Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam.
Doszly mnie sluchy ze strasznie wszystko podrozalo w HR od tego roku !!!??? Dokladnie chodzi mi o jedzenie,piwo i lody. Moze ktos wie cos na ten temat.Dzieki,pozdrawiam.
Witam.
Wrocilam z Hr w niedzielę,ceny nie są wcale większe niż w zeszłym roku.Piwo tak jak bylo 12-15 kun w knajpie,lody po 3-4 kuny za gałkę i cała reszta podobnie. Chyba, że w sezonie coś pójdzie do góry. Poza tym ja byłam na Istrii i zauważyłam różnicę cenową, może nie kosmiczną, ale jakąś tam zawsze - w porównaniu do Dalmacji, gdzie byłam w zeszłym roku. Ceny oczywiście minimalnie wyższe (chodzi mi o Istrę), ale np lody tańsze.
pozdrawiam
dusia
Hmmm, już to raz pisalam na forum,zaraz po powrocie z tegorocznego wyjazdu. Ceny w kunach właściwe się nie zmieniły, ale ze względu na niekorzystne przeliczniki walut, m.in. złotówki,jedzenie jednak podrożało. Jeżeli w ubiegłyb roku za 1 zł było ok. 1,8 kuny a w tym 1,6 no to sam widzisz efekt. .