Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

chorwacja ceny 01.06.2009

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 09.06.2009 12:56

Kevlar napisał(a):A jak na tej stronie znaleźć ceny produktów nie będących w promocji?

Zakładka internet prodavaonica

napoje to bezalkoholna pića.
Pozdrawiam
larry123
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) larry123 » 09.06.2009 13:02

Ceny są takie, że jak coś się kupi taniej to to drugie kupimy drożej. Ale najkożystniejsze ceny są w Konzumie i w Tommym. :) O wiele droższą rzeczą w Chorwacji są napoje ( 1,5 l wody ok 2,70 zł, a w Polsce ok 1,50 ), więc lepiej zabrać zgrzewkę minaralnej, bo jest smaczniejsza i tańsza. :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 09.06.2009 13:13

larry123 napisał(a):Ceny są takie, że jak coś się kupi taniej to to drugie kupimy drożej. Ale najkożystniejsze ceny są w Konzumie i w Tommym. :) O wiele droższą rzeczą w Chorwacji są napoje ( 1,5 l wody ok 2,70 zł, a w Polsce ok 1,50 ), więc lepiej zabrać zgrzewkę minaralnej, bo jest smaczniejsza i tańsza. :)

Bardzo dobrym rozwiązaniem jest też picie przefiltrowanej wody z kranu z dodatkiem cytryny. Naturalnie, zdrowo, tanio.
My w domu używamy Brity(woda jest zdatna do picia i bez filtrowania, ale jest dość twarda i choćby dlatego lepiej filtrować)... Jeśli ktoś w pl z tego (lub czegoś podobnego) korzysta,to może warto spakować i to (jeśli jedzie się na urlop samochodem); chyba lepiej niż wieźć zgrzewki wody; na miejscu kupować cytryny i już.
Pozdrawiam
pejter
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pejter » 09.06.2009 19:39

larry123 napisał(a): więc lepiej zabrać zgrzewkę minaralnej, bo jest smaczniejsza i tańsza. :)

warto dla 7pln oszczędności taszczyć ze sobą zgrzewkę wody :roll: ciekawa opcja, nie wiem czy nie wyjdzie na to samo cenowo jak sobie uświadomimy że obciążone auto więcej pali :D
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 09.06.2009 20:36

pejter napisał(a):
larry123 napisał(a): więc lepiej zabrać zgrzewkę minaralnej, bo jest smaczniejsza i tańsza. :)

warto dla 7pln oszczędności taszczyć ze sobą zgrzewkę wody :roll: ciekawa opcja, nie wiem czy nie wyjdzie na to samo cenowo jak sobie uświadomimy że obciążone auto więcej pali :D

A ja taszczę, ale głównie dlatego że piję tylko Muszyniankę albo Piwniczankę. Nawet jak jestem w Polsce to szukam sklepu z tą wodą. Inna mi nie podchodzi.
Bolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bolo » 10.06.2009 00:58

My zabieramy ze sobą tylko zgrzewkę wody na pierwsze dni. W 2006r. znaleźliśmy dobrą i nie soloną wodę Bistra, która cenowo jest zbliżona do naszych dobrych wód mineralnych. Dostępna jest gazowana i niegazowana ale my zawsze kupujemy gazowaną. Bez gazu to lepiej robić tak jak koleżanka Kasia zaproponowała naprawdę dobre i orzeźwiające no i tanie. Pozdrav.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 10.06.2009 08:19

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
larry123 napisał(a):Ceny są takie, że jak coś się kupi taniej to to drugie kupimy drożej. Ale najkożystniejsze ceny są w Konzumie i w Tommym. :) O wiele droższą rzeczą w Chorwacji są napoje ( 1,5 l wody ok 2,70 zł, a w Polsce ok 1,50 ), więc lepiej zabrać zgrzewkę minaralnej, bo jest smaczniejsza i tańsza. :)

Bardzo dobrym rozwiązaniem jest też picie przefiltrowanej wody z kranu z dodatkiem cytryny. Naturalnie, zdrowo, tanio.
My w domu używamy Brity(woda jest zdatna do picia i bez filtrowania, ale jest dość twarda i choćby dlatego lepiej filtrować)... Jeśli ktoś w pl z tego (lub czegoś podobnego) korzysta,to może warto spakować i to (jeśli jedzie się na urlop samochodem); chyba lepiej niż wieźć zgrzewki wody; na miejscu kupować cytryny i już.
Pozdrawiam

Kasiu, Britę w takim razie zabieram, ale ja to ja, wypiję, ale dziecku chyba takiej kranówy lepiej nie podawać co? Nawet przefiltrowanej.
noicodok
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) noicodok » 10.06.2009 10:34

pejter napisał(a):

A ile ci więcej spali przy obciążeniu większym o około 10 kg? 8O .
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.06.2009 10:55

Daukszewicz? :wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 10.06.2009 12:43

yskyerka napisał(a):Kasiu, Britę w takim razie zabieram, ale ja to ja, wypiję, ale dziecku chyba takiej kranówy lepiej nie podawać co? Nawet przefiltrowanej.

Woda jest naprawdę w porządku (ja filtruję ze względu na kamienie nerkowe) . Tutaj wszyscy, nawet dzieciaki, piją prosto z kranu (przynajmniej u nas na wyspie). Najlepszy test: zaobserwować jak robią miejscowi...
Pozdrawiam
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 10.06.2009 13:02

yskyerka napisał(a):Kasiu, Britę w takim razie zabieram, ale ja to ja, wypiję, ale dziecku chyba takiej kranówy lepiej nie podawać co? Nawet przefiltrowanej.

Woda jest naprawdę w porządku (ja filtruję ze względu na kamienie nerkowe) . Tutaj wszyscy, nawet dzieciaki, piją prosto z kranu (przynajmniej u nas na wyspie). Najlepszy test: zaobserwować jak robią miejscowi...
Pozdrawiam

No właśnie nasi "miejscowi" sąsiedzi piją prosto z kranu i nam się dziwią że tyle wody kupujemy, a mnie brak odwagi :) W tym roku zabieram britę, zakupuję na miejscu cytrynki i piję :)
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 10.06.2009 13:27

ja nawet w pl pije z kranu jak jestem u rodziców w Bielsku, w rudzoe sląskiej juz sie nie odwazę ;)
pejter
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pejter » 10.06.2009 13:37

pam napisał(a):A ja taszczę, ale głównie dlatego że piję tylko Muszyniankę albo Piwniczankę. Nawet jak jestem w Polsce to szukam sklepu z tą wodą. Inna mi nie podchodzi.

a no to ma sens :wink:
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 10.06.2009 14:08

pejter napisał(a):
pam napisał(a):A ja taszczę, ale głównie dlatego że piję tylko Muszyniankę albo Piwniczankę. Nawet jak jestem w Polsce to szukam sklepu z tą wodą. Inna mi nie podchodzi.

a no to ma sens :wink:

A do tego dużą pakę naszego piwa, ale na wymianę dla naszych przyjaciół. My pijemy chorwackie a Oni polskie.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 10.06.2009 14:59

Kevlar napisał(a):A jak na tej stronie znaleźć ceny produktów nie będących w promocji?

Zakładka internet prodavaonica

napoje to bezalkoholna pića.
Pozdrawiam

Dziękuję bardzo bo miałem problemy ze znalezieniem.
:D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

chorwacja ceny 01.06.2009 - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone