Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny za lawete!!!!!!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kafur
Croentuzjasta
Ceny za lawete!!!!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 24.07.2007 16:54

To też w temacie sie mieście :lol: Jazda na lawecie ok.60.km to koszt 135 ojro tylko że to była niedziela to sobie doliczyli +20% :roll:wiec wychodzi 160 z hakiem (znajomej padła skrzynia).Koszt silnika do Opla Vectra to ok.4000 ojro (padł pasek rozrzadu) chłopaki zostawili auto i polecieli do PL.po silnik za połowe tej kwoty którą sobie krzyknał chorwat.Remont skrzyni biegów do VW Polo to 5000 kun.Reasumując zdzierają jak mogą.Ale Polo dojechało do PL.Całkowity koszt naprawy VW Polo to 5000 zeta!!!!!! :roll:
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 25.07.2007 07:02

Dlatego bez Europe-Assistance nigdzie się nie ruszam ( i to w wersji LUX ! ) Warto dać 150 zł za rok i miec święty spokój.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 25.07.2007 07:19

Mi na szczęście padło autko w Polsce 130 km przed domem ,a przyczyną było rozsypanie się koła na alternatorze . Laweta mnie nic nie kosztowała , dobrze że to się stało u nas a nie np. w Bośni czy Chorwacji , chociaż miałem Europe-Assistance ale ile to kłopotu jak się jedzie z dziećmi.

:( :( :(
kawo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawo » 25.07.2007 08:21

Bahama napisał(a):Dlatego bez Europe-Assistance nigdzie się nie ruszam ( i to w wersji LUX ! ) Warto dać 150 zł za rok i miec święty spokój.

Gdzie to można kupić ?
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 25.07.2007 11:40

kawo napisał(a):
Bahama napisał(a):Dlatego bez Europe-Assistance nigdzie się nie ruszam ( i to w wersji LUX ! ) Warto dać 150 zł za rok i miec święty spokój.

Gdzie to można kupić ?

W każdej firmie ubezpieczeniowej. Zapytaj tam gdzie masz OC albo AC. Jak masz AC to będzie jeszcze taniej. Choć możesz się równie dobrze ubezpieczyć w zupełnie innej firmie. W takim przypadkach lepiej wybrać znane na rynku towarzystwa a nie jakieś internetowe albo telefoniczne widma. Zawsze jest się potem gdzie odwołać. Żeby nie było tak różowo do nojego kumpla w Chorwacji Assistance nie dojechało (sobota-PZU - chyba Elvia ubezpieczyciel ). Zrobił wszystko na własny koszt i po powrocie odzyskał kasę + koszty rozmów telefonicznych. ( na podstawie rachunków ) Artur
nowybutch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowybutch » 18.08.2007 18:22

a powiedz w jakiej firmie za 150 zł masz to lux assistance - ja sprawdzałem i max jest 50 zł pzu lux assistance - ale za wiele to oni nie oferują - zapłaciłbym więcej tylko nie wiem w jakiej firmie szukać ?
marcin1310
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin1310 » 27.08.2008 15:28

nowybutch napisał(a):zapłaciłbym więcej tylko nie wiem w jakiej firmie szukać ?

HDI ASEKURACJA wariant Srebrny lub Złoty

wariant Złoty - suma ubezpieczenia 4000 zł w tym limit na:

* holowanie pojazdu łączenie z transportem bagażu o wadze nie przekraczającej 100 kg przewożonego przez ubezpieczonego i/lub osoby podróżujące do celu podróży lub do miejsca zamieszkania ubezpieczonego - do 4000 zł,
* pomoc informacyjną, telefoniczną pomoc tłumacza i informację telefoniczną - do 500 zł,
* usunięcie awarii technicznej w miejscu zdarzenia - do 250 zł,
* organizację zakwaterowania w hotelu i organizację przewozu osób podróżujących ubezpieczonym pojazdem do miejsca zamieszkania lub do celu podróży - do 3000 zł z zastrzeżeniem, iż koszt noclegu jednej osoby w hotelu nie może przekroczyć 250 zł za dobę,
* transport przyczepy - do 500 zł,
* dostarczenie paliwa - do 250 zł,
* pomoc w razie nalania niewłaściwego rodzaju paliwa lub płynu - do 250 zł,
* pomoc w przypadku niemożności uruchomienia silnika - do 250 zł,
* pomoc w przypadku uszkodzenia ogumienia - do 250 zł,
* pomoc w przypadku zatrzaśnięcia kluczyków w wewnątrz pojazdu - do 250 zł.
fider
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fider » 27.08.2008 18:55

Ja wykupiłem wersję lux w PZU na 15 dni i pytałem o wersję na cały rok i powiedziano mi cenę 250 zł.

Gdzie można mieć na cały rok za 150 zł?? Pojemność 1,6 - osobowy.

fider
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 28.08.2008 07:23

fider napisał(a):

Ja wykupiłem wersję lux w PZU na 15 dni i pytałem o wersję na cały rok i powiedziano mi cenę 250 zł.

Gdzie można mieć na cały rok za 150 zł?? Pojemność 1,6 - osobowy.

fider

Tak 150 zł koszt ubezpieczenia. Zapewne suma ubezpieczenia 300 euro a koszt holowania z Chorwacji jakieś 2000 euro hahaha. Znam bo przerabiałem. Najlepsza opcja na rynku tylko HDI!!!!!!!!!!
starosta
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) starosta » 28.08.2008 08:29

Ja wykupuję Assistance na Europę tylko na czas wyjazdu za granicę czyli np.2 tygodnie. Wtedy za nieduże pieniądze można wybrać ubezpieczenie z dużym pakietem.
Do tej pory kupowałem w PZU i Allinzie. Z PZU raz musiałem skorzystać gdy wracałęm z Rumunii przez Węgry. Przebiłem bak i musiałem korzystać z lawety (bezgotówkowo, koszty pokrył ubezpieczyciel)
Przyjechała dość szybko. Większy problem był ze znalezieniem mechanika, który by to zrobił, bo była sobota.
Po obdzwonieniu kilkunastu warsztatów, z serwisem Daewoo (bo jechałem, Lanosem) włącznie, udało się znaleźć mały warsztat, który podjął się spawania baku (koszt 100 eu, 3 lata temu). Dostałem od niech nawet "dożywotnią" gwarancję na papierze ;-) Rzeczywiście do tej pory bak sprawuje się bez zarzutu.
marcin1310
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin1310 » 28.08.2008 15:43

nowybutch napisał(a):a powiedz w jakiej firmie za 150 zł masz to lux assistance - ja sprawdzałem i max jest 50 zł pzu lux assistance - ale za wiele to oni nie oferują - zapłaciłbym więcej tylko nie wiem w jakiej firmie szukać ?

Dziś wykupiłem Asisstance pakiet Złoty Asisstance XXI w HDI Asekuracja na cały rok Polska i Europa (z wyłączeniem Białorusi, Mołdawii, Ukrainy oraz europejskiej części Rosji) kosztuje 210 PLN można w 4 ratach dodatkowo 10%. Samochody powyżej 10 lat zwyżka 50%.
Agent mówił mi że ten dosyć nowy produkt bije konkurencje na głowę - chodzi głównie o sumy ubezpieczenia poszczególnych zdarzeń.
http://www.hdi-asekuracja.pl/21051

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone