Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja 2014. NIGDY WIĘCEJ !!!

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 05.12.2014 13:04

No widzę,że obserwacje na całego :oczko_usmiech: A jakże trafne spostrzeżenia :D
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 05.12.2014 13:41

Lazurów i turkusów brak, ale foty i tak niezłe :!:
A może właśnie dlatego :roll: :!:

pzdr :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.12.2014 14:54

kaszubskiexpress napisał(a):Po prostu Chorwaci nie uśmiechają się do nas i nie są mili, bo my to my, ale dlatego, że zostawiamy u nich kasę.

Eno, nie gadaj tak, bo Cię zaraz ukamienują. :lol:
Tak po prostu mówić NIE WOLNO! :evil: :mrgreen:

kaszubskiexpress napisał(a):Czytając czasami niektóre wpisy można odnieść wrażenie, że gdy Polak wpadnie do Chorwata i powie mu, że nie ma kasy, to ten go nakarmi i da nocleg.

Generalnie to nie jest niemożliwe.
A przynajmniej bardziej prawdopodobne niż w PL.
Wg mnie oczywiście. :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.12.2014 15:28

kaszubskiexpress napisał(a):Po prostu Chorwaci nie uśmiechają się do nas i nie są mili, bo my to my, ale dlatego, że zostawiamy u nich kasę. Są mili dla wszystkich.

Z tego żyją. Ale ja mam trochę inne spostrzeżenia i wnioski po rozmowach z nimi :)
Ale koniec to koniec ;)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.12.2014 08:53

andeo napisał(a):No widzę,że obserwacje na całego :oczko_usmiech: :D

Dlatego ludzie mi nie przeszkadzają na urlopie, w granicach rozsądku... :wink:

longtom napisał(a):Lazurów brak...

Była za to glazura w toalecie... :mrgreen:

anakin napisał(a):Eno, nie gadaj tak, bo Cię zaraz ukamienują. :lol:
Tak po prostu mówić NIE WOLNO! :evil: :mrgreen:

Mam twardy łeb, nie boję się... :wink:
anakin napisał(a):Generalnie to nie jest niemożliwe.

Zakładam, że gdybym wpadł do tych, u których już mieszkałem, w Dubrowniku, czy w BV, to pewnie zgodziliby się żebym zamieszkał a zapłacił po powrocie do Polski, chociaż pewności nie mam.
anakin napisał(a):A przynajmniej bardziej prawdopodobne niż w PL.

Nigdy nie byłem w takiej potrzebie za granicą, ale wiele lat temu miałem w dzikiej kaszubskiej głuszy, późnym wieczorem, w deszczu awarię samochodu i nakarmiono mnie ( może kiedyś to opiszę w wątku o 3mieście, bo to było mimo wszystko hardcore'owe doświadczenie ) i zaproponowano suche skarpetki 8O
Polska jest mniamniuśna !

Bocian napisał(a):Z tego żyją. Ale ja mam trochę inne spostrzeżenia i wnioski po rozmowach z nimi :)

Znajomi Czesi powiedzieli nam kiedyś, że Chorwaci mówią im, że są dla nich nr 1 wśród turystów.
Nie mam wśród Słowaków znajomych, ale pewnie słyszą to samo. 8)

Bocian napisał(a):Ale koniec to koniec ;)

No i niech tak się stanie.
:hut:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 10.12.2014 09:03

kaszubskiexpress napisał(a):Obrazek

Fajny klimat tych zdjęć ... Czuję to popołudniowo-wieczorne ciepełko 8) .
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.12.2014 09:51

Potter napisał(a):Fajny klimat tych zdjęć ... Czuję to popołudniowo-wieczorne ciepełko 8) .

Dzięki. Na szczęście mimo chmur było dość ciepło a nawet upalnie w dniu, w którym wybraliśmy sie zobaczyć gdzie kończy się ścieżka w Breli. 8)

Jakieś zachody słońca jednak się trafiają...
Obrazek

Są tacy, których pojawiające się co chwilę chmury nie zrażają...
Obrazek

Cała plaża dla nas, nie opalamy się po prostu siedzimy i obserwujemy otoczenie....
Obrazek

Mam nadzieję, że Aneta nie pójdzie tym mlecznym bulwarem.... :wink:
Obrazek

Fiszpiknikowcy wracają.....
Obrazek

CDN.....
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.12.2014 10:34

Obok nas pojawia się jakaś dama....
Obrazek

Potem przychodzi kolejna, dziewczyny większość facetów naprawdę woli gryźć mięso, niż oblizywać gnaty, uwierzcie w słowa starego chopa. :mrgreen:
Obrazek

Przy tej scence żona straciła cierpliwość... :wink:
Obrazek

Po zapudrowaniu siniaków kontynuowałem focenie...
Obrazek

Nasz ulubiona mordowania szykuje się na nasze nadejście... 8)
Obrazek

CDN...
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 10.12.2014 10:59

w tej rastauracji menu było również po polsku, tzn łamaną polszczyzną, ale było

kaszubskiexpress napisał(a):To co mnie dość mocno irytuje w Chorwacji, to powszechny brak menu w języku polskim.
(...)
To dość dziwne, bo nawet na tablicach informacyjnych trudno znaleźć nasz język....

Rozumiem języki angielski, niemiecki i rosyjski, bo są stałym elementem instrukcji obsługi sprzętów, czy właśnie w menu, ale brak opisu w j. polskim razi.

również jest to dla mnie nie zrozumiałe, ilość rejestracji z PL w BV była raczej na równi z CZ i SK;
tym bardziej ukazany udział % turystów z PL w Chorwacji
kaszubskiexpress napisał(a):Na co kobieta, że powinien uważać na lekcji historii, bo powiedzieć coś takiego Polakom, to jak powiedzieć Chorwatom, że Dubrownik jest Serbski.

Powiedziała mu to po polsku, ale po jego minie wnioskuję, że zrozumiał.

myślę, że argument nie do przebicia, aczkolwiek nie wiele wniesie ogólnie, choć ten Pan być może tego faux pas nie powtórzy

może skuteczne byłoby Pismo - zbiorówka wysłana do Ministerstwa Turystyki Chorwacji z naszego portalu...
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.12.2014 12:13

te kiero napisał(a):może skuteczne byłoby Pismo - zbiorówka wysłana do Ministerstwa Turystyki Chorwacji z naszego portalu...

Daj spokój, skoro sami nie dostrzegają niezręczności, to kij im gdziekolwiek.
8)

Chmury coraz częściej przegrywają....
Obrazek

Idziemy do alkopoju...
Obrazek

Zamawiam szklanę lodu wypełnioną łychą, trzeba było expressowo opróżniać, bo szybko traciło moc... :wink:
Obrazek

Wracamy na chatkę....
Obrazek

Miasteczko zasypia....
Obrazek

Do następnego.....
:hut:
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 10.12.2014 13:51

[quote="kaszubskiexpress"]

Potem przychodzi kolejna, dziewczyny większość facetów naprawdę woli gryźć mięso, niż oblizywać gnaty, uwierzcie w słowa starego chopa. :mrgreen:
Obrazek
Ok , może większość woli..... ale może tak Panowie pomyślą czego pragną kobiety ...może chcą być szczupłe, piękne i powabne ..... :mrgreen: i nazbierałoby się tego jeszcze trochę :oczko_usmiech:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 10.12.2014 14:53

kaszubskiexpress napisał(a):dziewczyny większość facetów naprawdę woli gryźć mięso, niż oblizywać gnaty, uwierzcie w słowa starego chopa. :mrgreen:

Nie wydaje mnie się... a jestem starszy :oczko_usmiech:

Andzia* napisał(a):może tak Panowie pomyślą czego pragną kobiety ...może chcą być szczupłe, piękne i powabne ..... :mrgreen: i nazbierałoby się tego jeszcze trochę :oczko_usmiech:

Jestem za Obrazek
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 10.12.2014 15:12

kaszubskiexpress napisał(a):... dziewczyny większość facetów naprawdę woli gryźć mięso, niż oblizywać gnaty, uwierzcie w słowa starego chopa. :mrgreen:

I tej wersji się trzymam :mrgreen:

kaszubskiexpress napisał(a):Po zapudrowaniu siniaków kontynuowałem focenie...

:lool:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.12.2014 19:13

Andzia* napisał(a):Ok , może większość woli..... ale może tak Panowie pomyślą czego pragną kobiety ...może chcą być szczupłe, piękne i powabne ..... :mrgreen: i nazbierałoby się tego jeszcze trochę :oczko_usmiech:

Albo wolą gryźć mięso niż pajdy chleba ze smalcem :)
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 10.12.2014 19:26

Wszystko dla ludzi - :mrgreen: w odpowiednich ilościach - chleb ze smalcem i ogórem kiszonym też dobry :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Chorwacja 2014. NIGDY WIĘCEJ !!! - strona 57
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone