Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny, waluta..itd

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kraqsek
Odkrywca
Ceny, waluta..itd

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 29.06.2005 20:04

Witam.
Mam pytanko.
Jaką walute najlepiej wziąść do Chorwacji??? Złotówki, euro czy może dolary?? Mam 500 baksów i niewiem czy warto wziąść. Łatwo wymienić tam baksy i złotówki??

Mam tez drugie pytanko :D Chodzi mi o aktualne ceny paliwa. Mam samochód na gaz ( butla 48 litrowa) i 70 litrowy zbiornik paliwa. Więc gdzie lepiej zatankować? Brać paliwo z polski czy gdzieś po drodze jest taniej ( a jade przez słowacje i węgry)??

Jeśli ktoś wrócił własnie z wakacji prosiłbym o informacje. Z góry dzękuje
JAR25
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAR25 » 29.06.2005 20:18

Najlepiej zabrać ze sobą Euro, ale możesz wymienić rownierz Dolary i Złotówki choć wymieniając te ostatnie jest niekorzystny kurs w porównaniu z Euro. Jeśli chodzi o paliwo to tankuj tak, żeby przejechać Węgry bez tankowania bo tam paliwo jest droższe niż w Polsce,Słowacji i Chorwacji
kraqsek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kraqsek » 29.06.2005 21:38

Ja wogóle licze na to że przejade całą trase na gazie ale... rożnie to bywa :D mam duży zbiornik benzyny więc nie przewiduje tankowania poza polska :)
I dzięki za info

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone