Janusz Bajcer napisał(a):Oczywiście, że sosik ze schabiku wlewamy do słoika, ale tylko tyle ile z niego wyjdzie-ja nie zalewam żadnym smalcem do pełna, a to 3 krotne
gotowanie powoduje, że słoik nie musi być pełny.
Jak pisałem, tak przygotowane słoiki "trzymały" dobrze a mięsko jest "rewelacja, wystarczy 3-4 plastry(zależy jaka rodzinka) włożyć
do szerokiego słoika średniej wielkości.
Przemo_32 napisał(a):Ludzie
Jesteście fantastyczni, chyba zostanę stałym czytelnikiem cro.pl nawet jak nie będę się wybierać do Chorwacji.
Przy okazji zapytam. Mamy butlę gazową turystyczną, 3 kg - czerwona. Ostatnio używana ok. 12 lat temu (o jej!). Czy taką butlę można jeszcze używać, przewozić? Nie wystraszymy jakichś służb? Teraz w sprzedaży są niebieskie i mają trochę inny kształt?
pzdr
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne