Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja:Anglia - "nasi" wygrają!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2004 18:03

No jeśli chodzi o mnie to ani z Dado Prso, ani z Rooneyem...a tym bardziej z Khanem...do łóżka bym nie poszedł.... :lol: :lol: :lol: :lol: , ale te Chorwatki na trybunie...co to je wypatrzył niezawodny????....całkiem, całkiem.... :lol: :lol: :lol:
Polo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Polo » 22.06.2004 18:11

A to był pierwszy mecz na tych Mistrzostwach Świata, który oglądałem. A może to Mistrzostwa Europy :?: , albo jakieś Puchary? Bo chyba nie Olimpiada Zimowa w Sapporo :?:

W każdym razie widzicie, jaki ze mnie kibic :oops: , a ten mecz oglądnąłem od początku do końca. A teraz nienawidzę Beckhama, Tony Blaira, a nawet Robin Hooda i tego pedała Eltona Johna.
Żegnaj Anglio, żegnajcie nagrania Beatlesów (wyrzucam kolekcję płyt!! :o ).

Całe szczęście, że Cracovia rwie do przodu!!! :lol: :lol:

pozdrawiam,
Polo :D
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 22.06.2004 20:41

kontunuacja tematu meczy wszelakich. :lol: .1)Ogłaszam sie sędzią na piątkowym ringu:DAL contra SLAPOL. :!: 2) Można obstawiać. Zakłady przyjmuję także JA. :twisted:
Dalmatinka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dalmatinka » 22.06.2004 20:51

slapol napisał(a):No jeśli chodzi o mnie to ani z Dado Prso, ani z Rooneyem...a tym bardziej z Khanem...do łóżka bym nie poszedł.... :lol: :lol: :lol: :lol: , ale te Chorwatki na trybunie...co to je wypatrzył niezawodny????....całkiem, całkiem.... :lol: :lol: :lol:

SLAPOL!!
A skad ty wiesz jakie chorwatki wypatrzyl Niezadowolony :?: :D :?: :D
A tak na marginesie to powiem ci ze myslalam ze ty na mecz patrzysz a nie na ladne dziewuchy co kibicuja :D :D :D :D :!: :!: :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2004 20:56

...jak trzeba to mam zeza.... :wink:
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 22.06.2004 21:57

Polo pomylił Mistrzostwa Europy z Mistrzostwami Świata (czego mu bynajmniej nie wypominam - nie każdy musi być kibicem) i sprowokował do wspomnień (przy okazji mała lekcja języka):

Kao sto znadete do sada su Hrvatska i Nizozemska jedanput igrale jedna protiv druge. 11 - 07 - 1998 u Parizu igrali su Hrvatska i Nizozemska za 3. mjesto. Na tribinama je bilo 44.000 gledatelja, u 13. minuti Hrvatska je dosla u vodstvo golom Proseneckog. U 21. minuti je Zenden izjednačio. Utakmica je bila odlućena golom Šukera u 36. minuti. Hrvatska je bila 3. na SP 1998 u Francuskoj.

Obrazek
A później powstała pjesma:

Ima jedna, zemlja mala, sada svatko za nju zna
Ono šta je, bio Brazil, to je sada Hrvatska, HRVATSKA!!
Rekli su nam, da smo spori, pa su Njemce poslali
A mi smo im dali tricu, pa su kuæi otišli

Neka pati, koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta
Neka samo suze rone, mi imamo šampione
ÈIRO MAJSTORE, ÈIRO MAJSTORE

Ima jedno plavo more, ime mu je Jadransko,
A njegovi šume vali, sveto ime Hrvatsko
Rekli su nam da smo mali, mi se nismo bunili
Donjeli su pražne mreže, a mi smo ih punili

Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta
Neka samo, suze rone jer mi imamo šampione
MI SMO HRVATI BIÆEMO PRVACI

Neka pati, kome smeta, Hrvatska je prvak svijeta
Nek' Hrvatska zvona zvone, mi imamo šampione

HRVATSKA, HRVATSKA, HRVATSKA
Mi imamo šampione
HRVATSKA!

A teraz należy włączyć głośniki i zapraszam na stronę: http://www.kroatiehrvatska.com/kroatie.php?page=sport.hr&menu=menu_hr - słuchamy wyżej cytowanej pjesmy, a na stronie mamy zbiór linek związanych z chorwackim sportem. Żądnym wspomnień fanom nogometa szczególnie polecam http://www.geocities.com/mariostanic13/ . Dysponującym wydajnym łączem proponuję zakładkę Suker - Avi Goals (niestety komentarz po włosku).
Gajus.ems
Cromaniak
Dobra Robota

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 22.06.2004 22:28

Hej Krassus, myślałem, nieskromnie zresztą, że to ja posiadam na forum dużą wiedzę na temat futbolu, ale cóż są lepsi...cały czas życie uczy nas pokory...
A jak tam u Ciebie ? tz Wisła, Cracovia, a może Hutnik !
Pozdrawiam GAJUS
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 22.06.2004 22:35

Pasy do ekstraklasy! Już za kilka dni tam będzie Cracovia :D
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 22.06.2004 22:58

Przywitamy chlebem i solą ... :P

Hej Wisełka, Wiiiisełka!

Bądź co bądź to Cracovia i Pogoń Lwów to najstarsze kluby w Polsce. Czapki z głów!
A Wisełka za 2 lata dopiero 100-lecie!!! 8O
8)
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 23.06.2004 10:50

Panowie "kibole" z Krakowa :wink: :!:
Nie zapominajcie o Garbarni :!:

Pewnie prawie nikt na forum tego nie kojarzy ale ten klub z naszego pięknego miasta też był kiedyś mistrzem Ploski a nawet dwa razy, w zasadzie bo panowie z Poznania się kiedyś przyznali że kupili mistrza pod stołem i Garbarnia zostałe wtedy tylko wice

P.S.
A wielkie derby Wisła - Cracovia po latach to znowy będzie coś :!:
Klasyk Europy :wink: Jak Real-Barcelona albo Inter-AC Milan :wink:
Gajus.ems
Cromaniak
Kraków

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 23.06.2004 11:14

Niezapomnielismy !, tak na goraco to pamietam, że i PODCHORĄŻĄK/Wawel/ zaraz po wojnie byl wicemistrzem, kojarzy mi się jeszcze KABEL i WANDA/ chociaz nie wiem czy ta ostatnia miała sekcje piłkarską/ W kazdym bądż razie jest komu kibicować !
GAJUS
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 23.06.2004 12:07

niezawodny napisał(a):Panowie "kibole" z Krakowa :wink: :!:
Nie zapominajcie o Garbarni :!:

Hehe...
Mecz Garbarni oglądałem jeszcze na stadionie w miejscu którego dziś stoi hotel Forum vel Sofitel :?
A było to lat temu... O Boże... 8O 8O 8O
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 23.06.2004 18:38

Co Ty Sniper opowiadasz :?:
Przecież tak długo się nie żyje :lol:

Żółwiem chyba nie jesteś :?: :lol: :wink:
krassus
Croentuzjasta
Re: Dobra Robota

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 23.06.2004 19:32

Gajus.ems napisał(a):Hej Krassus, myślałem, nieskromnie zresztą, że to ja posiadam na forum dużą wiedzę na temat futbolu, ale cóż są lepsi...cały czas życie uczy nas pokory...
A jak tam u Ciebie ? tz Wisła, Cracovia, a może Hutnik !
Pozdrawiam GAJUS

Cóż jestem pewnie "dziwnym" kibicem, bo będę ściskał kciuki za obie pierwszoligowe (mam nadzieję i jednak odpukam w niemalowane) krakowskie jedenastki, ale mocniej za Wisłę, więc kiedy dojdzie do derbów ... . A tak w ogóle to serduszko bije dla ... Glinika/Karpatii Gorlice (aktualnie IV liga).
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców.
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 24.06.2004 07:27

niezawodny napisał(a):Co Ty Sniper opowiadasz :?:
Przecież tak długo się nie żyje :lol:

Żółwiem chyba nie jesteś :?: :lol: :wink:

Nie, no spoko!
Nie oglądałem ich meczu mistrzowskiego, tylko ostatnie mecze na starym boisku :?
I wcale to nie było tak dawno :oops:
:wink:
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Chorwacja:Anglia - "nasi" wygrają! - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone