alessandro1977 napisał(a):Oba kraje mają swój urok ale skoro nawet Włosi jeżdżą nad drugą stronę Adriatyku to chyba nie bez powodu...
Z tego co usłyszałem od jednego to tylko dlatego, że w HR jest taniej (ale to było w 2006)
JacYamaha napisał(a):....w HR jest taniej (ale to było w 2006)
ziomek napisał(a):ja nie spotkałam ani jednego Włocha od Rijeki aż po Makarską
ziomek napisał(a):ja nie spotkałam ani jednego Włocha od Rijeki aż po Makarską
może Istria tak ale tam prym wodzą Niemcy , Holendrzy
natgomiast będąc na campie w Zakopanem królowali Włosi swoimi kamperami
to są nacje które jeżdżą oglądać zwiedzać a wczasy spędzają stety albo niestety nad swoim Adriatykiem
Lubuszanin czysta woda
niech tak będzie jeżeli masz być szczęśliwy a ten osad na kamieniach i rury wychodzące tuż rzy plażach z apartamentów pokaż mi kanalizację w Breli lub innym pięknym zakątku tego pięknego coby nie mówić kraju tam pewnie ptaszki wynoszą albo cykady sie żywią dlatego są takie aktywne
jotem napisał(a):ja spotkałam...dwoje:) pojawili się w sąsiednim apartamencie. Po dwóch dniach...już ich nie było
Janusz Bajcer napisał(a):jotem napisał(a):ja spotkałam...dwoje:) pojawili się w sąsiednim apartamencie. Po dwóch dniach...już ich nie było
Jeśli Ci Włosi robili objazdówkę po Chorwacji , to ja się im nie dziwię
Łukasz napisał(a):Moze i woda w adriatyku czyściejsza niz w Bałtyku ( bo chyba Bałtyk jest bardziej zamkniętym morzem) podobno tez prady morskie śmieci z Chorwacji przenoszą na włoskie wybrzeże. Ale weźcie tez pod uwagę, że woda nad dnem piaszczystym musi optycznie wyglądać na brudną ponieważ jest zmętniała od piasku.
Łukasz napisał(a):Moze i woda w adriatyku czyściejsza niz w Bałtyku ( bo chyba Bałtyk jest bardziej zamkniętym morzem) podobno tez prady morskie śmieci z Chorwacji przenoszą na włoskie wybrzeże. Ale weźcie tez pod uwagę, że woda nad dnem piaszczystym musi optycznie wyglądać na brudną ponieważ jest zmętniała od piasku.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko