marze_na napisał(a):marecky81 napisał(a):Jakie problemy?
Takie, że karta była odrzucana przy próbie płatności.
Też takie mieliśmy....
adamosos napisał(a):nigdy nie mów nigdy ....
W lutym byliśmy w Grecji, Ateny - Peloponez - Ateny, w drodze powrotnej, po przejeździe autostradą na ostatniej bramce przed Atenami odmowa (zapłaciłem inną kartą), wieczorem w knajpie odmowa (to samo) i jeszcze na stacji, wieczorem na kwaterze po prześledzeniu maili okazało się bank przestraszył się wielu płatności na drobne kwoty (2-3,5 Eur - takie są opłaty w Grecji na bramkach co jakiś czas - dość często) i zablokowali mi kartę.
Zdarzyło mi się to pierwszy raz - ale zdarzyło. Więc trzeba być przygotowanym na taką ewentualność że karta nie zadziała.
piekara114 napisał(a):Na stacjach z automatami płaci się tak samo jak w Polsce czy w Austrii czy Słowenii na takich stacjach. Nabijasz kwotę za jaką chcesz zatankować, wkładasz banknot i wyświetla się numer dystrybutora do tankowania. Paliwo leci aż skończy się kasa. Reszty nie wydaje. Jeśli użyjesz karty i wpiszesz 20 EUR a zatankujesz za 17 to karta będzie obciążona kwota rzeczywistą 17 EUR.
Co do odrzucania karty to chyba raz nam się to zdarzyło i to na stacji przy autostradzie.