Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Chcę kupić aparat

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam,K
Cromaniak
Chcę kupić aparat

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 14.06.2006 09:55

Chcę kupić aparat cyfrowy w kwocie około 800 zł. Kompletnie się na tym nie znam. Czekam na dobre rady. Z góry serdeczne dzięki.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 14.06.2006 11:06

Wiem, że to troszkę więcej, ale z czystym sumieniem mogę polecic:
http://www.cyfrowe.com.pl/index.php/,de ... pr,66.html

Ważne: na paluszki, więc w razie braku zasilania ( dłuższe wyjazdy) można poprostu kupić a nie czekać az lit-jon bateria się naładuje. Ma bardzo dobry, jasny obiektyw.
Tu mozesz porównać ceny:
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/62397
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 14.06.2006 11:13

muszę poszukać lepszy link, może tu:
http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cy ... rshot_a610
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 14.06.2006 12:17

Czesc.Wybó aparatów w tej cenie jest ogromny. niestety poniewaz bardzo widac tutaj zaleznosc cena-jakosc , nie mozesz spodziewac sie Hasselblada...

Wiolak3 zaproponowal dobry aparat z matryca 5mln pix na matrycy 1/1.8cala

tutaj jest link do "mlodszego brata" A540:
http://www.pixmania.com/pl/pl/226655/ar ... ?srcid=750

Polece Ci jednak wg.mnie swietny aparat fimy Kodak:
http://www.pixmania.com/pl/pl/86630/art ... ?srcid=750

nie jest drogi,na karty pamieci SD i MMC tez bardzo tanie,bardzo prosta obsluga a jesli nie obslugiwalas wczesniej lustrzanek to rzecz wazna , duzy ekran podlgadu LCD,duza optyka -zoom do 10X .
Minus znam jeden-Kodaki maja duza kompresje w jpg.,dla mnie jest to istotne gdyz robie zdjecia w RAWie i denerwowalbym sie tym,ale i tak polecam.

Zastanow sie,czy nie trafisz jakies okazji na Allegro,oczywiscie uzywany z gwarancja sprzedawcy.CZasami mozna swietna rzecz znalezc.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 15.06.2006 09:53

Dzięki za odpowiedzi
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 15.06.2006 17:19

Witam. Szkoda, że nie napisałeś czego oczekujesz od aparatu, bo w tym przedziale cenowym jest ich dużo. W klażdym razie z czystym sumieniem mogę Ci polecić Canon A610. Sama go kupiłam ( już ponad 6 mies temu) i jestem z niego bardzo zadowolona. Duzym plusem jest u niego obracany ekranik, robi fajne zdjęcia no i to co dla mnie miało decydujące znaczenie, nie jest duzy jak na swoje możliwości. Chciałam mieć aparat który mogę ze sobą wziąć prawie wszędzie, a nie taszczyć coś dużego ( z tego powodu zrezygnowałam z dużego zoomu optycznego),a przy tym miec jakieś ustawienia a nie sam automat. No i to co tez jest ważne: serwis. Canon ma świetny serwis ( a na pewno w Wawie). Oddawałam aparat bo mi upadł i to było raczej oczywiste, ale oni naprawili mi to na gwarancji i to na 3 dzień od oddania. Kupowałam w www.fotobasia.pl
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.06.2006 19:33

A jak już zdecydujesz sie na konkretny model to polecam 2 stronki:
1) www.skapiec.pl
lub
2) www.ceneo.pl
i porównaj ceny w poszczególnych sklepach internetowych. Nawiasem mówiąc rozrzut cen jest imponujący !!!! Pozdrawiam - Piotrek
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 16.06.2006 08:03

Piotrek_B napisał(a):A jak już zdecydujesz sie na konkretny model to polecam 2 stronki:
1) www.skapiec.pl
lub
2) www.ceneo.pl
i porównaj ceny w poszczególnych sklepach internetowych. Nawiasem mówiąc rozrzut cen jest imponujący !!!! Pozdrawiam - Piotrek

Pamietaj rownież, ze z kazdym sklepem mozesz potargowac,jak nie chca targowac, to daj sobie spokoj.
Ja kupilem aparat w cenie nizszej od sklepowych o okolo 400zł,wytargowalem jeszcze od nich torbe duza na aparat i 2 obiektywy,oslony p.sloneczne itp. wartosci 90zl oraz karte 256mb (do mojego aparatu jest to znikoma wiekolsc ale zawsze cos! ).

Anusia"Chciałam mieć aparat który mogę ze sobą wziąć prawie wszędzie, a nie taszczyć coś dużego ( z tego powodu zrezygnowałam z dużego zoomu optycznego),a przy tym miec jakieś ustawienia a nie sam automat."

No stanowczo nie zgodze sie z tym ...zoom optyczny jest bardzo istotny i nie powoduje az takiego zwiekszenia gabarytow. Faktem jest ,ze w przypadku fotografowania w CRO bardziej przydaje sie obiektyw szerokokatny,ale zoom rowniez nie jest jakims tylko "gadgetem".
Jesli jeszcze jakies rady by Ci sie przydaly, to daj znac.
piotr.liwoch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.liwoch » 16.06.2006 08:27

Nie testowałem wielu, sam 2 lata temu (za wielkie pieniądze) kupiłem aparat Sony i jestem z niego bardzo zadowolony. Co prawda za karte MemoryStick musiałem ,,wyżucić" kolejne 150 zeta, ale się opłacało zdjęcia wychodzą bardzo naturalnie. I nie słuchaj propozycji starych właścicieli zakładów fotograficznych że tylko nalogowe aparaty robią piękne zdjęcia. Cyfrówka to jest przyszłość. a ja polecam www.agdrtv.com i negocjuj ceny.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 16.06.2006 08:54

Witam wszystkich. Aparat jaki chcę kupić będzie mi potrzebny praktycznie tylko na wakacje. Nie musi to być super bajer, a zwykły aparat robiący normalne zdjęcia.
Dziśiaj jadę do Media M.-nie wiem czy dobrze robię ale postaram się coś tam wybrać. Nie mam już czasu na sklepy internetowe bo za tydzień będę się opacał w Cro nad morzem. Pozdrawiam.
Anusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anusia » 16.06.2006 09:21

Ajj, ale szkoda. Jak ja kupowałam aparat przez sklep internetowy, to w Media Markt był ten własnie model był 350 zł droższy. byłam tam więc tylko go obejrzeć.
blacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blacha » 16.06.2006 09:23

No to powodzonka!! :D
Pamietaj, nie dobre to co sie swieci,ale to jakie ma soczewki!! :-)
Bierz w ciemno szkla Leica, Schneider-Kreuznah ,sa bardzo dobre i jasne.
I nie sluchaj sprzedawcy bo na 100% nie maja pojecia o tym co mowia, wystukali jedynie instrukcje obslugi i ewentualnie materialy promocyjne.
Powodzenia!
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 16.06.2006 15:02

Kupilem w pasażu Media Samsunga digimax s600. Działa i nawet robi zdjęcia (śmiech). Płaciłem za niego, kartę 512 mb, ładowarkę i etui (gratis a kosztowało 35 zł) 830zł. Pstryknąłem kilka fotek i w kompie wyglądają ok.
Nara dzięki za rady. :D
onka37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) onka37 » 16.06.2006 21:51

no też mam tego samsunga ale kupiłam go w komplecie z kartą 128 + futerał za 750 do tego dokupiłam karte 1g i akumulatorki z ładowarka= wyszło koło 950 zł. Wydaje sie oki zdjęcia fajne duży ekran. Choć dużo osób twierdzi że nie kupuje sie aparatów firm nie specjalizujących się w aparatach (Canon, olimpus) ale mam nadzieje że będzie oki i zrobi nim dużo fajnych zdjęc na moim pierwsztym pobycie w cro
pozdro!
Adam41
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam41 » 21.06.2006 10:19

Osobiście bym proponował CANONA coś ala G6, sam bawię sie pro1, ale olimpy też sa OK, a i po minoltach mam miłe wspomnienia A200 lub DYNAX
Następna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Chcę kupić aparat
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone