Maciej napisał(a):Dzięki Jak masz pytania o Korsykę to wal śmiało byłem 2 lata temu a w sieci mało informacji jest dla niefrancuskojęzycznych
Cześć
Szukam na Gargano apartamentu w miasteczku z włoskim klimatem ....
Czy możesz coś polecić ?
Kasper napisał(a):Co do moich planów wakacyjnych to już szukam przez internet kwatery w Dalmacji. Niestety ciężko będzie bo musi spełniać następujące warunki - samodzielny dom bez mieszkających w nim gospodarzy, najbliższa siedziba ludzka oddalona minimalnie o pół kilometra, własna plaża oddalona od kwatery nie dalej jak 100 m, super widoki na morze, drzewa wokół domu i zacieniony taras, plaża ma być drobnokamienista a dno piaszczysto - skaliste, do najbliższego sklepu i lekarza nie dalej jak 10 km. Po prostu chciałabym powtórzyć tegoroczne wakacje na Pagu w Dalmacji. Już teraz widzę że czeka mnie ogrom pracy ale za to jakiej przyjemnej.
Kasper napisał(a):Co do moich planów wakacyjnych to już szukam przez internet kwatery w Dalmacji. Niestety ciężko będzie bo musi spełniać następujące warunki - samodzielny dom bez mieszkających w nim gospodarzy, najbliższa siedziba ludzka oddalona minimalnie o pół kilometra, własna plaża oddalona od kwatery nie dalej jak 100 m, super widoki na morze, drzewa wokół domu i zacieniony taras, plaża ma być drobnokamienista a dno piaszczysto - skaliste, do najbliższego sklepu i lekarza nie dalej jak 10 km. Po prostu chciałabym powtórzyć tegoroczne wakacje na Pagu w Dalmacji. Już teraz widzę że czeka mnie ogrom pracy ale za to jakiej przyjemnej.
Jacek Grocvhowalski napisał(a):Kasper napisał(a):Co do moich planów wakacyjnych to już szukam przez internet kwatery w Dalmacji. Niestety ciężko będzie bo musi spełniać następujące warunki - samodzielny dom bez mieszkających w nim gospodarzy, najbliższa siedziba ludzka oddalona minimalnie o pół kilometra, własna plaża oddalona od kwatery nie dalej jak 100 m, super widoki na morze, drzewa wokół domu i zacieniony taras, plaża ma być drobnokamienista a dno piaszczysto - skaliste, do najbliższego sklepu i lekarza nie dalej jak 10 km. Po prostu chciałabym powtórzyć tegoroczne wakacje na Pagu w Dalmacji. Już teraz widzę że czeka mnie ogrom pracy ale za to jakiej przyjemnej.
Kasper nie napisał, że Pag leży w Dalmacji! Z jego wypowiedzi wynika, że opisane warunki miał na Pagu i chciałby wyszukać podobne lub takie, w Dalmacji. Język polski jest jednak trudny, nawet dla Polaków!
Jacenty napisał(a):Ja już od miesiąca szukam apartamentów w okolicy Omis. Tak jak mi radziliście zrezygnowałem z miejscowości Duce koło Omis. Teraz "poluję" na apartmany w samim Omis lub Nemira. Może macie coś dla mnie . Wiele potencjalnych kwater już odrzuciłem. Były za drogie. Tak przy okazji jak myślicie czy 40 Euro za apartament 2+1 to nie jest lekka przesada (lipiec). Dotychczas byłem w kilku miejscach w CRO. Najbardziej przypadł mi do gustu Trogir (villa Pape na wyspie Ciovo). Korcula też super, najmniej super (jeżeli można tak powiedzieć) Porec.
Trebor napisał(a):... To zdanie jest wadliwie zbudowane (szyk przestawny) - powinno brzmieć: Po prostu chciałabym w Dalmacji powtórzyć tegoroczne wakacje na Pagu.
Trebor napisał(a):Mam nadzieję, że za tę uwagę nie będziesz chował urazy, bo to forum pełne jest obrażalskich. Język polski jest rzeczywiście trudny.
janusz.w. napisał(a):Hejko!
Ja niestety przegrałem w głosowniu! Moja ekipa opowiedziała się za wyjazdem w 2006 r. do Włoch (w Cro byliśmy trzykrotnie). Jestem w trakcie opracowania trasy do Italii. W związku z tym mam pytanie: czy ktoś z Forumowiczów dysponuje jakimiś adresami www z informacjami o Włoszech? Czy istnieje podobne forum na temat Włoch?
pozdrawiam serdeczne wszystkich cromaniaków!
janusz.w. napisał(a):Hejko!
Ja niestety przegrałem w głosowniu! Moja ekipa opowiedziała się za wyjazdem w 2006 r. do Włoch (w Cro byliśmy trzykrotnie). Jestem w trakcie opracowania trasy do Italii. W związku z tym mam pytanie: czy ktoś z Forumowiczów dysponuje jakimiś adresami www z informacjami o Włoszech? Czy istnieje podobne forum na temat Włoch?
pozdrawiam serdeczne wszystkich cromaniaków!
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko