napisał(a) LRobert » 14.12.2007 10:34
Jeśli idzie o dzielenie się wrażeniami z pobytu to należy pamiętać, że zawsze są one subiektywne. Zależą od tak wielu różnych czynników, że nikt nie jest w stanie ich wymienić. Czytając opinie należy brać to pod uwagę i samemu wyciągać wnioski. Dotyczy to cen, wyboru drogi czy miejsca pobytu. Ja do tej pory jechałem do Chorwacji przez Słowację x2 i raz Czechy, potem Austrię. Jaki sens abym pisał, że jest to lepsza droga niż przez Węgry. Co ciekawe na 3 wyjazdy dopiero przy ostatnim trafiłem na większy korek przy wjeździe na kolejny kawalek chorwackiej autostrady. Co do cen to ogólnie biorąc Włochy są droższe niż Chorwacja. Chociaż niekoniecznie. Południowe Włochy i Sycylia w cenach porównywalnych. Kemping w Rzymie i na północy w cenach wyższych. Jeszcze tylko jedno o wrażeniach subiektywnych. Kemping w Podgorze rok 2004. Ciasno, namiot rozbity prawie na ścieżce-wieczorem mam wrażenie, że goście chodza mi po głowie, 2 m od namiotu Czesi lub Slowacy w przyczepie imprezują praiwe do rana. Jakby było mało to rano okazuje się, że syn ma ospę. Wrażenia do kitu. Rok 2005. Luźny kemping, dobre miejsce na namiot i po kilku dniach na Murterze w brzydkiej pogodzie i zimnym morzu nareszcie ciepło. Na Murterze przeżyliśmy burzę. W nocy było tak jasno, że można było czytać książkę i strasznie padało. Podgora w porządku a Murter do bani. W 2004 roku Murter wspominam bardzo pozytywnie. Był to mój pierwszy kontakt z Chorwacją.