Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

chce sie oświadczyć w Chorwacji.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
konradoo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) konradoo » 28.06.2010 22:59

Witam wszystkich forumowiczów. Mam nadzieje ze piszę w dobrym dziale, jeśli nie, prosze admina o przeniesienie mojego tematu.
W tym roku chciałbym sie oświadczyć swojej kobiecie. Chciałbym również aby ta szczególna chwila miała miejsce gdzieś w Chorwacji. I tutaj pytanie do was drodzy forumowicze (byliście po kilka a nawet i kilkanascie razy w cro wiec myślę że znacie bardzo ładne romantyczne i wyjątkowe miejsca tudzież pomysły na oświadczyny)gdzie mógłbym sie oświadczyc?
Jest to mój pierwszy wyjazd do tego pieknego kraju, dlatego nie znam ciekawych zakątków. Zdaje się na was i licze na pomoc.
pozdrawiam
konrad
bormarek
Turysta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) bormarek » 28.06.2010 23:15

Konradoo nie licz na innych, licz na siebie, kiedy 2 lata temu prosiłem o rękę wybrankę mojego życia poszedłem "na chwile" a nie "na miejsce" los akurat rzucił nas do Tarragony w Katalonii z widokiem na amfiteatr rzymski z 2 w ne. ery ale to już przypadek :) a próbowałem coś powiedzieć wcześniej w piękniejszych miejscach :)
http://www.trivago.pl/tarragona-31988/punkt-widokowy/balco-del-mediterrani-200846/foto-i4857882
http://www.trivago.pl/tarragona-31988/pomnik/anfiteatre-roma-155434/foto-i6369727

ps. mój ślub już za tydzień :) z groszkiem
konradoo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) konradoo » 28.06.2010 23:31

bardzo ladne miejsce:) dzieki za odpowiedź. Gratuluje i szczescia na nowej drodze zycia :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.06.2010 06:52

konradoo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) konradoo » 30.06.2010 21:01

dziekuje bardzo za podpowiedzi :)
jak wroce to napisze jak to sie wszystko rozegrało :)
pozdrawiam serdecznie cromaniakow :)
bormarek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bormarek » 30.06.2010 21:04

myślisz że się uda :) ?? Ja miałem ten komfort że miałem pewność:)
konradoo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) konradoo » 30.06.2010 22:13

hehhe wiesz co mam taką nadzieje ze sie uda :) stresik na pewno bedzie ale mimo wszystko jestem dobrej mysli. Pierscionek juz jestwiec jak by to powiedziec nie ma odwrotu :)
adrian_mag
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adrian_mag » 02.07.2010 23:00

ja się oświadczyłem w drodze na Chorwację, pod zamkiem Predjamskim na Słowenii. Moja wybranka była zachwycona. Niestety nie kupiliśmy żadnej pamiątki z stamtąd. Powodzenia ! :)
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 02.07.2010 23:05

:papa:
Ostatnio edytowano 13.11.2010 10:31 przez Ndrangheta, łącznie edytowano 1 raz
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 02.07.2010 23:38

1. Oświadczyny normalne- urocza kafejka nad brzegiem morza, z zapalonymi świecami i powiewem lekkiego wiaterku

2. Oświadczyny nietypowe -z klasą- na samym środku głównego placu w Dubrovniku- przy wszystkich turystach (gromkie brawa macie zapewnione). :)

3. Oświadczyny luksusowe- zatoka w Slano- luksusowy hotel Grand Admiral *****

4. Oświadczyny niesamowite- na szczycie Sv. Jure (koniecznie przy dalekich widokach)
5. Oświadczyny niesamowite- wersja hardcore- to przyszła żona wjeżdża sama na szczyt... 8O :idea: :!:

6. Oświadczyny wariackie- po przeżyciu spływu pontonem na Cetinie (łatwiej się zgodzi po takiej dawce adrenaliny... a jak wiadomo, kobiety lubią bogactwo wrażeń... :lol: ).

7. Oświadczyny lądowo-morskie (desantowe)- zabierasz ją na prywatny rejs na bezludną wysepkę na Kornatach i tam- w harmonii z naturą- oświadczasz jej co trzeba. Zachód słońca, ciepełko, wino zabrane przez Ciebie oraz potwierdzona samotność rozbitków (dowódca łodzi dyskretnie was zostawia na jakiś czas) sprawią, że nie będzie takiej siły, która jej pozwoli powiedzieć NIE. :wink:

8. Oświadczyny extremalne (tylko w razie problemów z niezdecydowaniem ukochanej!) - opuszczasz ją na linie po 300m ścianie Anica Kuk w wąwozie Paklenica i pytasz, czy Cię zechce- a odpowiedź może być tylko jedna, bo przecież jej los i tak jest w Twoich rękach...

:lol: :wink:

P.S. Co do propozycji nr. 2 i 4, to zaraz przypominają mi się oświadczyny pewnego Anglika na szczycie ... wieży Eiffla podczas silnego wiatru, który powodował drżenie konstrukcji. Angielka o mało nie zemdlała ze szczęścia (albo i ze strachu?!). A reakcja ludzi- bezcenna i wspaniała! :D
konradoo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) konradoo » 03.07.2010 00:44

fatamorgana, dzieki wielkie za Twojego posta. Mysle ze oswiadczyny na placu w dubrovniku to swietny pomysl. :) do rozwazenia :) ma bardzo duze szanse:)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 04.07.2010 17:48

Fatamorgana napisał(a):.....

To jest kapitalne!
Dopiero teraz widzę, ile straciłem, gdy przed laty zapytałem moja obecną żonę ot tak, bez szczególnej okazji, czy nie było by dobrym pomysłem, gdybyśmy hm, tego, no wiesz.... :lol:
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 04.07.2010 18:14

Fatamorgana napisał(a):4. Oświadczyny niesamowite- na szczycie Sv. Jure (koniecznie przy dalekich widokach)
:D
w pierwszym momencie dokładnie o tym samym pomyślałem :D Myślę jednak byś zrobił tak: trzymasz pierscionek przy dupie cały czas, chodzicie na spacery jeździcie na wycieczki przesiadujecie w knajpeczkach, przytulacie się wieczorami na pustej plaży i w momencie gdy wyczujesz, ze właśnie w tej chwili jest ten cudowny niesamowity klimat, po prostu wyciągasz pierścionek (spluwasz na niego, wycierasz w spodenki by jeszcze bardziej się świecił;) ) i prosisz by się zgodziła. Musisz jednak wyczuć ten moment. Będzie to bardziej emocjonalne i zapamiętane niż zaplanowane do sekundy oświadczyny w statku kosmicznym.
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 15.07.2010 15:39

konradoo, masz świetny pomysł z oświadczynami w Dubrovniku :D
Napisz koniecznie kiedy jedziecie i kiedy możemy liczyć na skrót tego wydarzenia!! :wink:
Jestem bardzo ciekawa :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 15.07.2010 16:46

Oświadcz się z klasą... :papa: Trzymamy kciuki... :papa:
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone