Cześć
To prawda wyjazd z psem do Chorwacji w niczym nas nie ograniczał. Goldi chodziła wszędzie z nami. Razem z nią zwiedziliśmy Plitvickie Jeziora, PN Krka, Wodospady Kravica oraz Mostar w BiH, przeszliśmy dookoła mury w Dubrowniku, wjechaliśmy na teren Parku Biokovo i wjechaliśmy na szczyt Sv. Jure...zresztą to wszystko starałam się opsać w relacji
Goldi była prawdziwą atrakcją wszędzie, zdarzało się, że ludzie robili sobie z nią zdjęcia, wymiziana była na maksa
Chorwaci byli bardzo pozytywnie nastawieni do psa. Do każdej restauracji, kawiarni weszliśmy bez problemu, mam tu na myśli ogródki na zewnątrz. Nigdy nie wchodziliśmy do pomieszczenia, bo nie było takiej potrzeby. Zdarzały się gratisowe wafelki dla psa lub propozycja podania wody w miseczce
Kwaterę zarezerwowaliśmy wcześniej przez internet, jednak ze znalezieniem takiej, gdzie przyjmują z psiakiem nie było najmniejszego problemu.
Wam również radziłabym to zrobić, tym bardziej że jedziecie z 2 psiaczkami. Czytałam kiedyś relację na cropelkowym forum osoby, która była również z dwoma psami i mięli malutki problem ze znalezieniem lokum. Jak znajdę to wkleję link...
Edit: znalazłam
forum/viewtopic.php?t=25573&start=0
Co do plaży to mięliśmy to szczęście, że tuż obok naszej kwatery była mini plażyczka na kilka osób i tam Goldi mogła szaleć sobie do woli
Ale jakiś skrawek dla 2 psiakow też na pewno się znajdzie
Podczas spaceru z Promajny do Baska Voda przechodziliśmy obok kilkudziesięciu miniplażyczek, gdzie bylibyście sami i psy na pewno nikomu by nie przeszkadzały, zresztą w samej BV jest wydzielona plaża dla psów
a i w innych częściach Chorwacji takie na pewno można spotkać.
Jeśli mogłabym coś doradzić to wyjazd poza ścisłym sezonem tj. czerwiec lub wrzesień. My byliśmy we wrześniu, a i tak było sporo turystów...nie wyobrażam sobie co tam się dzieje w sierpniu lub lipcu
Jeśli macie jeszcze jakies pytania to śmiało
Sama miałam obawy przed naszym pierwszym wyjazdem
i czytałam wszystko na croforum, gdzie wstąpiło słowo
pies, psem itd.
Pozdrawiamy Was serdecznie, a psiaków proszę od nas wymiziać
A&P&G