Witam,
Wybieram się w tym roku do Chorwacji i interesują mnie ceny żywności; przede wszystkim mięsa. Czy rzeczywiście jest takie drogie, ze powinno się zrobić veki.
Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
mieso jest drogie warto wziasc z polski jezeli jedziesz z przyczepa to nie ma problemu ladujesz w lodowke i z glowy lodowka pracuje przez droge i wszystko mrozi ja zawsze laduje na fullpepe napisał(a):Dzieki,
Już te strony przeglodałam, niestety nic nie znalazłam na temat np. cen świeżego mięsa. Jadę z rodziną przyczepą i niewiem cz obciążanie samochodu jeszcze vekami jest rzeczywiście słuszne.
oj ryby oczywiscie za kazdym razem kupuje na targach rybnych bo uwielbiam je jesc ,ale nie jestem wedkarzemJackus napisał(a):Można też przerzucić się na ryby. My je łowilismy lub na targu kupowaliśmy. Wychodzi taniej niż mięso istot lądowych. Poza tym w Chorwacji nie chce aż tak bardzo się jeść. Raz na jakiś czas kupić kawałek kurczaka nie zaszkodzi portfelowi. A weki to napradę dobry pomysł. My niestety mieliśmy dobytek na plecach i jedyne jedzenie jakie mogliśmy przywieźć z polski to ryż, makaron, zupy w proszku, budynie itp
A ja ładuje pełne schowki w przyczepie i lodówke żywnoscia z Polski i nie mysle przepłacac w Cro ,a nawet dokupuje jeszcze na Słowacji i na Wegrzech bo jest taniej.A jak wydam mniej to mam wtedy dłuższy pobyt na wakacjach . A dodam ze nawet ON kupuje w Polsce od kierowców tir po 2,50 do drugiego zbiornika zamontowanego w przyczepie ktory ma pojemnosc 120l i paliwo kosztuje mnie około 600zł za cały wyjazdŁukasz napisał(a):Jest znacznie droższe i najlepiej wziąść z Polski.
Oczywiście zaraz pojawi się tu Pan Piotr i nas zakrzyczy, że jest to niegodne i jak się nie ma to się nie jeździ a wszystko przez rząd bo gdyby Euro było po 0.5 gr to on by miał a tak to siedzi w domu ale mięsa wozić nie będzie.
Ja również zaliczam się do tych osób,które zabierają żywność z Polski.Oczywiście w granicach rozsądku-warzywa,owoce,wode kupuję na miejscu.Wprawdzie nie byłam w Cro 3 lata,ale wtedy było bardzo drogo.darek bednarz napisał(a):A ja ładuje pełne schowki w przyczepie i lodówke żywnoscia z Polski i nie mysle przepłacac w Cro ,a nawet dokupuje jeszcze na Słowacji i na Wegrzech bo jest taniej.A jak wydam mniej to mam wtedy dłuższy pobyt na wakacjach . A dodam ze nawet ON kupuje w Polsce od kierowców tir po 2,50 do drugiego zbiornika zamontowanego w przyczepie ktory ma pojemnosc 120l i paliwo kosztuje mnie około 600zł za cały wyjazdŁukasz napisał(a):Jest znacznie droższe i najlepiej wziąść z Polski.
Oczywiście zaraz pojawi się tu Pan Piotr i nas zakrzyczy, że jest to niegodne i jak się nie ma to się nie jeździ a wszystko przez rząd bo gdyby Euro było po 0.5 gr to on by miał a tak to siedzi w domu ale mięsa wozić nie będzie.
Jackus napisał(a):My zawsze zaglądamy na strony www chorwackich marketów np:
http://www.getro.hr
http://www.konzum.hr
http://www.studenac.hr
tylko czasem mam problem ze znalezieniem cenników, ale jak pogrzebiesz to znajdziesz
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne