Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja 6+4 Orebic wrzesień 2006 -biuro Funclub z Poznania

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
znamie
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) znamie » 09.10.2006 19:21

Witam Wszystkich, jest to mój pierwszy i być może ostatni post na tym forum.
Nie mniej, chciałbym sie podzielić wrażeniami z wyjazdu do Chorwacji, którą odwiedziłem po raz pierwszy.... za pośrednictwem biura podróży FunClub z Poznania.

Był to wyjazd 6+4. 5 nocy w Orebic i 4 dni zwiedzania Dubrownik, Mediugorje, Split, Trogir. Krka. cena 1350 PLN + 10 EUR + (45Kn nieplanowane)

1. Wyjazd 11:30

Wsiadaliśmy we Wrocławiu, więc autobus był opóźniony 1,5 h. Cudem udało nam (mnie i mojej dziewczynie) się usiąść razem (niektórzy nie mieli tyle szczęścia i awantura gotowa). Od tej pory był to wyjazd w nieznane. Pilotka była miła, nie potrafiła się jedynie wysłowić, trudności miała również z czytaniem z kartki więc przemijające za oknem miejscowości, zabytki pozostawały właściwie bez komentarza. (koniecznie weźcie ze sobą przewodnik)
Po drodze można było się zsikać, postój co 4 godziny, nie wygodne siedzenia i ryczący telewizor, na którym każdy następny seans był jeszcze głupszy. Tuż przed samym Orebiczem autobus się zagrzał i staliśmy dobrą godzinę chłodząc go czym podanie.

2. Przyjazd 14:30

Nie łudźcie się że traficie do Orebica....

cdn
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 10.10.2006 06:23

zaczyna sie ciekawie, dawaj dalej :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.10.2006 14:48

Acha-ciekawie i strasznie :lol:
pozdrav.
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 10.10.2006 16:15

a co zawiniło forum ???????
lenka
Podróżnik
Re: Chorwacja 6+4 Orebic wrzesień 2006 -biuro Funclub z Pozn

Nieprzeczytany postnapisał(a) lenka » 10.10.2006 16:34

znamie napisał(a):jest to mój pierwszy i być może ostatni post na tym forum

Dlaczego ostatni?
znamie
Autostopowicz
cdn

Nieprzeczytany postnapisał(a) znamie » 10.10.2006 18:34

cdn

Przyjazd 14:30

W rezultacie okazało się że będziemy w miejscowości Kuciste około 3,5 km od Orebica. Jest tam duży kemping z przepięknym hotelem Komodor, który ma aż dwie gwiazdki. Jeżeli pamiętacie zakładowe nadmorskie ośrodki i stołówki z lat osiemdziesiątych to możecie dokładnie wyobrazić sobie ten hotel. Zakwaterowanie przebiegało całkiem sprawnie pod czujnym okiem naszego rezydenta. W sumie był to całkiem kumaty koleś, który przyjmował na audiencjach 2 razy dziennie po godzinie o 9 i 20.

Otrzymaliśmy z "miśką" to jest moją dziewczyną, pokoik 2 osobowy z łożem małżeńskim co bardzo nas ucieszyło. Chwila rozczarowania nastąpiła jednak w konfrontacji z łazienką: emalia z pod prysznica odpadała płatami, co prawdopodobnie było przyczyną całkowitego zatkania. Umywalka przeciekała, tzn lało się z niej. Oburzony postanowiłem wyegzekwować natychmiastową naprawę. Chorwacki konserwator to dopiero porażka, sam bym to lepiej zrobił, ale przecież nie za to płacę. Pani w recepcji gdzie zaniosłem skargę zaproponowała mi kolejne dwa inne pokoje. Ich atrakcyjność polegała na tym iż dodatkowo leciała żółta woda.
Pozostaliśmy na starym, co dziennie dostawa świeżych ręczników abyśmy mogli sobie wycierać podłogę.

Nie zraziło to nas w końcu urlop jest raz w roku, dałem sobie na luz.

5 dni odpoczynku, pluskania w wodzie, zwiedzania okolicy (Korcula, Orebic, Loviste). Warto wziąć skuter na jeden dzień aby pozwiedzać sobie okolicę. Koszt to ok. 160kn na pół dnia. Amatorom wyśmienitego espresso polecam bar (żółta kamienica- nie pamiętam nazwy) w Loviste. W okolicy polecam wille Vgorgac gdzie dojadaliśmy - obiad ( owoce morza + wino + woda) na dwie osoby ok 120kn. Jedzenie w cenie wycieczki mieliśmy na stołówce o 8 i 18. Było tego dużo i można się najeść ale jakościowo 3+.

cdn

Zwiedzanie 4dni.

Z Kuciste wyjechaliśmy ok. godz. 8 całkiem przyjemnym autokarem w towarzystwie rezydenta, który w przeciwieństwie do pani pilotki zachowywał się jak prawdziwy przewodnik.. Plan dnia był bardzo napięty, najpierw zwiedzanie Dubrownika następnie Medjugorie.

Wieczorem dotarliśmy do Trogiru, który miał być naszą bazą wypadową do końca wyjazdu.
Po zjedzeniu kolacji w docelowym pensjonacie, nastąpił przydział pokojów.

I tu pojawił się problem, gdyż okazało się, iż są problemy z dwójkami. Było ich tylko kilka. To naprawdę rozsierdziło wszystkich. Nam znowu się udało, gdyż dostaliśmy miejsce w apartamencie z tarasem u jakiejś kobiety, inni musieli kłócić się do 1 w nocy aby znalazły się miejsca podobne do naszych, a jeszcze inni byli porozdzielani do 3 osobowych pokojów. Nasz rezydent wyjechał do Orebica, a na miejscu miała się opiekować nami pani w ciąży z dwójką dzieci. Widzieliśmy ją dwa razy, w dzień przyjazdu i w dzień wyjazdu. Zero kontaktu z rezydentem.

Kolejne dni wyglądały podobnie: rano śniadanie, przyjeżdżał autokar z różnymi pilotkami, wycieczka, powrót na kolację. Zobaczyliśmy jeszcze Trogir, Split i Park Krka. Ostatni dzień był dniem wolnym. Co ciekawe, ktoś się żalił pilotkom na brak organizacji wycieczki, to potem jak rozmawiały między sobą słyszałem jak jedna mówiła : "z ludźmi z tego biura zawsze jest problem" ;-)

Droga powrotna do Polski przebiegała o wiele szybciej i sprawniej, chociaż przerwy na toaletę były zbyt rzadkie.

Podsumowując.
W Chorwacji jest pięknie, chciałbym tam jeszcze pojechać ale na dłużej. :!:

W Chorwacji jest drogo, trzeba się liczyć z cenami takimi jak u nas nad morzem + 50%.
Proponuję zabranie ze sobą dodatkowych 250 euro na osobę i doubezpieczenie się.

Nie ma cudów

Jadąc na wycieczkę za 1400 złotych z takim programem trzeba się liczyć z pewnymi trudnościami i obniżonym standardem, nie wszystkich on zadowoli; nie zwalnia to jednak biura podróży Funclub z poprawnej organizacji, zapewnienia opieki wszystkim uczestnikom oraz wywiązywania się z warunków przedstawionych w ofercie (dwuosobowe pokoje z łazienką, dopłata za Park Krka 45kn, brak kontaktu z rezydentem).

Jeśli miałbym ocenić Funclub dałbym mu dostateczny plus, muszą się bardziej starać.

pozdrawiam wszystkich

autostopowicz

koniec
Ostatnio edytowano 11.10.2006 10:31 przez znamie, łącznie edytowano 3 razy
znamie
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) znamie » 10.10.2006 18:36

:)
Ostatnio edytowano 11.10.2006 10:23 przez znamie, łącznie edytowano 1 raz
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 10.10.2006 18:55

nie ma problemu aby poprawić :wink: wystarczy że w prawym górnym rogu postu z bykami dasz "zmień" - poprawisz i po problemie :lol: :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.10.2006 18:56

Po napisaniu wrzuć tekst do korektora i sprawdź co napisełeś :wink:
http://www.korektor.net/slownik.html
januszpaszek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) januszpaszek » 19.11.2006 20:15

To co napisał "znamie" jest szczerą prawdą. Uczestniczyłem w tym wyjeżdzie z żoną. Do CRO jeżdzimy od 8 lat, zawsze samochodem a w tym roku ze względu na mój stan zdrowia , pojechaliśmy z Funclubem. My też wsiadaliśmy we Wrocławiu, ale cały okres pobytu spędziliśmy na miejscu w Orebiciu. Wielką zmyłą dla klientów jest sama informacja w biurze podróży, bo mówią o Orebiciu, a to przecież nie Orebić, a wioska turystyczna oddalona od wspomnianego miasteczka o ok. 3 km. Kolega nie napisał jak wyglądała droga powrotna z tym biurem podróży. To jest też wspomnienie. Zafundowano nam podróż z opóżnieniem 4 godzinnym / bo była ulewa i drogi były zawalone, ble ble, ble, a Czeskim autokarom warunki drogowe nie przeszkadzały o dziwo/ i oczywiście podróż nie przez Kudowę , ale przez Katowice, bo / a co to nas obchodziło/ zepsuł się autokar tego biura na Węgrzech i trzeba było zabrać rodaków tamtędy wracających do naszego wspaniałego kraiku.Potwierdzam, za nic nas miało to biuro podróży, Funclub z Poznania. Zapamiętajcie rodacy tą nazwę. Usługę we Wrocławiu sprzedawało biuro Youg Travel z ul. Świdnickiej. W przyszłym roku tylko własnym samochodem, z żadnym Funclubem.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.11.2006 11:53

No, chyba, że będzie to Fanclub CRO.PL w kilka rodzin kilkoma samochodami ;)

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone