Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwacja 2006-plany wakacyjne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wicia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wicia » 23.02.2006 16:06

Dzięki chyba masz racje to lepsze miejsce na mój wpis :papa:
Jacynty
Cromaniak
Re: Chorwacja plany 2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 11.03.2006 13:38

wicia napisał(a):Ja też wyjeżdżam do Chorwacji w przyszłym roku już w czerwcu.Chcę odwiedzić wyspe Hvar. W chorwacji będę poraz pierwszy i bardzo mi zależy aby ten wyjazd zaplanować do perfekcji , dlatego bardzo się ucieszyłam gdy znalazłam to forum wasze wypowiedzi są ciekawe, ale mam jeden mały problem wybieram się do miejscowości Sucuraj do apartamentu Mladen może ktoś tam był to proszę o jakąś opinie.A co do miejscowości to wasze zdania są podzielone jedni piszą że fajnie a inni że beznadziejnie , to jak tam jest napiszcie mi . :papa:

Witam, byłem w Sućuraju, byłem z ramienia Vladena ,po sąsiedzku u Pani Marii Pavlovic,to ta villa ze strony Vladana z czerwoną bogovolia. Chyba tak się te kwiaty nazywały.Na pewno o tej miejscowości nie można powiedziec że jest beznadziejna. A fotki na tej stronie wiernie oddają rzeczywistośc http://www.apartments-mladen-hvar.com/i ... leria2.htm .Sucuraj to ciche , portowe miasteczko, z ogromnie miłymi ludźmi.Panuje tam trochę senna atmosfera, no ale to zależy co kto lubi. Górzysty Hvar zaczyna się dopiero za tunelem jadąc do miasta Hvar.1,5 godz autem po krętych drożynach.Będąc w Sucuraju, proponuję spacer i plażowanie z drugiej strony wyspy (od strony lądu) ..plaża kamienista, czy nawet skalna ale bardzo mało ludzi i piekny widok na makarską Rivierę i Velebit. Pozdrawiam, zyczę miłych wakacji.Ja nad Jadranem byłem już kilka razy , i jestem w nim coraz bardziej zakochany,. :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.03.2006 14:42

Małe sprostowane:
Z Hvaru jest widok na Makarską Riwierę oraz na pasmo gór BIOKOVO.
VELEBIT to pasmo gór bardziej na północny zachód i w okolicach Zadaru.
:hut:
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 11.03.2006 15:43

:? no jasne :P ja mam po prostu sokoli wzrok :D
elam
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elam » 16.09.2006 23:26

Za tydzień wybieram sie do Cro. Gdzie jest to Znojmo i jak tam było

rynioo napisał(a):No cóż jesień idzie wielkimi krokami.Z kalendarza wyjazdowego na 2005 wynika,że w Cro jest już tylko jeden forumowicz,ze zlotu wszyscy zdążyli już szczęsliwie wrócić.Zaczyna się najgorszy okres w życiu cromaniaka.Pozostały nam jedynie wspomnienia i oglądanie zdjęć z naszych wyjazdów.
Proponuję wprowadzić trochę radości do smutnego jesiennego życia cromaniaka.Poplanujmy już nasze wujazdy na przyszły rok.Oczywiście na kalendarz wyjazdowy jeszcze za wcześnie,ale poplanować i pomarzyć zawsze można. :lol:

Ja napewno pojadę w drugiej połowie czerwca.Zawsze doCro tak jeździłem i nie zawiodłem sie na pogodzie,a poza tym ceny są jeszcze niższe a i nie ma takich tłumów.Jeden tydzień będę chciał spędzić na Korćuli bądź Hvarze,a drugi tydzień w okolicach Trogiru.Może 3 dni kosztem Trogiru spędzę w Słowenii w okolicach Bledu.Jednego jestem pewien na nocleg tranzytowy tym razem wybiorę Znojmo zamiast Mikulova.Jeszcze nigdy tam nie bułem a miasto na swoich stronach prezentuje się ciekawie.Mam już mawet namiar na ciekawy i dosyć tani pension.

Jeśli macie już jakieś plany bądź marzenia to piszcie.

pozdrav
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.09.2006 00:10

Znojno leży w Czechach i jest na trasie do Chorwacji, a nie w Chorwacji.
Wiele osób z Polski pólnocnej wybiera Znojno na miejsce noclegu tranzytowego w drodze do Cro.
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 20.09.2006 15:16

Znojmo leży przy granicy czesko-austriackiej około godzinę jazdy autem od Wiednia.Miasteczko bardzo sympatyczne z dużą, dobrze zachowaną starówką .Pensjonat jest rewelacyjny.W centrum starówki w XVI wiecznej kamienicy ze wspaniałym widokiem na dachy starego miast i rzekę Podyję.Szczerze polecam.Jeśli jesteś zainteresowany to podrzucę linka do pensionu.

pozdrav
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko