
KrystekX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrystekX » 17.06.2009 14:23

mroczny napisał(a):Za sprawą słabiutkiej złotówki ceny w Chorwacji mniej cieszą niż wcześniej. Jest tylko trochę drożej niz na lazurowym czy costa brawa :cry:

Jadę pierwszy raz i zaczynam się obawiać o te wakacje :) A obiecałem żonie że "nie stracimy za dużo" hahaha
Miejmy nadzieję że równiez te wakację będa udane i nie spod znaku makaronu Vifon z kubka :)
Pozdrawiam!
Badi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Badi » 17.06.2009 16:34

Zobaczymy jak będzie w tym roku, ale bez przesady... Z tego co pamiętam przed wyjazdem w 2005 roku też naczytałem się o zabieraniu worków ziemniaków, skrzynek pomidorów itd. Dojechaliśmy na miejsce i okazało się, że można spokojnie żyć bez wydawania fortuny i jednocześnie bez przesadnego oszczędzania. Nie straszcie więc tych którzy wyjeżdżają po raz pierwszy - trzeba mieć kasę ale bez przesady...
(a przez to straszenie kolega od Q7 uciekł z Chorwacji na Korfu) ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

chorwacja ceny 01.06.2009 - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone