Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja 2006-plany wakacyjne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 08.11.2005 17:02

Myślę o samym dolnym końcu Chorwacji - Molunat, Prevlaka, dojechać przez Trebinje, drogą której jeszcze nie znam. Przy okazji zobaczyć bliżej miasteczka czarnogórskie, przez które 2 lata temu tylko szybko przejechaliśmy. Może znowu Hvar, powspinać się na skały nad głęboką wodą na zachód od Sv. Nedelji. Wjechać na Sv. Jure, jak nie rowerem to chociaż samochodem. W drodze powrotnej odwiedzić naszych gazdów w Lukovo Šugarje. Jak się da namówić kobietkę to jedniowy wypad w Durmitor albo Alpy Julijskie po drodze. Dużo jak na jeden wyjazd, coś trzeba będzie wybrać. A jak da radę zrobić drugi wyjazd to oczywiście... Albania! :)
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 09.11.2005 14:55

Dzięki! No to ruszam na gazeta.pl. W "googlach" po wpisaniu hasła "włochy" pojawia się 100 tyś stron i trochę z lenistwa poprosiłem o jakąś podpowiedź... W 2007 na pewno nie dam się wmanewrować w głosowanie!
Pozdrawiam!

Witaj imienniku.
Spróbuj przejrzeć forum na gazeta.pl
http://forum.gazeta.pl
Ja odkąd mam internet informacji o kraju i miejscu pobytu
zaczynam szukać wpisując to miejsce w przeglądarce
"google' i zawsze coś ciekawego znajdę.
Pozdrawiam , życzę owocnych poszukiwań oraz udanych
wakacji we Włoszech ....
oraz powrotu do Cro w 2007 r. :wink:[/quote]
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 09.11.2005 15:01

rynioo napisał(a):
janusz.w. napisał(a):Hejko!
Ja niestety przegrałem w głosowniu! Moja ekipa opowiedziała się za wyjazdem w 2006 r. do Włoch (w Cro byliśmy trzykrotnie). Jestem w trakcie opracowania trasy do Italii. W związku z tym mam pytanie: czy ktoś z Forumowiczów dysponuje jakimiś adresami www z informacjami o Włoszech? Czy istnieje podobne forum na temat Włoch?
pozdrawiam serdeczne wszystkich cromaniaków!

A może spróbuj jeszcze powalczyć o wyjazd do Cro w 2006 :lol:
A jeśli już to maja być Włochy to polecam polnocną część jeziora Garda.Naprawdę przepiękne widoki i super miejsce wypadowe do Wenecji,Padvy czy Verony oraz w Alpy.

pozdrav

Niestety decyzja już zapadła - 2006 - Włochy, w 2007 na pewno Cro. Tymczasem dziękuję za podpowiedź odnośnie Włoch!
jevick
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jevick » 09.11.2005 17:53

wrzesien, okolice Dubrownika-mam nadzieje. Tesknie za Cro juz 3 lata...Tym razem sie uda- dziecko do fotelika i ruszamy..uhm..girice rules;) :twisted:
Adrian34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adrian34 » 09.11.2005 21:13

rynioo napisał:

Fajnie,że nie jestem jedynym,który już planuje wakacje 2006.Bo moje dwie cromaniaczki mówią,ze to nie jest normalne planować wakacje we wrześniu.Pokażę im,że nie jestem jedyny :lol:

Jasne,że nie masz się czym martwić ! Ja planuję już od roku i pewnie znalazłoby się wielu w moim otoczeniu , którzy chętnie zamknęliby mnie w psychiatryku 8O
Ostatnio edytowano 09.11.2005 21:30 przez Adrian34, łącznie edytowano 1 raz
Adrian34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adrian34 » 09.11.2005 21:22

Może ktoś wie,gdzie na Riwierze Makarskiej (ew.ok.Dubrownika) warto się zatrzymać ???
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.11.2005 21:35

Cała Riwiera Makarska jest ładna
http://www.makarska.pl/
są miejsca dla tych co lubią "poszaleć i poszpanować"
oraz spokojne miejsca tylko z plażami.
:papa:
Adrian34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adrian34 » 09.11.2005 21:53

Nie lubię szpanu, ani popisów. Jestem raczej zwolennikiem spokojnego odkrywania ciekawych miejsc. Jak do tej pory nie zawiodłem się na CRO :D Dzięki Janusz za radę-przejrzę tę stronę :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.11.2005 22:19

dodaję Ci jeszcze stronkę z kwaterami koło Dubrownika
http://www.dubrovnikportal.com:9019/obj ... hFormPO.po
(ja jestem bywalcem w Cro zawsze pod namiotem)
pozdrawiam
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.11.2005 23:02

zawodowiec napisał(a):Myślę o samym dolnym końcu Chorwacji - Molunat, Prevlaka, dojechać przez Trebinje, drogą której jeszcze nie znam. Przy okazji zobaczyć bliżej miasteczka czarnogórskie, przez które 2 lata temu tylko szybko przejechaliśmy. Może znowu Hvar, powspinać się na skały nad głęboką wodą na zachód od Sv. Nedelji. Wjechać na Sv. Jure, jak nie rowerem to chociaż samochodem. W drodze powrotnej odwiedzić naszych gazdów w Lukovo Šugarje. Jak się da namówić kobietkę to jedniowy wypad w Durmitor albo Alpy Julijskie po drodze. Dużo jak na jeden wyjazd, coś trzeba będzie wybrać. A jak da radę zrobić drugi wyjazd to oczywiście... Albania! :)

Może nie masz takich zdjęc?
Obrazek
wspinaczka- sciana niedaleko sv.nNedelji-Hvar
Obrazek

Obrazek
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 10.11.2005 13:51

Cześc. Witam wszystkich. Planowanie wyjazdu na 2006, hmm, TO JEST TO. Jak widać po ilości postów , pozytywnie zakręconych wśród nas nie brakuje. I oto chodzi :lol: Myśmy planowanie wyjazdu na przyszły rok rozpoczęli będąc jeszcze w naszych Mimicach ! Wyszło nam ,że w 2006 pojedziemy na wczasy , a jakże do ....CRO i to 2 razy!!!!! 8O . Pierwszy wyjazd w terminie 17.06-01.07, drugi na przełomie sierpnia i września. Termin jeszcze dokładnie nieustalony , ale będzie to w przedziale 19.08-09.09. W związku z tym ,że jesteśmy potwornymi WAKACYJNYMI LENIUCHAMI a do tego jeszcze stali w uczuciach, to te wyjazdy będą oczywiście do Mimic :lol: . W związku z tym , ze nie byliśmy jeszcze nigdy w drugiej połowie czerwca, proszę o informację jaka jest wtedy temperatura wody pomiędzy Makarską a Omiszem?? Pozdrawiam wszystkich i życzę owocnych dyskusji na temat planów wyjazdowych na 2006 r.
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 10.11.2005 13:57

Grzegorz G. napisał(a):A ja z rodzinka w lipcu 2006 zasuwam do Mimic na kwaterke.Bylem tam w tym roku i bardzo nam sie spodobalo a poza tym dobra baza wypadowa do zwiedzania.
Grzegorz.

P.S.Jeszcze tylko pazdziernik,listopad,grudzien,styczen,luty,marzec ,kwiecien,maj,czerwiec i lipiec i ......................WAKACJE....................oczywiscie w CRO. :lol: :lol: :lol: :lol:
Witam Grzegorz. też coś dzisiaj napisałem na temat planów w 2006r. Tylko żeby Nam miejsca na plaży nie zabrakło :lol: pozdr.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 10.11.2005 17:58

petris napisał(a):Może nie masz takich zdjęc?

Dzięki za fotki, Petris :) Mam parę innych z tego miejsca ale tych nie miałem. Teraz mi jeszcze większego smaka narobiłaś!
pozdrav
KAMA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 10.11.2005 20:45

Wracajac w sierpniu z Chorwacji wiedziałam ze,w sierpniu 2006 znowu jade!Juz sie ciesze...moze Hvar...zobaczymy..Do lata coraz blizej....tak sie pocieszam w te chłodniejsze dni :wink:
endriu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu » 04.12.2005 21:30

W tym roku byłem po raz pierwszy w Chorwacji. wrażeń swoich nie opisuje bo gdyby były negatywne to nie pisałbym teraz na tym forum.
Od chwili gdy rozpakowaliłem walizki po powrocie z Chorwacji już zaczołem myśleć o nastę pnym wyjeździe. co z tego wyjdzie - zobaczymy. Wyjazd w tym roku był kompletnie niezaplanowany. Poruszaliśmy się jakby po omacku i to był STRASZLIWY BŁĄD choć nie uważam żeby to był czas zmarnowany.
Z planowaniem przyszłorocznych wakacji jest wiele problemów:
- urlop - jak zgrać terminy urlopów ze znajomymi z którymi chcemy jechać - każdy ma kłopoty z zaplanowaniem urlopu miesiąc wcześniej - a co dopiero prawie rok wcześniej,
- miejsce - to tak piękny kraj że chciałoby się być wszędzie
- plan pobytu - jak to zrobić by jak najmniej czasu spędzić w aucie - jak wykorzystać każdą chwilę
- finanse - z tego co wiem jest coraz drożej - jak będzie w przyszłym roku ??

Jedno wiem napewno ........... jeżeli tylko będę miał możliwość to w przyszłym roku też tam spędzę wakacje bo to cudowny kraj i trudno się w nim nie zakochać. A czytając wypowiedzi na forum napewno jakoś uda mi się zaplanować ten przyszłoroczny wyjazd :)

Pozdrawiam wszystkich a szczególnie Polaków z którymi spotkałem się podczas tegorocznych wakacji w Chorwacji
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko