napisał(a) jurekg » 01.06.2005 11:54
Witam!!!!!!!!!!!
Widzę, że niektórzy są bardzo zasobni (w pieniądze jak to mówi mój przyjaciel szczęść IM Boże) osobiście jeździłem do Chorwacji w cztery w 2003 roku i w trzy osoby (43,42,25,24 wiek) w 2004 roku. Biorę ziemniaki, ser, konserwy rybne, mięsne - w lodówkę, natomiast puszki z fasolką po bretońsku, pulpetami, gołąbkami kupuje w hurtowni i przewożę bez lodówki. Do tego zabieram kaszę, ryż itp. Woda mineralna ok. 20 litrów. Nie ma co się wstydzić bo tam życie (jedzenie) jest drogie!!!! I nie każdego stać na nie. Wolę kasę wydać na wycieczki (Medjugorje (nie wiem czy dobrze napisałem), Krka, Kornati i inne miejscowości aby jak zobaczyć jak najwięcej i zwiedzić (jeżdżę w okolice Szibenika). Kurczka w Primostenie z rożna kosztował w 2004 roku 35 kun (bardzo dobry obiad), w Szybeniku na starówce pizza 28- 30 kun. Piwo Karlowckie 0,5 litra ( bo to mi najbardziej odpowiada – przypomina mi smakiem Żywca) w sklepie ok.4,30 kun w lokalu 10 do 15 kun. Ale to co jest piękne w Chorwacji tego mi nikt nie odbierze. W tym roku jadę tylko z własną żoną Miłego wypoczynku!!!!!!!!!!!!!
JurekG z Zamościa