napisał(a) adrianekpiaski » 18.06.2014 21:41
Dzień 4/5
Dizeń 4 -sielanka odpoczynek druga sprawa, że ile może trwać burza.. w Czarnogórze dokładnie 8 h.
:)
Dzień 5 - wreszcie lato..... Człowiek tak wyczekiwał tego upragnionego słońca że nie wiedział od czego zacząć:)
wybór padł na Ulcinij... do którego mamy zaledwie 12 km... same miasto strasznie brudne, zaniedbane, na drogach trzeba uważać, panuje zasada kto pierwszy ten lepszy, ludzie, auta, zwierzęta wszystko chodzi jeździ jak chce i gdzie chce, na niektórych drogach brak jest nawet pasów środka jezdni.. no cóż smak Bałkan.. W Ulcinij jest jeszcze jeden mały problem.. nie ma gdzie zaparkować, choć znaleźliśmy parking pod samym zamkiem i to darmowy... Wejście na zamek również gratis płaci się jedynie za muzeum archeologiczne 1 euro, kilka fotek zakup suvenirow mały spacerek i do apartmana.. szybki obiadek wizyta na plaży.. kolacyjka i za ciosem Stary Bar.drogi 12 km. na początek parking 2 Eu (za cały dzień) spacerek do Twierdzy zakup biletów (2eu/os + 1eu mapa - z której nie korzystaliśmy..otwarte do 21) ruiny robią wrażenie samego zwiedzania "po łebkach" na 2 godziny, ale warto miejsce urokliwe, wspaniałe widoki góry, zabytki nawet morze... chciałem zostać porobić zdjęcia nocne wziąłem wreszcie nawet statyw ale zostałem przegłosowany przez żonę i córcię i musiałem się poddać:)