Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja autem sierpień2015, bez noclegu. Pytania:)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 12.07.2015 12:34

Witajcie Kochani. Chciał bym w tym roku wybrać się autem do Chorwacji początkiem sierpnia z dziewczyną i mamą. 2 lata temu byłem w Chorwacji początkiem września z dziewczyną i jej siostrą i mężem wyjazd na spontanie wylądowaliśmy w primosten mała mieścina, nocleg po godzinie szukania znaleziony za 10 euro za osobę. Ogólnie byliśmy zadowoleni :P w tym roku marzy mi się ponownie Chorwacja, lecz split bądź makarska zwiedzić wodospady krk <3 Mam parę pytań za późno jest żeby coś rezerwować wyjazd jedynie w ciemno, czy jest szansa znaleźć nocleg dla 3 osób najlepiej pokój 2 osobowy i jedno bądź pokój 3 osobowy lecz z dwoma osobnymi sypialniami, i jak cenowo by to wychodziło. Czy jest szansa znaleźć w tej cenie 10 euro za osobę w sierpniu :D I pytanie co do podróży autem mam astre II z 2002 r na gaz, trochę się obawiam jechać ze względu na wiek auta :D ale planuje oddać do mechanika sprawdzić od a do z i wykupić jakieś ubezpieczenie na auto, i tu moje kolejne pytanie czy jest możliwość wykupienia ubezpieczenia które zapewni mi w razie zepsucia transport auta do PL? To na razie tyle, czekam na odpowiedzi ludzi zorientowanych :P Dodam że 2 lata temu we wrześniu ceny w primosten obiadów i w splicie były mega zadowalające nieraz taniej niż u nas nad polskim morzem :D czy duża jest różnica w sierpniu? :) Pozdrówki
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.07.2015 19:38

radzio327 napisał(a):Witajcie Kochani.

Cześć.

radzio327 napisał(a):...czy jest szansa znaleźć nocleg dla 3 osób najlepiej pokój 2 osobowy i jedno bądź pokój 3 osobowy lecz z dwoma osobnymi sypialniami, i jak cenowo by to wychodziło. Czy jest szansa znaleźć w tej cenie 10 euro za osobę w sierpniu

Moim zdanie nie.

radzio327 napisał(a):I pytanie co do podróży autem mam astre II z 2002 r na gaz, trochę się obawiam jechać ze względu na wiek auta :D ale planuje oddać do mechanika sprawdzić od a do z i wykupić jakieś ubezpieczenie na auto, i tu moje kolejne pytanie czy jest możliwość wykupienia ubezpieczenia które zapewni mi w razie zepsucia transport auta do PL?

Niektórzy jeżdżą tu starszymi autami. Jak jest w dobrym stanie i dodatkowo sprawdzone to nie ma obawy.
Najwyżej się zepsuje. :wink:
Ubezpieczenie :arrow: asistans-ubezpieczenie-starszego-samochodu-t31126.html#p672922
Poczytaj tu: starym-samochodem-do-cro-t26443.html

radzio327 napisał(a):Dodam że 2 lata temu we wrześniu ceny w primosten obiadów i w splicie były mega zadowalające nieraz taniej niż u nas nad polskim morzem :D czy duża jest różnica w sierpniu?

High season więc różnica jest - żniwa.

Pozdrav
ag88
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ag88 » 12.07.2015 20:13

Witaj :)
Myślę, że do 10E będzie ciężko zejść, ale może 40 E za wszystkich da radę. W zeszłym roku byłam z narzeczonym w sierpniu, w ciemno i płaciliśmy 25E, mega apartament, Wifi, klima, parking, wielki balkon. Także życzę owocnych łowów :-) My w tym roku we wrześniu jedziemy do tego samego gospodarza, większą ekipą i mamy wielką nadzieję na pogodę.
Pozdrawiam! :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 12.07.2015 20:19

radzio327 napisał(a): czy jest szansa znaleźć nocleg dla 3 osób najlepiej pokój 2 osobowy i jedno bądź pokój 3 osobowy lecz z dwoma osobnymi sypialniami, i jak cenowo by to wychodziło.

szansa jest, ale zależy jakie macie wymagania
radzio327 napisał(a): Czy jest szansa znaleźć w tej cenie 10 euro za osobę w sierpniu :D

jak napisał Vjetar... słabo to widzę, jeśli nie niemożliwie
radzio327 napisał(a): i wykupić jakieś ubezpieczenie na auto, i tu moje kolejne pytanie czy jest możliwość wykupienia ubezpieczenia które zapewni mi w razie zepsucia transport auta do PL?

Assistance Super w PZU wariant 1000km, jest kilka tematów na forum
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 13.07.2015 16:47

Decyzja zapadłam jedziemy sami z dziewczyną, bo myślę że dla dwójki osób nie będzie problemu znaleźć noclegu :D a co do wymagań nie mamy żadnych tzn byle się przespać w czystej pościeli i mieć klimę wiadomo :P to tyle, i max chcemy przeznaczyć 25 euro za 2 osoby za nocleg, doradźcie w jakie rejony się wybrać, chciał bym w większe miasto uderzyć żeby trochę zeszło na zwiedzanie, i żeby w okolicy do 200 km w jedną stronę były inne miejsca godne uwagi do zwiedzania :) Ag88 a w jakiej miejscowości byliście?I długo szukaliście? :) Pozdrawiam
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 13.07.2015 16:52

Dodam że ogólnie chcemy przeznaczyć 3000 zł na dwie osoby to jest nasze minimum. Z przezjazdem noclegiem i jedzeniem i zwiedzaniem. Max to jest 4000 zł, ale 1500 to założenie :D auto mam na gaz więc spalanie wychodzi 20 zł na 100 km czyli liczę że zrobie 3000 tys km więc 600 zł spalanie plus 300 zł bramki viniety, 7 dni noclegu po 25 euro czyli 700-750 zł czyli za spanie i przejazd wychodzi 1700 zł licząc, czyli 1300 zł zostaję na 7 dni :D mało dużo? ;P
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 13.07.2015 16:55

Ja sugeruję kilka dni przed wyjazdem zrobić duży mailing z np. http://www.zakwaterowaniewchorwacji.pl. Zrobiłem tak przed naszym wyjazdem (parę dni temu wróciliśmy) i propozycje cenowe były rewelacyjne. Zarezerwowaliśmy na 5dni bo tyle miał właściciel, później na kolejne dni właściciel znalazł nam wolny apart u znajomych w dobrej cenie .

Jeżeli się nie uda sugeruję rejon makarska/omiś, tam z pewnością coś znajdziesz na miejscu.

Do 4tyś powinieneś się spokojnie zamknąć.
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 13.07.2015 17:00

Jeżeli się nie uda sugeruję rejon makarska/omiś, tam z pewnością coś znajdziesz na miejscu.

Do 4tyś powinieneś się spokojnie zamknąć.[/quote]
przemo99 czyli mówisz żeby uderzać na makarską? a jak ceny w Chorwacji ceny obiadów dnia np :)
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 13.07.2015 17:01

Czyli około 300 kun na dzień, teoretycznie powinno wystarczyć.
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 13.07.2015 17:13

mam nadzieje że starczy :D tylko cały czas boje się o znalezienie noclegu w tej cenie :(
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 13.07.2015 21:15

Kochani mam jeszcze jedno pytanko, jako że pierwszy raz będę jechał na Chorwację autem tzn pierwszy raz sam na własną rękę :D Doradźcie którą drogę wybrać z Krakowa? Myślę o Makarskiej ale jest prawie najdalej a co za tym idzie drożej autostrady wyjdą w Chorwacji :D Jak by ktoś doświadczony mógł pomódz jaką trasę wybrać, i do jakiej miejscowości się wybrać :P
Danqcd
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danqcd » 13.07.2015 21:44

Witam Kolegę.
Może i ja wtrącę swoje trzy grosze.
W Cro byłem dopiero cztery razy, ale zawsze w ciemno, bez rezerwacji.
W ubiegłym roku dobiłem do Breli i w ciągu 15 minut znalazłem apartament na 3 osoby (byliśmy wprawdzie tylko z żoną i psiakiem, ale spanie było).
Na wyposażeniu pełna kuchnia, łazienka, klima, darmowe wi-fi, balkon z widokiem na morze, prawie nowe meble, wszystko w kaflach, generalnie pięknie, czysto i schludnie. Za całość gospodarz zaproponował 30 EUR, więc nawet się nie targowałem :)
Było sporo innych apartamentów w różnym standardzie i różnych cenach, wybór jest spoko, ale w sierpniu zakładaj raczej 15 EUR za osobę za nocleg. Najwyżej coś Ci zostanie na winko i konoby :)
Co do trasy: Ja jeżdżę z Katowic i jakoś nie ciągnie mnie do autostrad. Jadę sobie cały czas krajówkami, całkiem za darmo :) Że troszkę dłużej? Daję radę. A za te pieniądze mam dodatkowe 2-3 noclegi na miejscu.
Znajomi na Makarską jechali autostradami ok 14 h, ja krajówkami jadę ok 18 h. różnica niezbyt duża, a sporo kasy zostaje na inne cele. I dodam jeszcze tylko jedno: cokolwiek wydarzy się na autostradzie, stoisz do oporu. Ja na krajówce zawracam w dowolnym miejscu, jadę do pierwszego zjazdu i turlam się dalej alternatywną dróżką. A znam przypadki, że ludzie stali na autostradach po 6-7 godzin w korkach i NIC nie mogli zrobić.
Ja jadę na Cieszyn, Partizanske, potem kierunek Komarno, w dół na Sekesfeherwar i Pecs, potem uderzam na Barcs i już Cro. Dalej przez Glinę w stronę Karlowaca i na starą "jedynkę", przez Plitvice. Bardzo sympatyczna trasa, nieduży ruch, piękne widoki...
Co do auta - w ubiegłym roku byłem Meganką rocznik 2000 ( Benzyna bez gazu): objechała trasę bez jęknięcia. Grunt, to przygotować autko i jechać spokojnie, bez szarży. To był już jej 4 wypad do Cro i ani razu mnie nie zawiodła. A ma już 400 k nalatane :)
W tym roku jadę 15 sierpnia, również w ciemno. Zastanawiam się jeszcze nad celem: Primosten czy Brela.
W grę wchodzi jeszcze kilka mniejszych miejscowości w tym rejonie.
W razie pytań pisz: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
Zagorzały fan Cro
Jarek
lyda85
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lyda85 » 13.07.2015 21:51

Witam kolego ja własnie zastanawiam sie czy jechac w ciemno w okolice breli albo baska voda jedziemy z zona 1 raz po twoim poscie zdecydowalismy ze jedziemy w ciemno napewno znajdziemy jakis nocleg za 40 euro za 2 osoby z wszystkimi udogodnieniami które nam potrzeba my jedziemy od 8 do 15 sierpnia wiec pozdrawiam
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 13.07.2015 22:12

Danqcd napisał(a):... Zastanawiam się jeszcze nad celem: Primosten czy Brela.

W Primosten nie liczyłbym na cenę 30e - przerabiałem to w ubiegłym roku.
radzio327
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radzio327 » 13.07.2015 22:16

W primosten byłem 2 lata temu we wrześniu, ładnie ale po 2-3 dniach nuda :P w tym roku makarska split coś większego mnie interesuję tylko do końca nie wiem ile wyjdą autostrady w Chorwacji, droga bocznymi drogami to nie moja bajka :D
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies