Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja 2006-plany wakacyjne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rynioo
Croentuzjasta
Chorwacja 2006-plany wakacyjne

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 05.10.2005 18:10

No cóż jesień idzie wielkimi krokami.Z kalendarza wyjazdowego na 2005 wynika,że w Cro jest już tylko jeden forumowicz,ze zlotu wszyscy zdążyli już szczęsliwie wrócić.Zaczyna się najgorszy okres w życiu cromaniaka.Pozostały nam jedynie wspomnienia i oglądanie zdjęć z naszych wyjazdów.
Proponuję wprowadzić trochę radości do smutnego jesiennego życia cromaniaka.Poplanujmy już nasze wujazdy na przyszły rok.Oczywiście na kalendarz wyjazdowy jeszcze za wcześnie,ale poplanować i pomarzyć zawsze można. :lol:

Ja napewno pojadę w drugiej połowie czerwca.Zawsze doCro tak jeździłem i nie zawiodłem sie na pogodzie,a poza tym ceny są jeszcze niższe a i nie ma takich tłumów.Jeden tydzień będę chciał spędzić na Korćuli bądź Hvarze,a drugi tydzień w okolicach Trogiru.Może 3 dni kosztem Trogiru spędzę w Słowenii w okolicach Bledu.Jednego jestem pewien na nocleg tranzytowy tym razem wybiorę Znojmo zamiast Mikulova.Jeszcze nigdy tam nie bułem a miasto na swoich stronach prezentuje się ciekawie.Mam już mawet namiar na ciekawy i dosyć tani pension.

Jeśli macie już jakieś plany bądź marzenia to piszcie.

pozdrav
Gajus.ems
Cromaniak
2006 gdzie ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 05.10.2005 19:00

Jaki fajny temat !!! Plany to jest to co lubię jeśli chodzi o podróże. Własnie teraz miałem być na Łotwie, gdzie pracuje ktoś z mojej b. bliskiej rodziny i serdecznie mnie zapraszał. Z różnych wzgledów nie wyszło, liczę że uda się w maju 2006 . Ale z całą pewnością uda się wyjazd do CRO - ósmy raz z koleii. Może już nie z takimi emocjami jak pierwsze wyjazdy, ale nie wyobrażam sobie wakacji w innym miejscu. Planuję że bedzie to mój ulubiony Peljesac i Żuljana, może Trestnik a może Orebic. Napewno odwiedzę Czarnogórę. Przez te kilka lat zwiedziłem niemalże całą Chorwację / wczesniej inne kraje śródziemnomorskie, w tym na kontynencie afrykańskim/ i dalej tęsknie za Dalmacją. Jedyna rożnica to raczej już nie pojadę na campy. W tym roku połowę pobytu spędziłem na kwaterach i bardzo mi sie podobało takie wygodnictwo, chyba trochę się starzeję, a może to starzeje sie moja kochana żona, która stwierdziła, że pod namiot to już nie pojedzie. Lubię wspomnienia z pobytów w CRO i myśli o tamtych miejscach.
Pozdrawiam wszystkich cromaniaków !
GAJUS
Mag
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mag » 05.10.2005 19:40

Witam

Czytałem o oglądałem relację Greka i zaraził mnie miejscowością Brela.
W przyszłym roku chciałbym się tam wybrać z rodzinką.
Zastanawiam się tylko czy w czerwcu czy we wrześniu.
Który z tych miesięcy jest cieplejszy?
Bo zawsze bywałem z sierpniu.

Pozdrawiam
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 05.10.2005 21:38

Napewno Chorwacja, napewno sierpień !! Konkretne miejsce jeszcze niesprecyzowane. Jak co roku ( a będzie to już 6 wyjazd z kolei) decyzja zapadnie w ostatniej chwili.
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 05.10.2005 22:31

Plany to jest to co lubię jeśli chodzi o podróże

Zakładając ten temat miałem nadzieję,że właśnie trafię na takich samych gości jak ja.Dla których wakacje zaczynają się juz w październiku na etapie planowania wyjazdu.Ja tez uwielbiam planowanie wakacji w Cro.

pozdrav
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 06.10.2005 06:38

Marzenia nic nie kosztują więc jak najbardziej planowanie wskazane, a co będzie z ich realizacją czas pokaże (w trakcie budowa więc moze zabraknąć kaski na podróż do CRO)
W moich planach 7 już wyjazd do CRO, jak zwykle w drugiej połowie czerwca na dwa (chciałoby się na trzy) tygodnie. Pobyt również jak zwykle w apartamentach.
Miejsca "precyzyjnie sprecyzowane" :D
- pierwszy tydzień Peljesac - Trstenik (jak Gajus) do obejrzenia na pewno Korcula, Dubrovnik, Lokrum, na 100% Mostar - kurde moze zabraknąć czasu
- drugi tydzień Primosten - obowiązkowo wyprawa na Kornaty.

Nocleg po drodze jak zwykle Słowenia - motel Podlehnik.
Przyszłoroczną wyprawę miałem już zaplanowaną kilkanaście dni po powrocie z tegorocznych wakacji na Rabie i Krku :D . To już chyba rzeczywiście cromaniactwo w 100% wydaniu.
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 06.10.2005 07:18

...a myślałem, że to tylko ja jestem takim młodym "narwańcem", który już w październiku planuje następne wakacje...pracujący mają ułatwioną sprawę, muszą konkretnie zaplanować urlop...ja w chłodne jesienne wieczory, często siedzę z atlasem i ViaMichelin układając miasto po mieście,stację po stacji trasę na kolejny rok...nigdy jeszcze nie wracałem w to samo miejsce, a tym razem jestem pewien, że znów pojadę do Cro :)...
Łukasz.D
Croentuzjasta
byle do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 06.10.2005 07:38

Najważniejsze abym ponownie odwiedził Chorwację, czy to będzie Istria, Dalmacja,Slawonia,bez róznicy.Niestety nie wiem czy się uda.W czerwcu wesele i jest troche wydatkow.
wicia
Globtroter
Chorwacja plany 2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) wicia » 06.10.2005 07:46

Ja też wyjeżdżam do Chorwacji w przyszłym roku już w czerwcu.Chcę odwiedzić wyspe Hvar. W chorwacji będę poraz pierwszy i bardzo mi zależy aby ten wyjazd zaplanować do perfekcji , dlatego bardzo się ucieszyłam gdy znalazłam to forum wasze wypowiedzi są ciekawe, ale mam jeden mały problem wybieram się do miejscowości Sucuraj do apartamentu Mladen może ktoś tam był to proszę o jakąś opinie.A co do miejscowości to wasze zdania są podzielone jedni piszą że fajnie a inni że beznadziejnie , to jak tam jest napiszcie mi . :papa:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 06.10.2005 08:37

Peljesac - Żuljana lub coś obok. Orebic. Cos w tym stylu.
Bede zbierac chetnych zeby bylo wiecej osob i wynajac taniej apartament. A zaoszczedzona kase wydac na przyjemnosci. Duzo wycieczek - wracam do Dubrovnika na pewno. Korcule bede zwiedzac.
Termin: czerwiec lub wrzesien ( nigdy nie jezdzimy w sezonie )
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 06.10.2005 09:04

Planować mogę ale co z tego wyjdzie?

Okolice Dubrownika + Czarnogóra, poza sezonem - wrzesień mimo krótkich dni bardziej mi pasuje od czerwca ale zobaczymy.
Najlepszy przykład że planuję - kupiłem euro bo teraz jest tanie.
:wink:
Jak na przyszłe wakacje potanieje to moja strata i będzie pretekst szybkiego pozbycia sie "drogiej" waluty a jak podrożeje to będzie mój zysk (zarówno strata lub zysk nie będzie duży) A trzymanie złotówek w banku na 4% czy euro na 1.5% to jest też mała różnica.

Pozdrawiam
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 06.10.2005 09:15

Familijna Chorwacja dopiero za jakieś 3-4 lata.
We wrześniu 2006 być może jednoosobowa wyprawa na Hvar na nurki ;-) ale dużo zależy od oferty Nautici.
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 06.10.2005 09:53

mama_Kapiszonka napisał(a):Familijna Chorwacja dopiero za jakieś 3-4 lata.

Podobnie. Chyba, że członek rodziny który ma się pojawić na tym świecie w przyszłym roku zapała nagłą i niepohamowaną chęcią obaczenia kawałka Cro szybciej niż to planują jego rodzice :wink:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 06.10.2005 10:02

krakuscity napisał(a):Planować mogę ale co z tego wyjdzie?

Okolice Dubrownika + Czarnogóra, poza sezonem - wrzesień mimo krótkich dni bardziej mi pasuje od czerwca ale zobaczymy.
Najlepszy przykład że planuję - kupiłem euro bo teraz jest tanie.
:wink:
Jak na przyszłe wakacje potanieje to moja strata i będzie pretekst szybkiego pozbycia sie "drogiej" waluty a jak podrożeje to będzie mój zysk (zarówno strata lub zysk nie będzie duży) A trzymanie złotówek w banku na 4% czy euro na 1.5% to jest też mała różnica.

Pozdrawiam

Januszu , myslisz dokladnie tym torem co moj Jacek.
On tez rok wczesniej skupuje euro jak spada kurs.
Potem jest jak znalazl na wakacje :)

gorzej bo rok temu skupowal kuny .....dostal po tylku to w Cro byly tansze .....ale Polak madry po szkodzie :))) ...albo i dalej nie ....
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 06.10.2005 10:55

Plany na przyszły rok ? U mnie z reguły zaczynaja powstawać późna jesienią/wczesną zimą. W październiku powakacyjny dół jest zbyt duży by chcialo się myśleć :wink:
W przyszłym roku w marcu lub kwietniu na pewno na miesiąc polecimy do Hameryki do słynnego ostatnio Houston (chrzest siostrzeńca) - mam nadzieję ze siostra nas ostro przeczołga po Texasie i okolicach i co nieco zobaczymy(marzy mi się Kolorado) . Do HR będziemy chcieli pojechać we wrześniu jak starczy urlopu i kasy. Wstępny plan to tydzień na Gargano we Wloszech a potem promem z Bari na Korculę. Jak to wszystko wyjdzie zobaczymy :roll:
pozdraVki :)
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko