Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ceny we wrześniu

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marc
Croentuzjasta
ceny we wrześniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 05.04.2004 18:04

hi. nie ma co ukrywać, kiepsko w tym roku z kasą. w ubiegłym roku byłem w Chorwacji na przełomie lipca i sierpnia, zastanawiam się czy we wrześniu jest szansa na niższe ceny, tym bardziej, że kurs Euro zwariował. za opinie na ten temat będę wdzięczny. i jeszcze jedna sprawa, jak z pogodą we wrześniu?
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 05.04.2004 19:33

Pogoda taka sama jak w pełni sezonu ( no może ciut chłodniej - ale to akurat dobrze ) woda bardzo ciepła , ceny około 20 procent niższe. Brak natłoku turystów - to też dobrze.Sam bym pojechał we wrześniu gdyby nie szkoła dziecka no i gdyby nie ta niecierpliwość ;-)
marconi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marconi » 05.04.2004 21:56

Witam.
Sam byłem juz dwa razy we wrześniu.
Sprawa się ma tak.
Przedewszystkim jest w czym wybierać wolnych apartamentów do wyboru do koloru :D mozna więc negocjowac ceny ponieważ konkurencja nie śpi! Pogoda podobna jak w sezonie ok 30-35 stopni, woda ok 24-25.
Zdazają się dni pochmurne ale to żadkość, średnio ok. 2 na 2 tygodnie.
Poza tym mankamentem może być krutszy dzień ale to niejest takie strasze. :D Kolejnym plusem jest mnieszy tłok zarówno na drodze, na plaży, w restałracji(niższe ceny niż w sezonie), itp.
Słonko juz tak nie pali mocno więc nie nabawisz się poważnych opażeni jak to bywa w sezonie :!:
Osobiście wolę wyjazdy we wrześniu.
Polecam ten temin i naprwade nie ma się czego obawiać :D
ches
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ches » 05.04.2004 23:05

Pogoda we wrześniu jest super.Jeśli nie chcesz sam rezerwować noclegu lprzez internet lub jechać samochodem polecam biura podrozy -ceny spadają o conajmniej 25%.
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 06.04.2004 08:40

Ja również stanowczo polecam wrzesień. Cudo :)
Chociaż muszę ostrzec, że w zeszłym roku na Hvarze rozpoczęła się właśnie wtedy ostra bora, surfingowcy byli bardzo zadowoloeni... My trochę mniej.
Generalnie jednak- w sezonie nie pojechałabym do Chorwacji ze wzgl. na tłok i potworne upały. wrzesień jest naprawdę extra.
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 06.04.2004 16:30

Upał ostatniego lata był faktycznie, ale to nie jest takie straszne. Ten tłok w sezonie. Lubię się targować, ale ceny kwater (jak już się coś znalazło) trzeba było wydzierać z gardła. Po waszych opiniach trochę się uspokoiłem. We wrześniu to już powinna być przyjemność.
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 06.04.2004 18:14

aha, ale za więcej opinii bym się nie obraził.
z góry dzięki
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 06.04.2004 20:12

witaj, my z żonką byliśmy w zeszłym roku w Cro na przełomie września i paździerika. Jechaliśmy pełni obaw (pierwszy raz , w ciemno i tylko oparci na info z forum. Na koniec bezpośrednich info dostarczył Bruno z Żonką - wielkie dzięki i pozdrawiam). Nasza opinia jest taka wrzesień ok. ale w październiku przyszły pierwsze zmiany pogody i zrobiło się chłodniej. Co do apartamentów to fakt nie ma problemów (my spaliśmy w Podgorze przy samym możu za 6 Eur za osobę + rejs fishpicknikiem gratis). Jedzonko w knajpkach chyba tańsze ale wybór też mniejszy (część zamnknięta). Na plaży było dość dużo niemców (ok 60 i więcej) ale nie było tłoku :-) . Na drogach też było spokojniej i policja jakoś bardziej przyjemna 8) :lol: Jeżeli masz jakieś pytania to proszęśmiało na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub GG 1960698
Bogusław Marinković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogusław Marinković » 06.04.2004 22:20

Zdecydowanie proponuje wrzesień. Pogoda tak naprawdę zbytnio się nie różni w drugiej połowie sierpnia i na początku września ale cenowo zdecydowanie o jakiś dobrych 30-50%. jak by nie Włosi kiedy blokują całą Chorwacje w sierpniu, cena by nie była taka straszna.
W knajpkach i w restauracjach na ogół ceny się nie zmieniają-są stałe przez cały sezon. Już od kilku dobrych lat (5-6) pogoda jest przepiękna. Nie zapomnę roku 2002 kiedy lipiec i sierpień był strasznie deszczowy a we wrześniu była śliczna pogoda.
Można tak naprawdę porównać czerwiec do września-decyzja należy do Was.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 05.06.2004 10:44

Witam.
Ja mam dość duże doświadczenie "wrześniowe". Trzy razy byłem na przełomie sierpnia i do połowy września, a 2 razy w drugiej połowie września. Mam porównanie z cenami sierpniowymi a wrześniowymi i jest różnica. Ceny apartamentów we wrześniu są zdecydowanie niższe ale należy się targować. W Primosten w 2002roku za Ap. 2-osobowy blisko morza gościu chciał po 15 września 35 Euro a ostatecznie powiedział 30.
Poszedłem kilka domów dalej, 3 min od plaży i dostałem Ap. za 15, z pięknym tarasem, 3 sypialniami, 2 łazienkami i ogromną kuchnią. Sam go poprosiłem aby zamknął sobie 2 pokoje bo nie muszę mieć tyle pokoi.
W Pakostane było minimalnie taniej, ale też apartament z 2 pokojami.
W 2003 r. w Dramalj-(Kvarner) chcieli po 15 września po 30Euro za Ap. ale utargowałem na 20. Okazało się , że gdzieś indziej mogłem załatwić taniej no ale jak się szuka noclegów po zmroku to takie są skutki. Do tego miałem możliwośc jedzenia winogron ile się da.
Co do cen w restauracjach trudno mi sie wypowiadać, oczywiście kosztowałem ich jedzenia ale nie mam porównania cenowego.
I jeszcze jedno ceny wycieczek statkiem bardzo spadają. Jak byłem w Baska Voda w 2001r. to za fischpicnik chcieli (w 25-29 sierpnia) 200kun od osoby. Facet chodził po plaży i namawiał, a po 5 września utargowałem
na 170 kun ale za dwie!!!!!. Rozmawiałem z Niemcami i oni płacili po 150 od osoby. Znam osoby co mieszkały w mniejszych miejscowościach i płaciły za noclegi jeszcze mniej. Pamiętaj we wrześniu to Ty stawiasz warunki, oni maja mniej turystów i jak Ci się nie podoba to idziesz do kogoś innego. I jeszcze jedno: Im więcej osób tym taniej wypada na osobę.
Pozdrawiam. 8)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 05.06.2004 10:48

Zapomniałem o pogodzie. W ubiegłym roku na Kvarnerze od 16 do 29 września nie było ani jednego dnia z deszczem a jeden pochmurny. Poza tym bardzo żadko są burze a najważniejsze we wrześniu nie ma pożarów jak w lipcu i sierpniu. Szkoda, że dzień jest krótki.
W tym roku chyba tez po 4 września pojadę do Chorwacji.
Pozdrawiam

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone