napisał(a) juli » 14.07.2004 08:04
Jadam głównie dana regionalne, więc takiego np. schabowego nie pamiętam, ale np:
pljeskavica ok. 50 kun
prżene lignje z frytkami ok. 50 kun
sardele ok. 30 kun
oslic (najtańsza smażona rybka)ok. 60 kun
dagnje (muszle w sosie z wina czosnky, masła i kopru) 90 kun za kg. Kg wystarcza na lekki obiad dla dwojga, albo przystawkę przed drugim daniem (też dla dwojga).
pizze (może mało regionalne, choć np. Istria ma dużo naleciałości włoskich
) od 30 do 40 kun.
Rybna pljata (półmisek ryb zwykle dla co najmniej dwojga) od 150 do 250 kun, w zależności od rodzaju ryb.
litr mineralnej 15-20kun
piwko 15 kun
lody (pucharki z dodatkami) ok. 25-30 kun, gałkowane 3-4 kuny za gałkę
Smacznego
Serdeczności Juli