napisał(a) Rafał K » 30.01.2007 16:07
Marcin30 napisał(a):Wybieramy się w czerwcu w 2 rodziny do Dalmacji. Nasze dzieci będą miały wtedy ok. 1,5 roku. Zastanawiam się czy mamy w związku z tym szukać apartamentu na 4 osoby czy na 6 osób (2 pokoje)? Rozważamy wyjazd do Baskiej Wody lub do Breli.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Marcin
witam.
ja nie bardzo sobie wyobrażam pobyt na wczasach dwóch rodzin w jednym małym apartamencie, tym bardziej jeżeli w obu rodzinkach są małe dzieci. od dorosłego pewnych rzeczy można wymagać a od dziecka już nie koniecznie - wiadomo.
na waszym miejscu rozejrzałbym sie za 2 mniejszymi apartamentami(lub 2 studio) u jednego właściciela i tu szukałbym szansy na wynegocjowanie jakiegoś rabatu.
z mojego doświadczenia wynika, że za apartman (dwie oddzielne sypialnie, kuchnia i łazienka) płaci się w sezonie ok 40 - 60 euro za noc (bez względu na liczbę osób), a w wypadku kwater - sobe (pokoju z dostępem do kuchni i łazienki wspólnej dla najczęściej kilku innych użytkowników) cena wynosi ok 10 - 15 euro za noc od osoby(dorosłej).
wybór należy do was - spokojnie rozważcie wszyskie za i przeciw - na wakacje nie jedzie się przecież co miesiąc - a od waszej decyzji zależeć będzie jakość wypoczynku.
sam przerabiałem podobny temat w maju ub. roku - byliśmy w cro z żoną wraz z dwójką małych dzieci w wieku 1.5 roku i 3 lata w małym apartmanie i tę opcję mogę spokojnie polecić.
pozdrawiam i życzę udanego pobytu.