Re: Chorwacja 2014-Brela i Dubrownik we wrześniu
napisał(a) travel » 22.09.2014 12:43
Uff..... Wreszcie znalazłam trochę czasu ,żeby kontynuować moją relację.
A było to tak :
1.09.2014 poniedziałek
Jak pisałam na początku w poniedziałek 1.09 o godz.10 były potężne problemy ze znalezieniem wolnego apartamentu - wszystko zajęte- a chcieliśmy coś wynająć w miarę blisko centrum. Podrace i Ścit były idealne.
Misiek został w samochodzie a ja z córką poszłyśmy szukać .Na dworze skwar, komary tną aż miło
a my latamy po schodach raz w górę raz w dół. Minuty mijają a pot zaczyna zalewać mi oczy ( pocę się na twarzy dramatycznie
).
Po godzinie prawie na końcu ul.Ścit zagaduję miłe starsze małżeństwo o wolny apartman. A mają wolny , cena 70 euro!! Tak wysoko i tak dużo? Stargowałam na 55euro. Starsza Pani informuje , że zaraz obejrzymy przedmiot targów ale klucz ma syn , który śpi (11 rano) , ale już idzie go budzić .W końcu pojawia się podstarzały syneczek i idziemy z córą oglądać. W oddali słychać pomruki nadchodzącej burzy ...... a my zaczynamy wybrzydzać jakbyśmy miały kilka apartmanów do wyboru
Teraz mnie to śmieszy.
Adres jak pisałam to ul.Ścit 54 .Apartament składa się z 2 sypialni, dużej kuchni, łazienki i 3 balkonów , położony nad mieszkaniem właścicieli , ale z osobnym wejściem z boku budynku. No ale klima tylko w kuchni.... jak będzie gorąco?
Dziękujemy uprzejmie.Przed nami jeszcze kilka domów może będzie coś lepszego i niżej położonego?
Wolnego nic nie było w dodatku zaczęło padać, więc biegiem wróciłyśmy małżeństwa z syneczkiem. Przy końcowych uzgodnieniach okazało się ,że synek jest tu właścicielem i chce 60euro , a to co mówili rodzice jest nie ważne. Nie chciał ustąpić i koniec- chyba widział ,że jesteśmy zdesperowani i nie mamy wyjścia.
A tym czasem na zewnątrz rozpętała się burza. Bierzemy za 60 euro - na 6 dni razem 360euro - do niedzieli 7.09.
Po wniesieniu bagaży poszłam do gospodarzy dopełnić formalności ( chcieli paszporty lub dowody osobiste).
I ku memu zaskoczeniu ogólna cena spadła z 360 na 350 euro - dobre i to.
Poniżej kilka zdjęć apartmanu i widoków z balkonów ( nie patrzcie na bałagan ,szafek było dość ale jakoś tak nie chciało mi się wszystkiego chować)
- Załączniki:
-
- Tu mieszkaliśmy
-
-
-
-
-
-
- Balkony były wąskie ...... ale Misiek i piwo się mieścili
-
-