napisał(a) adrianekpiaski » 10.07.2014 13:35
Dzień 11, znów lenistwo tym razem duża plaża w Ulcinij,
Dzień 12 wycieczka do Budvy i Plażowanie w Petrovac
W Budvie z parkingami problemu brak my zaparkowaliśmy w pobliżu mariny, niedaleko starego miasta i plaży.. cena 0,70 eu za /1h płatne w budce.. krótki spacerek marinką i meldujemy się na starym mieście, Budva nam się podobała takie duże nowoczesne miasta z pięknymi plażami, zjawiskowym starym miastem.. na pierwszy rzut oka jest tu co robić, jeśli chcemy spędzić urlop tylko na wypoczynku, mało jeżdżąc to bedzie idealne miejsce (można np wybrać się na wycieczkę stateczkiem z mariny za 3 os 30 eu wzdłuż wybrzeża plus błękitna jaskinia --- polecam) ceny standard jak w polskim kurorcie. Plaże z leżaczkami i bogatym zapleczem + na każdej z plaż dostępne bezpłatne WiFi (za leżaczki parasol musimy zapłacić 7 EU, ale można również na własnym kocu czy ręczniku tu za darmo). Stare miasto to splot małych uliczek, możemy poczuć się jak w Wenecji.. po 3h eksploracji Budvy mały obiadek i plaża w Petrovac -- gdzie czeka nas nie miła niespodzianka brak miejsc do parkowania, ale dla chcącego .. wjechałem pod zakaz zaparowałem przy samej plaży za darmo i nikt się nie doczepił, plaża bardzo ładna ceny standard... i Tak mija nam kolejny dzień pobytu... po powrocie do Apartmana, żona z małą poszły leniuchować na basen a ja na degustacje Rakiji u gospodarza po jednym kieliszeczku specjału gospodarz zaproponował 4 noclegi gratis (z 2- ch skorzystaliśmy kosztem Węgier) wiec kolejne 4 dni zostawiliśmy już na lenistwo i odpoczynek