kaszubskiexpress napisał(a):Po prostu Chorwaci nie uśmiechają się do nas i nie są mili, bo my to my, ale dlatego, że zostawiamy u nich kasę.
kaszubskiexpress napisał(a):Czytając czasami niektóre wpisy można odnieść wrażenie, że gdy Polak wpadnie do Chorwata i powie mu, że nie ma kasy, to ten go nakarmi i da nocleg.
kaszubskiexpress napisał(a):Po prostu Chorwaci nie uśmiechają się do nas i nie są mili, bo my to my, ale dlatego, że zostawiamy u nich kasę. Są mili dla wszystkich.
andeo napisał(a):No widzę,że obserwacje na całego
longtom napisał(a):Lazurów brak...
anakin napisał(a):Eno, nie gadaj tak, bo Cię zaraz ukamienują.
Tak po prostu mówić NIE WOLNO!
anakin napisał(a):Generalnie to nie jest niemożliwe.
anakin napisał(a):A przynajmniej bardziej prawdopodobne niż w PL.
Bocian napisał(a):Z tego żyją. Ale ja mam trochę inne spostrzeżenia i wnioski po rozmowach z nimi
Bocian napisał(a):Ale koniec to koniec
Potter napisał(a):Fajny klimat tych zdjęć ... Czuję to popołudniowo-wieczorne ciepełko .
kaszubskiexpress napisał(a):To co mnie dość mocno irytuje w Chorwacji, to powszechny brak menu w języku polskim.
(...)
To dość dziwne, bo nawet na tablicach informacyjnych trudno znaleźć nasz język....
Rozumiem języki angielski, niemiecki i rosyjski, bo są stałym elementem instrukcji obsługi sprzętów, czy właśnie w menu, ale brak opisu w j. polskim razi.
kaszubskiexpress napisał(a):Na co kobieta, że powinien uważać na lekcji historii, bo powiedzieć coś takiego Polakom, to jak powiedzieć Chorwatom, że Dubrownik jest Serbski.
Powiedziała mu to po polsku, ale po jego minie wnioskuję, że zrozumiał.
te kiero napisał(a):może skuteczne byłoby Pismo - zbiorówka wysłana do Ministerstwa Turystyki Chorwacji z naszego portalu...
kaszubskiexpress napisał(a):dziewczyny większość facetów naprawdę woli gryźć mięso, niż oblizywać gnaty, uwierzcie w słowa starego chopa.
Andzia* napisał(a):może tak Panowie pomyślą czego pragną kobiety ...może chcą być szczupłe, piękne i powabne ..... i nazbierałoby się tego jeszcze trochę
Powrót do Nasze relacje z podróży