walp napisał(a):Niewątpliwie "miasto baroku" nad Łabą.
Niewątpliwie.
zauroczona napisał(a):Również Megacromaniaczka - z Ełku
Dziękuję za dobre słowa.
Włochy będą na bank, ale kiedy, nie wiadomo. Taka praca.
marsik napisał(a):Leonie!
Rozważ też na wakacje kraj w kłopotach na G.
andrzejk1975 napisał(a):meldujemy sie i My wiem wiem na końcu ale lepiej teraz niż wcale
super relacja połykaliśmy jak zimnego Ozujsko na plaży
mari18 napisał(a):Zajęło mi to dużo czasu ale przeczytałam wszystko:)
kaszubskiexpress napisał(a):mysza73 napisał(a):A jakieś konkrety pamiętasz?
Wiem, że to czerwiec był i w lipcu może być inaczej, ale będę miała małą orientację .
Nie chciałbym wprowadzać nikogo w błąd, ale za cały bilet, czyli transport tam i z powrotem + park zapłaciliśmy chyba 80 kun, za osobę.
Łodzie pływają co pół godziny, transport trwa "chwilę", ostatni powrotny jest chyba o 19.30.
kaszubskiexpress napisał(a):andeo napisał(a):Ile czasu trwa taki spacer ,aby obejść dookoła Lokrum?
Sprawdziłem czasy zrobienia zdjęć i wychodzi, że nam zajęło to 1 g 40 m.
dhmegi napisał(a):... Dzięki za szybką reakcję na moje pytanie, ale nie o taką odpowiedź mi chodziło.
Port w Dubrowniku jest mi znajomy, bo byłam tam dwa lata temu. Mnie chodzi o bliższe określenie miejsca, z którego wypływają te łódki (czy mają jakiś konkretny "przystanek")....
dhmegi napisał(a):Czy mógłbyś wskazać, z którego dokładnie miejsca w porcie wypływają te łódki na wyspę Lokrum. Czy są one jakoś specjalnie oznakowane, czy też trzeba się o nie dopytywać.
pablos77 napisał(a):Własnie natrafiłem na tę relację.
Szacun LEON
kaszubskiexpress napisał(a):dhmegi napisał(a):Czy mógłbyś wskazać, z którego dokładnie miejsca w porcie wypływają te łódki na wyspę Lokrum. Czy są one jakoś specjalnie oznakowane, czy też trzeba się o nie dopytywać.
Nie sposób przegapić.
Gdy obrócisz street view w lewo to zobaczysz gdzie kupić bilety.
Powrót do Nasze relacje z podróży