Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja 2006-plany wakacyjne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 20.01.2006 10:03

Decyzja podjęta .Wyjazd około 28.04.2006 kierunek Gradac-jako miejsce docelowe ,ale także wypadów na wyspy i do Dubrownika.Jedyna rzecz jaka spędza mi sen z powiek to pogoda .Mam nadzieję skorzystać zAdriatyku ,ale powiem szczerze ,że coraz bardzej w to wątpię po prześledzeniu w necie historii pogody -straszą temperaturami powietrza ok. 17-22 stop.Moze trzeba było jechać do HISZPANII.Ludzie... podnieście na duchu, bo zaliczka wpłacona. POZDRO EVIK.
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 20.01.2006 11:30

A my tym razem chyba sobie pojedziemy w ciemno. Jak sie planuje to potem coś się dzieje a Chowacja to kraj kwater, szczegolnie jesli sie jedzie jak my - poza sezonem zawsze.
Dwa lata temu nie rezerwowalismy nic i bylo OK.
Jade na południe co Cavtatu z wypadem do Czarnogóry na wycieczkę i bede sie cofac na północ. Poniewaz marzy mi się Peljesac i Korcula to tam zawijamy też. Dużo zwiedzania i łazikowania, plaża w przelocie i tylko w dawkach minimalnych ;)
Termin: od 1 września ..... ile kasy starczy :) na ile wytrzymam bez swojego małego smerfa..... wiec chyba 1 - 15 wrześień :)
Pozdrowionka
baca1
Croentuzjasta
Wakacje 2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 22.01.2006 20:45

WITAM WSZYSTKICH CRO MANIAKOW DLUZSZY CZAS NIC NIE PISALEM ANI NIE PRZEGLADALEM NASZEJ STRONY ALE MAM DUZO ZAJEC. MYSLAMI PRZEZ CALY ROK I TAK JESTEM NA CHORWIE:) JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC LATA 2006 W TYM ROKU CHYBA PONOWNIE WYJAZD W SIERPNIU CO PRAWDA JUZ NIE BIOGRAD NA MORU ( BYL 7 RAZY) A COS INNEGO ALE NAPEWNO DALMACJA. BO TO NAJPIEKNIEJSZE MIEJSCE NA ZIEMI. A Z CIEKAWOSTEK TO PONOWNIE Z KUMPLEM I JEGO ZONA I PIEKNA CORECZKA KTORA W TEJ CHWILI MA 4 MIESIACE JAK LATWO POLICZYC W SIERPNIU BEDZIE MIALA 11 M-CY:) MUSZA JEJ RODZICE PRZEKAZAC SWEGO BAKCYLA TJ. CHORWACJE. PRZY OKAZJI WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM 2006 ROKU DLA WSZYSTKICH CRO MANIAKOW OBY ZDROWIE CHECI I KASA POZWALALA NAM PODROZOWAC TAM WIECZNIE:)) 3MAJCIE SIE CIEPLO BO ZIMA SROGA ALE W GLEBI DUSZY LACZY NAS CIEPLA MYSL O WAKACJACH 2006 OCZYWISCIE W CHORWIE:)) POZDRAWIAM BACA1:-))
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 19.02.2006 12:57

Evik,ja pogode już zamówiłem na sierpień .Myśle że będzie OK.POZDRAVIAM.
skolimiak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skolimiak » 19.02.2006 15:25

my jedziemy pierwszy raz do Chorwacji. oczywiście w ciemno, podążając doświadczeniami z wcześniejszych wyjazdów do innych krajów. na pewno chcemy zaliczyć Plitvice, Park Krka i poludnie Chorwacji -nie będziemy się śpieszyć - jak zostanie czasu to może zaliczymy też pólnocną część, ale nie koniecznie - zostanie na drugi raz.
AiD
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AiD » 19.02.2006 16:48

Witam Wszystkich... :D
Z przyszla zona planujemy podroz posludna do Cro, w sierpniu.... w okolice Dubrovnika.
To bedzie nasza druga podroz, pierwsza byla w 2003r i skonczylismy ja w Omisie.

pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.02.2006 17:03

A ta pierwsza do Omisa to była przedślubna? :wink:
skolimiak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skolimiak » 19.02.2006 17:16

Janusz Bajcer napisał(a):A ta pierwsza do Omisa to była przedślubna? :wink:

pozaręczynowa chyba :lol:
AiD
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AiD » 19.02.2006 21:35

ups male faux pas....
oczywiscie pierwsza byla przedslubna :wink: i duuzo przedzareczynowa.... poprostu :wink: pierwsza wyprawa do Cro...
Grzegorzra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 21.02.2006 20:38

No i po czterech latach znowu jedziemy.
Był Kastel Stari, a teraz Hvar (Jelsa). Oczywiście wypad do Dubrownika.
Bez, już dorosłych dzieci. :)
Druga połowa sierpnia.
Och jak ten czas wolno płynie :cry:
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 21.02.2006 21:49

Hmm ja już tak myślę o wyjeździe odkąd się córa urodziła w czerwcu 2005 - w ubiegłym roku była jeszcze za mała, ale we wrześniu tego będzie już miała 15 miesięcy i wtedy.... No ale cały wyjazd będzie jej podporządkowany. Żona na Peljesac napewno się nie namówi zwłaszcza, że 6 lat temu wiozłem ją tam z Białegostoku tylko na 6 dni :) Siedzę od paru miesięcy i się zastanawiam, może Pag i super domek nad zatoką Sv.Marija, może znowu Murter - Slanica mimo, że zatłoczona to dla dzidzi świetnie się nadaje. A może Drage koło Pakostane, może coś innego. Cóż siedzę od paru miesięcy i dumam i pewnie potrwa to jeszcze trochę zanim nie dostanę olśnienia jak za każdym poprzednim razem. Także 26-28 sierpnia wyjazd, jak tylko zdrowie pozwoli i nie zbankrutuję do tego czasu, a no córka od 3 miesiąca życia ( 700km na morze ) nie jeździła w długie trasy i to też jest zagadką, ruszamy ale gdzie to jeszcze nikt nie wie :)
Przemek
BożenaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BożenaS » 21.02.2006 23:25

wyjazd w ostatnich dniach sierpnia. jak to jeszcze DUŻO CZASU.......... :(
Pogodę mamy chyba wszyscy zamówioną? 8)
Nie ma znaczenia czy początek sezonu,czy koniec, buzia sama się uśmiecha na myśl o wyjeździe :lol:
Za oknem plucha.... a w marzeniach.... plaża, morze,zimne piwko....
łza się w oku kręci...

JUŻ CHCĘ DO CHORWACJI!!!!! :lool:

Do zobaczenia w tym cudownym kraju
Pozdrawiam :papa:
Sonti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sonti » 23.02.2006 07:05

Jak wszyscy to wszyscy,

Ja już mam plany bardzo konkretne. Wyjazd w okolice Trogiru ostatni tydzień sierpnia i pierwszy tydzień września.

SONTI
wicia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wicia » 23.02.2006 09:03

Wyjazd ze Szczecina pierwsza połowa lipca na Ciovo może się ktoś przyłączy jedziemy po raz pierwszy to było by nam rażniej
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 23.02.2006 11:26

Sonti napisał(a):Jak wszyscy to wszyscy,

Ja już mam plany bardzo konkretne. Wyjazd w okolice Trogiru ostatni tydzień sierpnia i pierwszy tydzień września.

SONTI

Sonti! Wicia!

Wpisujcie się w Kalendarz wyjazdowy!

Plumek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko