krakuscity napisał(a):Przez te 5 lat od pierwszego postu coś się zmieniło?
slapol napisał(a):Kiedyś ponad 20 osób z tego forum, pochodzących z różnych miast zebrało się do kupy na pewnej stacji benzynowej w Niemczech, by natępnie udać się do Frankfurtu nad Menem na koncert Thompsona. Ubrani byliśmy w jednakowe koszulki z napisem "Thompson Polska" na plecach.
Będąc na koncercie rozmawialiśmy z wieloma Chorwatami, na pewno w większości mieszkającymi tam na stałe. Były to przesympatyczne rozmowy. Byli zszokowani, że niektórzy z nas przejechali ok. 1000 km by być na koncercie ich idola. Mówili, że wg nich poza Polakami żadnej innej nacji na taki "numer" na pewno nie stać
Dla takich emocji i wspólnego, kilkugodzinnego przebywania warto było jechać
slapol napisał(a):Byli zszokowani, że niektórzy z nas przejechali ok. 1000 km by być na koncercie ich idola.
Josko Bulic napisał(a):pszeczesz moja maużonka jest Poljakinja i jestem naj szczenszczliwszy czlowiekem na szwiecie z tego powodu.
Madziulka_1989 napisał(a):Będąc już drugi raz z rzędu na wakacjach w Chorwacji zauważyłam wielką gościnność w stosunku do Polaków. Na kwaterze właścicielka oczywiście na przywitanie podała nam rakiję, wino, częstowała nas owocami, kawą - wszystkim czym miała
weldon napisał(a):Madziulka_1989 napisał(a):Będąc już drugi raz z rzędu na wakacjach w Chorwacji zauważyłam wielką gościnność w stosunku do Polaków. Na kwaterze właścicielka oczywiście na przywitanie podała nam rakiję, wino, częstowała nas owocami, kawą - wszystkim czym miała
Ale nie daliście się omamić?
Pamiętasz bajkę o Jasiu i Małgosi?
Baba Jaga ich piernikami najpierw karmiła ...
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko