Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chorwaci dbają o polskich klientów

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piotr Lutynski
Cromaniak
Chorwaci dbają o polskich klientów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 06.07.2004 08:53

Oto news z portalu www.gsmonline.pl !!!!!

" Chorwaci dbają o polskich klientów
[06-07-2004 08:59]

Specjalnie dla turystów wyjeżdżających w tym sezonie wakacyjnym do Chorwacji, HTmobile, operator lokalnej sieci komórkowej Cronet przygotował atrakcyjną ofertę promocyjną.

Do końca sierpnia 2004 roku, codziennie w godzinach 17.00 -18.00, wysłanie SMSa w roamingu z sieci Cronet jest tańsze o 50%. Polscy turyści korzystający z tej promocji automatycznie biorą udział w konkursie SMS-owym, w którym główną nagrodą są wakacje w Dubrowniku w 2005 roku oraz telefony Nokia 7610. Każdy SMS wysłany z sieci Cronet zwiększa szanse wygranej. HTmobile uruchomił także Turystyczny Serwis Informacyjny pod numerem 1555 oraz roaming GPRS/MMS, dzięki któremu można wysyłać MMSy do Polski i korzystać z zasobów Internetu. "
lavender7
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lavender7 » 24.07.2004 10:01

Witam,

Możesz mi powiedzieć, które miejsowości i miejsca odwiedziałeś w Chorwacji ? Z ciekawości pytam ;)

Pozdr.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 24.07.2004 10:11

Piotr Lutynski napisał(a):Oto news z portalu www.gsmonline.pl !!!!!

Specjalnie dla turystów wyjeżdżających w tym sezonie wakacyjnym do Chorwacji, HTmobile, operator lokalnej sieci komórkowej Cronet przygotował atrakcyjną ofertę promocyjną.

Do końca sierpnia 2004 roku, codziennie w godzinach 17.00 -18.00, wysłanie SMSa w roamingu z sieci Cronet jest tańsze o 50%. Polscy turyści korzystający z tej promocji automatycznie biorą udział w konkursie SMS-owym, w którym główną nagrodą są wakacje w Dubrowniku w 2005 roku oraz telefony Nokia 7610. Każdy SMS wysłany z sieci Cronet zwiększa szanse wygranej. HTmobile uruchomił także Turystyczny Serwis Informacyjny pod numerem 1555 oraz roaming GPRS/MMS, dzięki któremu można wysyłać MMSy do Polski i korzystać z zasobów Internetu. "

Natomiast w sieci V.I.P. w godzinach od 17 do 18 trwa Happy Hour, tzn. SMS są za darmo. Sprawdzone, wysyłałem, przyszedł rachunek, nic nie zapłaciłem.
Wadzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wadzik » 24.07.2004 10:31

volumen ciezko z tymi gratisami, wątek już wałkowalismy na cro.

Dzwoniłem do ERY i PLUSA i nie ma happy hours, a na rachunku narazie mozesz nie polegać bo sms z roamingu mogą przyjść dopiero na następnym :roll: :roll:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 24.07.2004 10:32

lavender7 napisał(a):Witam,

Możesz mi powiedzieć, które miejsowości i miejsca odwiedziałeś w Chorwacji ? Z ciekawości pytam ;)

Pozdr.

A ja z ciekawości pytam: mieszkasz czy czasowo(wakacyjnie) przebywasz w Czarnogórze?
Też pozdrawiam
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 24.07.2004 10:37

volumen napisał(a):

Natomiast w sieci V.I.P. w godzinach od 17 do 18 trwa Happy Hour, tzn. SMS są za darmo. Sprawdzone, wysyłałem, przyszedł rachunek, nic nie zapłaciłem.

jesteś pewny na 100%? w informacjach roamingowych tej sieci nie znalazlem takiej informacji (moze sa jakies plakaty w Cro)

Ps. Oplaty za polaczenia i smsy wykonywane w roamingu mozesz otrzymac nawet do 3 miesiecy od ich wykonania
Pozdrawiam
lavender7
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lavender7 » 24.07.2004 10:40

Ani nie mieszkam ani nie (w)czasowo.
Czysty sentyment za nieznanym - tam jeszcze nie byłem ale mam przyjaciela, który pięknie mi o niej opowiedział.
Również pozdrawiam
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 24.07.2004 10:49

yeoz napisał(a):
volumen napisał(a):

jesteś pewny na 100%? w informacjach roamingowych tej sieci nie znalazlem takiej informacji (moze sa jakies plakaty w Cro)

Ps. Oplaty za polaczenia i smsy wykonywane w roamingu mozesz otrzymac nawet do 3 miesiecy od ich wykonania
Pozdrawiam

Tak, jest sporo plakatów. Na rachunku przyszły mi wszystkie rozliczenia, początkowo wysyłałem w HT Mobile, to przyszło za nie, tak jak i z Słowacji i Węgier. Za SMS z Vipa nic nie przyszło, za rozmowy przyszło.
sokool
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sokool » 24.07.2004 11:06

Pracownicy BOK-ów naszych sieci są tak poinformowani, że tylko siąść i płakać. We Francji dwa lata temu zobaczyłem reklamę happy hour i bez kontaktowania się z operatorem wysłałem duuuuużo smsów. Za żaden nie zapłaciłem.

A w Chorwacji mam sentyment do HTmobile ponieważ w czasie pierwszego pobytu (na Pagu) miałem smsy za darmo przez cały dzień (nawet o tym nie wiedząc) :D
kropeczka21
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropeczka21 » 24.07.2004 12:52

Wiem, że to już nudny temat, ale jeszcze na chwilkę. Wygląda mi na to, że era i plus nie supportują happy hours. Może tylko idea wspiera tą akcję? Czy po prostu operatorzy są niedoinformowani? Czy ktoś z abonamentem w erze korzystał z happy hours?
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 24.07.2004 21:04

kropeczka21 napisał(a):Wiem, że to już nudny temat, ale jeszcze na chwilkę. Wygląda mi na to, że era i plus nie supportują happy hours. Może tylko idea wspiera tą akcję? Czy po prostu operatorzy są niedoinformowani? Czy ktoś z abonamentem w erze korzystał z happy hours?

Ja korzystałem, mam telefon w Erze. Co prawda telefon domyślnie zalogował się w HT Mobile, ale jak zobaczyłem reklamy VIP to się przelogowałem. Raz mi się ponownie przelogował, ale po ponownym przejściu na VIP był tak już do końca pobytu w Chorwacji
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 27.07.2004 09:52

kropeczka21 napisał(a):Wiem, że to już nudny temat, ale jeszcze na chwilkę. Wygląda mi na to, że era i plus nie supportują happy hours. Może tylko idea wspiera tą akcję? Czy po prostu operatorzy są niedoinformowani? Czy ktoś z abonamentem w erze korzystał z happy hours?

I jedno i drugie.... poziom doinformowania w BOkach jest zenujacy... i to niezaleznie od sieci..... i wynika to chyba ze sposobu naboru i szkolenia nastawionego na efektownosc a nie efektywnosc pracy.
Poza tym jest to im nie na reke.... przeciez nasi operatorzy maja od tego prowizje.... kiedys nazywalo to sie 15% doliczane do kosztu operatora zagranicznego... teraz to ukryli w jednej cenie (podnoszac ja dla polaczen glosowych o 80% -wiem bo wiem ile kosztowalo nie tak dawno polaczenie np. w niemieckiej sieci E-plus - bylo to cos ok 2.3pln +15% a teraz to cos ponad 5PLN ! )

Piotr

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko